Човек трябва да мутира, за да се размножава на Марс

Две са главните причини, поради които сега хора не могат да имат потомство на Марс - радиацията и намалената гравитация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз този проблем си го коментирах, по случай споменаванията за ходене на Марс. Но реалното решение е друго. Да ги кастрират! Да е напълно забранено да имат деца там. Който не иска, да не ходи. Ако такова дете после дойде на Земята, ще бъде размазано от тукашната гравитация.

Мутациите не внасят нова съвместима информация а хаос в информационната система на живата клетка. Нека да изброим мутациите с отрицателен ефект върху живите организми познати на науката и тези с положителен ефект ако има такива, за да се отговорим на въпроса дали трябва да мутира човека за да се размножава на Марс. И ако мутира ще бъдат щастлив от това? Размножителният процес при двуполовите организми е много комплексен и фино настроен. В съгласие с този научен факт нека да си отговорим на въпроса как може репродуктивната функционалност при двата пола на един вид организми да еволюира едновременно и на малки стъпки така че те да остават напълно функционално съвместими за всяко поколение за да има следващо поколение. Двойката многоклетъчни организмите не се интересуват дали са функционално съвместими и не правят научни изследвания в тази посока за да разберат дали могат да оставят поколение. Ако един индивид от мъжки или женски пол наследи мутация засягаща репродуктивната му функционалност, какво трябва да прави за да си намери подходящ партньор от другият пол с мутация която предизвиква промяна в репродуктивната му функционалност точно пасваща на другият партньор ако такава е изобщо възможна поради нередуцируемата комплексност в живите организми? Как на малки случайни стъпи може да се появи функционалността майката да кърми отрочето си след рождението му? Тази комплексна функционалност трябва да е налична още в първото поколение напълно завършена и работеща за да има следващо поколение.

Атмосферата била проблем за радиацията... А липсата на магнитно поле никой не споменава... Вместо да се дават луди пари и гооолеми комисионни за този проект, не е ли по-добре да се поизчисти Земята?

Ей тъпи и прости създания са това хората! Влагат милиарди в търсена на нова планета, която дори и да бъде открита, надали някога би била населена, а тук земята дето са се родили и имат всичко необходимо за милиони години напред се занемерява и замърсява по невъобразим начин, но тя земята ще продължи да я има и да предлага условия за живот, но преди това ще ни изтрепе нас, двукраките паразити и ще даде шанс на други, които да живеят в симбиоза и хармония с нея!

Според мен проблемът е не толкова радиацията и ниската гравитация, а липсата на земното магнитно поле, с основна честота около 7 Херца, което е и основна мозъчна честота. На Марс, доколкото знам, няма никакво магнитно поле - внезапно е "изключило" по необясними все още причини.

Има на планетата Земя вече ГМО колонисти готови за Марс.Всичката твар която се натъпка със силикон по цялото тяло,отдавна не са хора.Мястото им е на Червената планета.

Че нали нас с тоя чалъм са ни заселили на Земята.

Ами да, ще започнат да снасят яйца.

имаме си мутирала тиква и мутирали в герберасти комунизчета, да ги пращаме!

Мнооого остроумно.

Глупости! Пратете цигани на Марс и ще го колонизират - евтино и полезно за Земята. Няма да има нужда и от гмо, защото те ще се размножават успешно и там.

Не ти ли стига, че и тази планета са зас.али, а искаш и Марс да затриеш?

е необходимо да бъдат закарани на Марс 2-3 хил.тона градска смет (за предпочитане от развити градове като Ню Йорк, Лондон или Париж). След това периодично трябва да бъдат доставяни определени количества смет за поддържане на колонизаторите.

На много прав път си за какво ще се използва Марс

Не е ли вярно, че, ако ще ходим все пак на Марс, ще трябва да сме защитени от тези фактори - тоест няма нужда от малоумни изследвания дали ще можем под радиация и без гравиатация. Ще генерираме необходимото налягане и ще има защита от радиацията посредством техники и технология :)

Дайте да опраим пръво Землята че плаче за мотика и мир па после че го мислим натам! Аре дейставйте и кажете едно добрутро на познатите си и комшиите, не ги чекайте да минат напреде сакън да се не срещнете. И ручайте по-малко леб и мазно месо че безкнижни че си останете и лесна плячка. видеете ли докаде се стиа като не моеш и сричаш?