Коментари - Човешкият мозък е нараснал с почти 7% за половин век | IT.dir.bg
назад

Човешкият мозък е нараснал с почти 7% за половин век

Междувременно коефициентът на интелигентност на поколенията Z и "Алфа" е спаднал с поне два пункта

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Човешкият мозък е нараснал с почти 7% за половин век | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е само мозъкът, хахаха, то де да беше .... новите поколения нямат ограниченията на храна каквито са имали старите, увеличеният прием на протеини в детството си казва думата, вероятно са и по-високи , което също е причина за по-големият мозък

сега Мозъка се занимава с осигуряването на координирането на все повече двигателни функции... и не му остава време да се занимава с "мислене".

още Дарвин го е казъл преди повече от 160г даже! Външната природа определя до много голяма степен хода на еволюцията! Реално мозъка може да ти е по-голям, но интелекта да закърнява! Или казано с други думи ако външните ти дразнители са сведени до минимум, то твоята еволюция спира и интелекта закърнява! Реално преди 100г да оцелееш, дори само от гладна смърт, си е било голямо предизвикателство! И хората са използвали и по-малкия си мозък за да измислят измислят и премислят разни неща! Докато сега мозъка се използва главно да се гледат неща по интернетя! Еми какъв интелект!?

Установено е, че интелегентноста на земята е постоянно количество. Факт е, че броят на хората (обема на мозъка) се увеличава.