Коментари - 1.4 Tbps или трансфер на 44 HD филма за 1 сек. | IT.dir.bg
назад

1.4 Tbps или трансфер на 44 HD филма за 1 сек.

Производителят на телекомуникационно оборудване Alcatel-Lucent и операторът BT направиха успешен експеримент с терабитови скорости за предаване на данни.

Обратно в новината

Коментари - 1.4 Tbps или трансфер на 44 HD филма за 1 сек. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък не разбрах, защо се тюхкате толкова? Това за топ постижения, които първо ще лапнат учените и големите интернет фирми и след 15 години ще достигнат до крайния потребител в някаква олекотена версия. А вие вече точите лиги на торенти и скорост на запис, като че имате хард, който да поеме и 2 секунди от този трансфер дори само като обем!

Аз в гаража постигнах 100Тbps с ренгенов лазер и уплътнение по дължина на вълната... Комшията работи с космически лъчи е се опитва да постигне 1000Tbps...Гаражите ни са в Люлин.

Като чета коментарите под моя се учудвам . Та в България тази скорост явно я е имало още по време на соца и бай тошо , и е измислена от БГ специалист от пиратски сайт за сваляне на филми .

друг вендор- 16 групи по 500 Гб/с = 8Тбита/с по 1 чифт, от 2 години на пазара. Фул нон-блокинг суич. Може би този рекорд на АЛУ да е за най-дълго разстояние без регенерация? Не става ясно, ламерска статия... Да, 25 ГХц от маса време е за "твърди" канали по иту грида.

Но има кодиране с излишък (4 към 5 или 8 към 10 бита) затова скоростта на "жицата" е 600 MB/s. Същото беше и при 3 Gb/s -> 300MB/s. За намалянето от механиката вече написаха.

А при дисков масив как са сметките?

Трансфер от 1 тб/с е много, много хай-тек постижение със сегашните дискови/мрежови решения, без глезотии като RAID1/5/6 и други обичайни форми на disaster provisioning. Достатъчно е да се погледне дори шината на един чипсет за да е ясно че няма да стане на домашното PC. Само за справка двойка 10 гб/с контролери струват от $800 нагоре, без кабелите. Просто подобни скорости на този етап са непосилни без сериозен бюджет. Да не говорим че за да се уплътни подобна скорост задължително трябва да се ползват enterprise-grade SSD дискове, което съвсем обезмисля цялата картинка. Предизвикателствата в тази област са сериозни, Facebook например им расте дисковия сторидж със скорост 6-7 петабайта на месец средно.

jizast

Кажете какъв е раутъра който ще обработи този поток.

Скъп.

jizast

Ще ми се и на мен. Ама като знам, че го прави Алкател-Лусент много вероятно е да е нещо тяхно, ако имат такова де.

Не са ти верни сметките. А механичен диск към момента твърдо не може да записва с подобни скорости. Смятай си нещата към 180-190 мб/с макс за топ моделите.

Не е от сметките. Интерфейса е по-бърз от самия диск.

Е ти нали не смяташ че ще съхраняваш информация в буфера на диска? Скоростта на интерфейса е от значение при SSD дисковете, при нормалните няма чак такова значение. Те механичните дискове отскоро надминаха SATA 1.5 стандарта като скорост, който навлезе на пазара през 2004та, смятай, 10 години...

Три неща се наблюдават от тази новина. 1) Спиващия статията и идея си няма какви ги пише, от много време 25 GHz е стандарт за "твърдите" канали. Да не приказвам за другите бели петна. 2) Явно Алкател са закъснели пак, което не е добре за тях. Преди няколко дни имплеметирах апаратура с FlexGrid и то в реална обстановка. Жалко за Алкател. Конкуренцията вече го имат по платформите си. 3) Списващия е уцелил идеята на FlexGrid, но не и процентите. Малко думи, много глупости. Хубав ден.

От мен имаш плюс за всичко, с изключение на една дума. IMPLEMENTATION - изпълнение, осъществяване, превръщане в живо дело (даже чуждиците инсталиране и реализиране са къде по-навлезли и добри) А когато става въпрос за проект може и приключих, завърших. В твоя случай за апаратура - внедрих и т.н. Нищо лично, просто българския е не по-малко гъвкав от кой да е чужд език.

Я да направя зевзеклък на колегата: "... просто българскияТ е..."

Бързички отговори на мъдростите ти: 1) New flexible grid infrastructure allows more efficient bundling of channels, (42.5% increase in spectral efficiency) 2) used a new flexible grid infrastructure (Flexgrid) to vary the gaps between transmission channels, usually set at 50Gigahertz (GHz) 3) Ходи светни Alcatel как да работят, че явно са много зле хората

Интересно как ще "имплементираш" 100G канали през 25GHz...а в статията пише, че са дори на 200G/s. Явно трябва още да се позанимаваш преди да критикуваш.

Най-готино е т.1 СпиваЩия статията а излиза и вярно. Добре ти се е получило.

Толкова много филм и никакъв метал. Лоша работа.

Малко е !

Без да искам цъкнах на даунлоуд и сега ще трябва да платя 44 филма. С този бърз интернет - една секунда невнимание и после цял живот длъжник.

Не бери грижи. Харда ти прави макс 100 мегабайта в секунда.... Колкото и бърз да ти е нета, все пак трябва да ги запишеш някъде. За 1 секунда няма да се случи нищо фатално :)

Те тия от RIAA/MPAA не ги интересува как и дали си ги записал на диска...