Коментари - Samsung ще прави чиповете А9 за новия iPhone | IT.dir.bg
назад

Samsung ще прави чиповете А9 за новия iPhone

Samsung ще снабдява Apple с чипове A9 за следващото им поколение iPhone и други устройства.

Обратно в новината

Коментари - Samsung ще прави чиповете А9 за новия iPhone | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чакайте и Чичо ви, дето гони 60-така, да каже нещо по темата... Навсякъде по света къде ми стига окото, гледам брутална реклама на Епълите... Филми, сериали, дискретна, явна, групова, индивидуална, всички видове реклама практикуват... Най-наблягат на това, че клиентът е избраният, играят тънко с егото на хората... И номерът поголовно минава, защото качеството на човешкия материал е такова, обича да го ласкаят, да му разказват приказки, откровено да го лъжат и за това е готов да плаща... Особено ако го излъжат, че като си плати, става нещо по-различно от това, което си е... Никой не обича огледалото, ама истинското, което показва истината... Така минава номера с високата цена, но да сме справедливи, голяма част от тая цена се харчи за реклама, така че печалбата на тия гиганти не е чак толкова голяма... Плюете много по Епъл за високата цена, но новите устройства на Самсунг никак няма да са евтини, даже май 6-ия Самсунг ще дойде по-скъп от 6-ия Епъл... Така спорът се обезсмисля... А аз, дето от 25 години цепя стотинката, не мога да дам 2000 лв. за телефон... Чакам китайските шитни и за 200-300 лв. си купувам скромен китайски телефон на 60-70% от функциите на флагманите... Сега съм си набелязал два-три осемядрени телефона с 3GB RАМ, чакам да ги пуснат с Андроид 5 и ще си купя такъв... С китайски МТ процесор... Работят прилично и мен ме задоволяват... Но давам своя принос в техническата революция, като подкрепям тези, които дават добро качество и на най-ниска цена... За 25 години на свободния пазар разбрах, че това е пътят и бъдещето е на тези, които го следват неотклонно. Така почна Япония, после Ю. Корея, после 4-те азиатски тигъра, после Китай, а вече натам са се запътили Виетнам и една дузина техни съседи. Почват с боклуци, а накрая изстрелват ракети... Това е прогресът...

Само да ви кажа, че таблетът в Plesio с двуядрен A9 процесор на 1.5 ghz , a 4-ядрен 119 лв. Просто е брутално какви цени искат на тези устройства Samsung и Apple. Но си е ваше право да си плащате и рекламата, която ви убеждава че са най, в цената.

Само да ти кажа, имам Plesio Turbo X някой си, който като му цъкна копчето Power да угаси дисплея, повече не светва докато не го рестартирам (така е от първия момент в който го пуснах). Не ми ги рекламирай тия китайски боклуци с преинсталиран гръцки интерфейс. Добре, че имам колеги дето хващат гръцки, та да го обърнат на нормален език... И да не забравяме, че Turbo X Андроид устройствата на Plesio идват без Google Play и трябва да ги root-неш, за да го инсталираш. Типичен евтин китайски боклук. Повече не бих купил такова!

" Когато Ериксон имаха гласово набиране на телефона ,а Панасоник полифонични мелодий и многоцветен дисплей,Самсуняче и Голдстарче не знаеха ,какво е това телефон" Да, обаче има нещо наречено прогрес. Някои компании поради твърде тромавата си бюрокрация в тях и твърде сложна мениджърска структура. или просто поради нежеланието да променят това, което работи, ПРОСПИВАТ ПРОГРЕСА, не въвеждат нови неща. изпадат от еволюцията. Спомнете си или прочетете за "Bell labs" и невъзможността им от телефони, през лампи и транзистори , да минат към компютри, въпреки че създателите на първите компютри се учат от техните лекции. Само да ви кажа, че таблетът в Plesio с двуядрен A9 процесор на 1.5 ghz , a 4-ядрен 119 лв. Просто е брутално какви цени искат на тези устройства Samsung и Apple. Но си е ваше право да си плащате и рекламата, която ви убеждава че са най, в цената.

Самсунг е дамска марка от край време. Би ме било срам да ползвам Самсунг. ББ, Нокиа, ХТЦ, Епъл, Моторола, Сони - да. Ама Самсунг само за жените

Изглежда инфото ти е отпреди 10 години. В момента правят най-добрите модели, а дамската марка е тази, чийто шеф си призна, че обича да го плющят.

Аз по-дамска марка от къпинките (blackberry) не познавам... Това е устройството, което само като го видя и ме побиват тръпки...

Това доказва, че всички работят за Апъл. Апъл #1. Само Нокиа бе по-добра от Апъл ама вече не.

Никой не работи за тях. Просто те са едни некадърни паразити, които не могат да произвеждат нищо, затова плащат на други и в крайна сметка го отнасят овцете, които плащат двойно. Продължавай да ги превъзнасяш, на тях не им пука за теб и си пърдят с парите ти и ти се смеят на глупостта.

Е те това си е кандидат за виц на годината. :))) Малко като циганчето, дето влезнало с една шепа монети в баничарницата и изяло няколко банички, а като се прибрало и го питали къде е било и какво е правило, то отговорило, че го направили шеф и цяла баничарница работила за него.

Да и теб те вози личния шофьор с Мерцедес-а, оня, 111 местния, зеления...

Явно не разбирам от дизайн, а тук много се спори кой кого копирал в дизайна и т.н. Я ме светнете какъв дизайн има в един правоъгълник със закръгления по ръбовете? Кой телефон да погледна, все са ми еднакви :)

Олеле, тука някакъв футболен спор май се е разразил. И Android и iOS стават. Процесорите като архитектура ги измисля трета компания, пък те нека се съдят за заоблени ръбчета и стъклени гръбчета.

Когато Ериксон имаха гласово набиране на телефона ,а Панасоник полифонични мелодий и многоцветен дисплей,Самсуняче и Голдстарче не знаеха ,какво е това телефон,ама сега се дуете с тези смешни крадливи корейчета.....ха-ха-ха.

Прогреса не чака никой, особено закостенели мастодонит като Панасоник

Еми ,като сте будали си купувайте самсуняк и голдстарче,те освен да крадът и да правят смешни копия друго не им се удава в последно време.Имали най интелигентния софтуер-егати и смеха.........

ЗА неразбралите: Завода на самсунг е в САЩ, Тексас, град Остин., Следващия модел на Епъл най-вероятно ще е сглобка в САЩ подоно на МотоХ

Изнасят част от производството с страни от "ТРЕТИЯ" свят.

Ами там е за да пестят от транспорта и да не губят от курса на долара.

Не може да бъде, искам си премиум чипче made in California, мразим Самсунг с техните евтини чипове и пластмасови телефони.

маде ин калифорниен? ми ходи да ги смучеш ва!

Нема им плащам повече за корейските чипсове на тия калифорнийски педалчета:)

Завода на Самсунг е в САЩ. Е не е в Калифорния, но е наблизо в Тексас

А новия ГНУСМАС как се огъва само ....... хахахаххахахаа ..... абе що копирате Apple на огъване а ???? Корейски ОЛИГОФРЕНИ ХАХАХАХАХ !!!

Само да не стане като с предните чипове, че и ретина дисплеите, че и батериите, че и камерите, че и безжичните модули дето в един момент Самсунг рече че не може да насмогне заради собствените си телефони, та се наложи Епъл да пълнят телефоните си с части от Но нейм производители... или поне с това оправдаха бликовете в снимките, и бързото падане на батериите, и лошата връзка в по-предни модели Ай-ай-фони.

Другари дираджии, да живей другаря Путин. Дано ви плащат заплатките в рубли и копейки хахахаха

Хапчетата,олигофрен...:))

Няма лошо. Евтина работна ръка с прилично качество, отговарящо на изискванията на Епъл. Иначе гледам пак отдолу разни разбирачи си мислят, че Самсунг са проектирали чипа на Епъл, но невевжеството е повсеместно по принцип, така че няма страшно ;)

заслужава ли "премиум" клиента на епъл "Евтина работна ръка с прилично качество"? И докато "евтината работна ръка" няма особено значение, "приличното" качество не е ли в разрез с претенциите ви за "премиум" качество? Лицемерието също е повсеместно. Защо не признаеш, и на себе си най-вече, че единствените които могат да правят "свещените" чипове са Самсунг, което означава едно от двете - или Самсунг са много добри и само те могат да отговарят на високите изисквания на епъл(за ужас на епълфенбойчетата) , или изискванията на епъл не са големи и компания копирач като Самсунг напълно ги задоволява(пак за ужас на епълфенбойчетата)?

Не разбрах от това, което съм написал как си стигнал до тези уникални умозаключения. Под прилично качество, имам предвид точно достатъчно добро качество, за стандарта на Епъл, т.е. наистина добро, особено за цената си. А чиповете на Епъл в предишните телефони и таблети не ги правиха единствено Самсунг, но и TSMC. Така че, Самсунг хич не са единствени, нито незаменими, просто предлагат много добра цена на Епъл.

Самсунг е южнокорейска фирма, а Южна Корея и САЩ за съюзници и партньори. На пук на путиноидите и евразиатоашагите :)

100% някой руснак се е гарвил с теб, личи си комплекса който си натрупал!

Май каквото и "иновативно" да купиш или до Самсунг опираш или до някой китаец. Т.н. евроатлантически свят нищо реално не произвежда. Само приказки и опаковка. Съдържанието е китайско или корейско. А цената - евроатлантическа.

Затова ли другаря Путин си поръча Мистралите във Франция? Защото западния свят нищо не бил произвеждал хахахаха

Завода на Самсунг е в САЩ. За кви китайци плямпаш?

алоууууу огризкозомбитата как сте ве??? густо майна Купертино а?))))) скоро май само "иновативни" корпуси ще проектирате в мега тавата там))))) ама ти тях китаята че ви ги правят...смешници

Май не правиш разлика между проектиране на чип и производство на чип...

3евзек

И какво представлява проектирането? 50 програмиста в офис, програмиращи на VHDL, AHDL или някакъв друг HDL.

Всъшност ти не си наясно какво е производство на чипове и какво изисква. И също не си наясно, че рисуването на картинки не е проектиране. Да кажеш какво искаш да има в чипа и производителя да го направи не значи че си го проектирал. Значи, че си нарисувал едни картинки, на които им викат блоксхеми и производителя е напълнил т.н. блокове с транзистори и резистори, от които е станал процесор. А как го е произвел е много сложно за фен на аппле. Те не стигат до там. На тях им дай шаренийка.

Не знам защо се кефиш. Самсунг в случая са "негрите".

т.н. "негри" докато си произвеждат техните чипове, произвеждат и А9. Щото имат свободни ресурси. За паметите нема какво да говори, щото всичко е Самсунг, независимо кой го е опаковал.

3евзек

А Епъл са робовладелците, на които все някой друг им прави нещата. Нещо повече - те са не само робовладелци, ами и зомбивладелци и схемата им е единственото достойно за уважение - робите правят нещо за зомбитата, а владелците само прибират парите.

Щом ще им правят най-важното - чиповете на конкуренцията, представям си само какво могат да направят за СЕБЕ СИ :)))

В случая правят=откраднат

И японците са "крали" преди 50 г, но сега от тях "крадат". А от аппле поне от 5 г. единственото, което можеш да откраднеш е идеите за водене нна патентни дела.

не мой бъй! айфоня е най виликата тупалка на сички времена и по вироятно те ша праят частите на самсунга штот са по утворени от кореицити. секи които уважава Преславчето и Галенчето знаи че трябва да е фешън с айфоня напреди

Аз признавам само логото Огризка! така ме забелязват всички и се чувствам пълноценен и веУик!!!! Written by Nexus

Самсунг им дава чиповете.Самсунг им дава ретина дисплеите за падовете.Шарп им прави дисплеите за айфоните.Китай им ги сглобява. А Епъл съди ли съди всички ...

И пчели делата, май нещо не е така, както на теб ти се иска ;) И съди Самшит, не всички.

Apple печели делата в Щатите, а Самсунг в останалия свят :-) После ми говори за правосъдие.

Вярвай си... Няма качествено устройство на разумна цена, произведено без поне един компонент от Samsung...

самсуняк-никога....! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.