Коментари - Chrome сменя дизайна през септември | IT.dir.bg
назад

Chrome сменя дизайна през септември

Chrome, най-популярният браузър, ще се сдобие с радикално нов дизайн по-късно тази година.

Обратно в новината

Коментари - Chrome сменя дизайна през септември | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Последните години гуугълците станаха доста нагли. Сега браузърът им е най-тежкият и на ден прави огромен брой отпадъчни файлове. По 2 пъти на ден триех кеш и въпреки това - страшни забавяния. Откакто го махнах, всичко е точно. А на телефона и селски номера правят - старите версии на хрома са умишлено осрани и екранът замръзва на няколко минути. И там вече не го ползвам.

Всички браузъри смучат на мах ако не са настроени. Те за това са създадени. Ползвам платен Касперски плюс Виртуална частна мрежа - филтрира ми всякакви бъгове , Аддс и реклами. Остават само законните в сайтовете. В момента съм избрал да ви пиша от Русия. На Гугъла дори не съм активирал акаунта. За да не ми записва всяка снимка, видео, търсене.

Вълкът козината си мени, но нрава - не.

Няма нужда ококореният запящ от върха на пирамидата да ми навира пред очите тези три стилизирани шестици и да му ползвам брайзъра. Не че другите не шпионират, но го правят по-дипломатично.

Гугъл е една голяма чалга.

Майкрософт Едж,новия от няколко дни, е по-бърз от всички,тествано.

Пробвам ги тия хромове от време на време още откакто излязоха, давам им шанс дет се вика. Но не стават, не ми се получава да харесам тоя браузер, та бил даже и най-популярния?????

Дано да не го осерат. На настолния съм с Чроме и на смартфона също. Чроме е най-добрата, с най-хубав дизайн и най-бързата. За обикновени лаикове като мен. Единствено ме дразни на настолния, че като очистя времените файлове и бисквити и бавно се затварят ехе-тата на чрома. Гледам ги от таск мениджера 2 минути седят. Трябва да чакам 1,2 мин да се наканят да се затворят след като съм затворил чрома от хикса, че да я старирам на чисто. Ако я стартирам по рано преди да са се затворили ехетата и ми излиза един прозорец да възтановяла сесията, а аз нищо нямам да възстановявам и не искам да възстановявам. Искам наново да стартирам процеса и трябва да го чакам да се затвори сам. Ако го затворя принудително после пак излиза това за възстановяване на сесията, затова трябва да го чакам. След изчистване е така. Друго което ме дразни на последък при чрома е, че като го стартирам и там в средата осемте най посетени сайта не ми излизат. Пак чакам към 1 минута докато се наканят да излязат. Компа е бърз, чрома съм го преинсталирвал и не е от това. Нещо са я омацали от скоро е така и това не ми харесва. Преди не беше така. Преди на по старите версии си беше добре, затваряха се бързо процесите като я затвориш, отваряше се бързо като я отвориш и бързо и на секундата си зареждаше посетените сайтове като я стартираш. Тия неща трябва да оправят. Ако я осерат още повече май ще мина пак на мозилата.

...web browser-и в Андроид, които си адблокват каквото искаш! Така се и наричат. Отиваш в Гугъл магазин, търсиш и сваляш. Приятно ползване. Хром от години го изхвърлих от телефона си, макар че Андроид не ти позволява да го изхвърлиш...

'"Хром от години го изхвърлих от телефона си, макар че Андроид не ти позволява да го изхвърлиш "' - тук вече се издъни че говориш на ангро. Ако производителя на телефона ти е решил да ти не можеш да деинсталирираш нещо е едно, ама Андроид не идва с Хром, а с дефолтен браузър, който вече не можеш да изтриеш по културен начин. Демек глупост до глупост си натряскал. Пълно ламе.

Не бях ползвал Хром от години ни на ПЦ ни на тутурутка. Сега го ползвам на Андроид и съм отвратен - само реклами пуска, няма блокъри, няма WEBRTC дисейбъл - просто чудесно! Добре, че "куцата" на времето Опера сега има вграден адблокър та с нея карам. Лисицата е адски тегава под 7.1.1 с 2gb ram иначе има вдичко. И стигам до извода, че iOS си е iOS. Ама пуста Нокиа нали си ми е присърце та смених SE с 3-ка на Нокиа. Дано с ъпдейта 8.0 се оправят нещата и с Хрома.

Рижавата кучка Кума Лиса и блокира и различни устройства синхронизира. Малко лакома си пада, но се търпи.

Android root, дописан host файл с 500 блокирани интернет ресурса по списък и след това всяко приложение е чисто, всяка страница в интернет е чиста, на всеки браузер. Повече реклама не искам да гледам и не гледам. "Лошото" е, че съм се привързал към антирекламата и това действие го правя на всичи мои устройства :)

За Андроид ползвам Арморфлай. Не се оплаквам- работи ок и като му кажеш стоп или трий го прави. Не само да имитира дейност

Арморфлай е китайски браузър. Това автоматично го прави шпионски и няма как да е прайвът, както го описват в Гугъл плея. Всипкото дата заминава за PRC. Лиса е прайвът, но е много бавен под Андроид та и под ПС Линукс и Виндовс. От Хромовите най-прайвът е Вивалди, има си eula с описано вдичко и сървърите са в Исландия ама не е от най-бързите. Особено при първо стартиране. Лошото, е че нямат под Андроид. А Хрома и визията да му променят едва ли ще му променят прайвъсито и рекламите досаждащи под Андроид - няма блкъри в момента кото да работят под Андроиден Хром.