Коментари - Apple не успя да забрани Samsung устройства в US | IT.dir.bg
назад

Apple не успя да забрани Samsung устройства в US

След поредния рунд на съдебната битка между Apple и Samsung компанията от Купертино ще получи почти 1 милиард долара обезщетение.

Обратно в новината

Коментари - Apple не успя да забрани Samsung устройства в US | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На пазара се решава коя компания прави по-продавани продукти. Ако двете компании се съдят на неутрална територия (т.е. извън САЩ) е съмнително кой ще спечели.

Епъл остана да патентоват патентоването. Тогава ще са "технологична" компания номер 1.

Жълтурите нямат мозък да измислят нещо ново . Ненадминати са в краденето и бързото усъвършенстване . Пример - японските коли и черна техника , сега на ред са корейците , следва китай...

Айфон се произвежда в Китай. Май самите ябълки си нямат технологии за това? По същество те са софтуерна компания. Иновации в хардуер - йок. И процесори поръчват от Самсунг. В това разбира се няма нищо лошо. Крайният продукт носи много повече стойност от производството на части.

мен

По твойта логика следва, че Бил Гейтс трябва сам да пише софтуера на Maikrosoft, или? Какво като се произвежда в китай за да ти е по-евтино на теб? Нали е проектиран като хардуер и софтуер в Купертино. Самсунг струва точно колкото един айфон, не трябваше ли да е поне три пъти по-евтин щото не е правен в Америка?

На Епъл им е ясно, че хората купуват повече от конкуренцията, отколкото от тях. Затова са и тия дела - съдим и забраняваме на еди-кой-си в еди-коя-си страна да си продават продуктите. Подобен начин на използване на патентите си е чисто възползване от слабостите на правото в тази област и може да се квалифицира като нелоялна конкуренция.

Подобни дела са капка в морето. Излгежда служат за хвърляне на прах в очите или за подхранване на медийното зрелище. Чистата печалба на Самсунг след всички дела е десетки пъти повече от глобите. Имам чувство, че за Апъл воденето на дела е хоби, един вид за забавление, защото реално няма никакъв ефект.

Както казват от Майкрософт: Стойте спокойно, докато Гугъл краде данните ви...

... които Майкрософт краде от години и за никой не са тайна...

този тупят аппле иска само да продава скупо и ние всички да му правим свирки.които има пари и е комплексар да се хвали да си го купува.аз сум хаппъ сус самсунг.не мозе само елита да има хубави неща масите сущо трябва да имат,не всеки му се плаща за туп имидз..

Дали клиентите и на двете компании ще спечелят от тези дела ? Нееее, просто едни стотици милиони ще се дадат на адвокатски фирми, вместо с тях да се създаде нещо наистина смислено и полезно за хората ! Крайно време е да се вземат мерки и да спре тази безмислена патентна война - от нея печелят само адвокатите и никой друг !

напротив, от нея печели гнилата ябълка!

Реално погледнато, това е един от основните източници на доходи на "Ябълката" в момента. Продажбата на "авторски права" е една от основните експортни стоки на САЩ. Няма как това скоро да спре!

еи няма справедливост на този свят крадеца остава ненаказан

Говориш за ония дето купуват стотици малки компанийки които са разработили някакви технологии и голямата компания ги патентова като техни, а феновете си мислят, че тяхната компания ги е измислила ?

От какъв зор реши, че говори за Google?!? Имам предвид: - Android - Google Maps (Where 2 Technologies, купени 2004). - Youtube - след солидния провал на GoogleVideo, просто купиха тубата. - GoogleAnalytics - изкупиха множество малки фирми. Няма да изреждам всички, прекалено са много.

Всеки патент на Apple е свързан с конкретен служител или няколко служители на компанията, изброени поименно в патента. Самата идея, че ще купиш компания, и чак тогава ще патентоваш технологиите, е тотално малоумие.

Свободен пазар? Хайде да не се шегуваме. Патентното право е ефективен метод за отстраняване на конкуренцията и постепенно изземване на умствените постижения на човечеството от хората с парите. Това е кражба от висок ранг. И си струва да се замисли човек върху това. Който има достатъчно пари може да си купи всички постижения на човечеството и да стане едноличен техен собственик. И да ги направи, особено някой недостъпни за всички. Ако всички творци и учени от миналото бяха с такава материалистична и егоистична нагласа, а не отдадени на творческия дух и стремежа към познание в полза на всички, щяхме ли да се развием до това ниво? Ако някой беше измислил безумното патентно право преди изобретяване на колелото? Идеята на твореца е друга.

Ми те ако премахнат патентното право огризката са фалирали на мига. На тях единственият им печаливш отдел е правният.

Саге ще има Майдан и в Сеул ли ?

Apple печели в съда, не на пазара. Тая компания, дето се спряга за иновативна е един патентен трол, нищо друго. Освен да реват в съда, че някой за нещо си ги окрал, друго не могат. Друг е въпроса, че те самите крадат, и то безсрамно.

НЕЧУВАНО!!! Американски съд да отсъди в полза на американска компания!?! Това просто е невъзможно.

Дух, дух суп.