Коментари - DARPA публикува първи снимки "по вода" на своята стелт безпилотна подводница | IT.dir.bg
назад

DARPA публикува първи снимки "по вода" на своята стелт безпилотна подводница

Пентагонът не разкрива нищо за мисиите или очакваните товари, които може да носи подводния дрон

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - DARPA публикува първи снимки "по вода" на своята стелт безпилотна подводница | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

основана от украински специалисти, представи прототип на безпилотната подводница Кронос на военното изложение ИДЕКС-2023 в ОАЕ. Тя може да изстрелва торпеда и да работи със или без екипаж. Характеристики на украинската стелт мини-подводница Кронос: Оборудвана с изкуствен интелект и преодолява електронната война: как работи новият украински дрон, дължина – 9 метра; ширина – 7,4 метра; височина – 2,2 метра; скорост по вода – 80 км/ч; скорост под вода – 50 км/ч; работна дълбочина – 150 метра; товароподемност – до 3 тона на вода; критична дълбочина на гмуркане – 250 метра; мощност на електромотора – 1200 к.с./2400 Нм; време под вода – 36 часа в режим на батерия, 18 часа в режим на генератор, в хибриден режим – 54 часа. обхватът му е до 1000 километра.

А що е с формата на птица? Да не потъне ли?

Ъхъ тя мантата никога не потъва, ша знаеш... че путинофилите сте тъпи като гьон е всеизвестно, тъй че не ни го натяквайте ежеминутно ако може, а?

хехе ти си гнусно гнусно доросоидно кзяшко страпонизирано и содомизирано джендър мекере с разбито кересте памперса държи разбитият семеринг :) :)....а ХХААААААА ХХААААА ХХООООО

Особенно "хибернацията", показват че това устройство по-скоро ще служи като "спяща" охрана. На нефто и газопроводи, военни обекти и комуникационни кабели. Особенно, след като чебурашките преди 2 г отрязаха комуникационния кабел до Марсилия.

С такъв корпус сега ще трябва специално да измислят и нови закони на хидродинамиката. Иначе мореходността ще позволява леки круизчета лятно време в Калифорнийникия залив. Но не и в океана. Впрочем вчера гледахме на видео как един вертолет К-52 разстрелва с 30 мм си оръдие един украински надводен дрон, тръгнал, но нестигнал, до Севастопол. Не и този път. Хем беше къде-къде по-бърз и маневрен. Но не и по-бърз от вертолета. Даже и ракета беше понесъл дронът, точно по нея го удариха и стана един взрив като новогодишна заря. И още шест като него, и те зян отидоха. Само за една атака.

Представям си, как, когато си чул за първи път за джипиес, си почнал да разправяш на всеослушание, как, ма то трябват сателити на високо, ма те трябва да получават и изпращат сигнали, ма то няма да стане, ще качат един спътник и ще се откажат, то не е ли измислено от пиян руснак, не става и т.н.

Остави го Потуранков. Хал хабер си няма от физика. Ама и той душа носи и трябва да се изхранва някак си, а поне за пица да събера. Толкова се е излагал тука, че просто няма на къде.

Станчо от кога чака да стане партиен секретар че да прати в лагер Йончева :):) като предателка хахахаах

Това е подводница бе, маме. :))) Това, да не ти е "Москва", че да е лодка, но да може да се закотвя на дъното? :))))

гледал си ти. измишльотини. Украински дрон с ракети няма.

Даже са го нарекли Манта Рей. За да ти е по-лесно да гугълнеш и морското животинче с това име и на него също да му кажеш как не може да плува...

1во. Тази "новина" е разпространена САМО от малки сайтчета като радио.ру, регнум.ру, вкотнакте и подобни БЛОГОВЕ. 2ро . не става дума за К-52, а за К-27 3то. Става дума за 20 минутно стреляне по РУСКИ воден дрон с прикачен измислен макет на ракета и показване КАК МОЖЕ ДА СЕ УЦЕЛИ уж УКРАИНСКИ ВОДЕН ДРОН. Но .... НО.... НО ДРОНА Е РУСКИ и стои на място докато го пуцат оня като ненормален от хеликоптера. Аре да си проверяваш източниците преди да твърдиш нещо, че и грешно.

Физика на флуидите не прави разлика между течност и газ. Иначе еволюцията е изнамерила тази форма като практична милиони години преди ДАРПА. И спри да лъжеш, че си инженер.

И ся ко? Оказа се че още едно безаналогово оръжие на Путя има аналог... че и най вероятно си отговаря на спецификациите за разлика от руското...

Оказа се че не си чел статията под която тролиш.

Оказа се, че не ти хареса отговорът ми и на бързо го изтри. Типично поведение на слуга на Путя... Дир.ру

Посейдон е просто по-оглямо торпедо, и съответно ще бъде използвано като торпедо... и ако "Акцентът е не върху скоростта" и ще може "преминава в режим на хибернация" най-вероятно Мантата ще излезе самопозиционираща се мина.