Дълбоките течения в океана се забавят по-скоро от очакваното

Данните ни сочат, че въздействието на климатичните промени вече изпреварва прогнозите

Обратно в новината

Коментари - Дълбоките течения в океана се забавят по-скоро от очакваното | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

се дължат на грешни изходни данни... или пък цялата теория е грешна;) Ето ви едно просто примерче как се правят нещата: през 2015 година учени на НАСА казаха че леда в Антарктика се топи със скорост по-голяма от очакваната, а на следващата година учени от същата НАСА казаха че предната група учени не е взела в предвид ВСИЧКИ данни от направените наблюдения... и леда в Антарктика не само че не е намалял ами даже се е увеличавал с по 90 милиарда тона годишно, и за капак на всичко по-миналата година откриха 100-на нови вулкана в района в който антарктическият лед се е разтопил, или с други думи промяната в обиколката на леда няма нищо общо с "глобалното затопляне", при това същият този лед най-нагло увеличава обема си;)

Ох, това мъртво течение е много опасно. Четох някакви статии, пазете се!

Забележете, как ни обясняват неща, които няма как да проверим. Леда на Антарктика, белите мечки, дълбоководни течения, средни темепратури за целия свят, увеличаване на екстремните климатични явления, засилване на Ел Ниньо, умрели корали на големия коралов риф. Трябва да им вярваме на другарите, ей така безпрекословно. :-)

Ако Гълфстрийма спре в Европа ще настъпи ледников период а не затопляне. Но зеленота сделка за изтребване на европейци, естествено ще продължи.

Кога за последно ри сняг, Тома Неверни? Ама ей така, всеки ден, в продължение на няколко седмици. Иначе и до Антарктика можеш да идеш, и коралите можеш да видиш - никой не те спира.

Айде сега, сезоните се изместиха просто. Не е като да няма причина - земната ос е изместена. Не от СО2 и да, точно тя определя сезоните на тази планета

За кораловия риф правителството на Австралия официално отрече да има проблем. А учените, ама истинските не медийните, твърдят че даже напротив, коралите растат с невиждана скорост. В тубата има видео, в което пак истинските учени изследват леда и стигат до извода, че темепратирите са в най-ниската си точка от много хилядолетия и едва през последните 20-тина години има леко отлепване от дъното. Това са изследвания на ледникови проби взети в дълбочина на ледниците. Да, ама не, вятъра духал, водата била течала и айде, голяма драма.

Ще се мре :(

Но пък плитките течения остават непроменени... Тези "много загрижени" дебили първо да опитат да спрат обезлесяването и отравянето на въздух, почви и води, а след 100 години да сравнят резултатите!

А как различаваме истинския учен от медийния? А, да - "има клипче в ютуб". Австралийското правителство, разбираш ли, официално било отрекло. Единствено може да отрече официално наличието на мозък в тая кратуна.

Глобалното затопляне води до климатични промени. Има се предвид ОБЩАТА температура на земята, която е около 13 градуса. Като си нямаш хал-хабер, защо се обаждаш?

ама с грижа за природата;)

Кво предлагаш? Да наложат на диваците от Руслямска държава, Бразилия, Африканските държави да спрат сеча на вървета?

Поредният нагъл лъжец: Морският лед около Антарктида е по-малко от когато и да било. Ветровете и по-топлият въздух и вода са намалили покритието до едва 1,91 млн. кв. км (737 000 кв. мили) на 13 февруари. Топенето на ледовете продължи през това лято. Критичните нива за първи път са такива от края на 70-те години на миналия век, когато започва използването на сателити за измерването му. Три от последните рекордни години за ниско ниво на морския лед са се случили през последните седем години: 2017 г., 2022 г. и сега 2023 г.

ами най демократичните държави да спрат да купуват дървесина от Русия и Бразилия и сечта ще спре!! Ко ще кажеш, добра е идеята?? хехеххехе зелендурите дето се барате за защитници на природата сте 99% слуги на такива като Сорос, САЩ и още една камара тайни бандюги дето основно искат да грабят и подчиняват хората!

В момента Земята е с най-ниско съдържание на въглеродни окиси! Връщайки се към биологията се оказва че част от тия газове са храна за растенията. Ся питам като няма храна за растенията те какво правят? А и да сте чули така наречените еколози да говорят за масово залесяване така както се е правело до 1989г. в България?? НЯМА ДА ЧУЕТЕ!!!

Морският лед на Антарктика е в поне десетки пъти по-малко от леда на Антарктида. За сметка на антарктическия морски лед, арктическият е доста добре, ако и Ал Гор да беше "предрекъл", че щял бил да изчезне до 2008-а. Как още има хора да се връзват на затоплисткия булшит не знам...