Коментари - Кодираха песен на Deep Purple в ДНК | IT.dir.bg
назад

Кодираха песен на Deep Purple в ДНК

Microsoft успя да запише в ДНК песен на Deep Purple.

Обратно в новината

Коментари - Кодираха песен на Deep Purple в ДНК | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДНК е оптималният носител на операционата система на клетката, която съдържа информация за гените (около 3 % от нейният капацитет) и управлявляваща и синхронизираща иформация, чрез която се регулира експресията на гените в зависимост от моментните нужди на организма и етапите в неговото развитие. Тази информация заема по-голямата част от информационото съдържание на ДНК. ДНК съдржа информация как трябва да се копира ДНК при процеса на деление на клетката, когато това става на много места едновременно, за да е ефективен във времето този процес. Съдържа и структурна информация, която указва как трябва да се нагъне ДНК в пространството за да може конкретната хромозома да придобие познатата структура. Но но тази молекула не е устойчива във времето дори в защитната среда на клетката , където се поддържат постояни вътрешни условия наречени стазис и постоянно PH. Затова има специални ензими, които постоянно се движат по дължината на ДНК за да поправят разкъсани участъци и да възстановяват правилната информационна последователност в ДНК. ДНК и протеиновите молекули са много неустойчиви на ултравиолетова светлина, високо енергетични лъчения и среда съдържаща кислород, като земната атмосфера. Компактното и ефективно кодиране на информацията в ДНК позволяват цялата налична информация позната на човечеството да се запише в ДНК молекули заемащи обем приблизително колкото глава на карфица. Четенето на тази информация обаче е сравнително бавен процес. На практика това четене може да се осъществява ефективно само от живите клетки и човечеството няма да има скоро технология за ефективно използване на този компатен носител на информация.

В Библията всичко е описано много отдавна, но не със съвременни термини. Духът на човека е софтуера с който работим, душата е операционната ни система(според писаното в Библията душата е в кръвта, в което се включва и ДНК), а тялото е нашият хардуер. Греховете са зловреден код, който уврежда операционните ни системи (омраза, завист,гордост и т.н.), а Исус Христос е наречен Божието Всеоръжие и е антивирусна програма която се бори и унищожава зловредния код - греха!

Истинският въпрос и може би цялата идея на кодирането в ДНК може би е дали човек не може към края на живота си да си запази цялата тази информация и да се прехвърли на новородено? Представете си дори на шега какво би било да започнеш със спомени и познания за всичко, а да си на 5 примерно...е може би ще откачиш, но все пак ако се преодолеят страничните ефекти - това би било едно постоянно надграждане на интелекта. И все пак би било в далечно бъдеще може би, стига да не се затрием сами дотогава...

Много си проста бе мила.Цялото инфо, знания и емоционален живот не се крие в ДНК то а в някакви електрични връзки между клетки на мозъка.ДНК то може и сега да се пази чрез клониране ама по=уимния метод е чрез ебане и деца. Ето защо е по=добре да имаш дете отколкото куче. кучето не е с твоето ДНК макар и да има вероятно повече мозък от теб:)

Като те гледам какъв си ми комплексиран дървеняк май фамилията ти е Putkovski. Кажи си!

Нещо не зацепвам защо ако е толкова сбито и фешън флашките вече не са на ДНК? Явно плейъра за разчитане си е ебал капаците:)