Коментари - Samsung иска забрана за чиповете на NVIDIA в САЩ | IT.dir.bg
назад

Samsung иска забрана за чиповете на NVIDIA в САЩ

В края на миналата седмица Samsung са подали искане до Международната търговска комисия на САЩ (ITC) да спре продажбите на графичните чиповете на NVIDIA.

Обратно в новината

Коментари - Samsung иска забрана за чиповете на NVIDIA в САЩ | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая война с патентите ще изяде главите на всички и най-вече на потребителите. 1. В момента има такива патенти, че не можеш абсолютно нищо да направиш без да нарушиш поне 20-30 патента. Патентовани са дори неща като: - извити ръбове на телефони - остри ръбове на телефони - комуникация м/у клиент и сървър (да!!!, скоро попаднах на такъв патент) - мишка с един бутон, мишка с два бутона, мишка с три бутона 2. Сметката за регистриране на патенти, за съдене за патенти, за плащане на патенти от кой мислите се плаща? От клиентите разбира се! 3. Ако си по-малка фирма и решиш да се развиеш завземайки пазарен дял на големите имаш два пътя: - съдят те за непосилна сума и фалираш - съдят те за непосилна сума и те поглъщат От това се пак сетете кой губи! . . . .

Значи аз като клиент, ако хвана с 1, 2 или 3 пръста телефона с острите ръбове и ги заобля с удар в сървъра на раменете ти, вследствие на което ще замигаш като мишок у брашно... колко патена ще съм нарушил?

Корнелий

Само един! И няма да го нарушиш, а затвърдиш. И не е патент, а аксиома! "Изобретателността и на най-обикновените глупаци не може да бъде предвидена, дори и при най-глупакоустойчивата система!"

Пф, когато NVIDIA са правили чипове, наглите жълтури са правили посредствени телевизори. Много се радвам, че продажбите им падат с толкова много.

Не просто посредствени а лампови черно-бели :)

То и ти като си се родил е имало хора преди теб, ама не са патентовали яденето, реването и срането. Почеши си това , с което мислиш, белким ти дойде акъла. Май ,отзад се чешеш.

мирише на ябълки

Не мога да разбера тези които "оправдават" Самсунг, че само завели едно контра-дело! Самсунг са изключително нагли крадци и когато компания ги обвини и заведе дело срещу тях става "трол". То не беше за телефони, прахосмукачки, фотоапарати и сега за чипове. Не искам да прозвучи като хейт, но когато на човек му се отнема правото да се възмути от подобно поведение, такава компания заслужава само презрение. Не купувам нищо Самсунг, разбирам че правят много компоненти и много от тях са наистина добри и водещи като параметри, но това не опрадава мераците има да си присвояват права каквито нямат.

Не знам какво са откраднали, след като сами си произвеждат всички компоненти, та даже не им достигат и ползват такива на Qualcomm. Докато аз се сещам за едни, дето крадоха от Xerox, после дизайнът на часовниците от швейцарските гари, само че не го наричат кражба, а доразвиване на чужди идеи....

Жалък си, вероятно го знаеш де, но за да защитаваш такива като Гнусмас, трябва много да мразиш света. Нищо от това което си написал не е вярно разбира се, но омразата хваща дикиш.

Не знам дали усещате тенденцията, но ако трансатлантич еското споразумени е влезе в сила, този съдебен кошмар ще въвлече цели държави.

Отбелязвам самоq че това е контрадело на дело за патенти заведени от Nvidia. Щото гледам, че пак има прибързани заключения в коментарите.

Да му се NVIDI!

Превръщат се в подобие на Apple. Жалко.

Те винаги са си били подобни на Apple.

Много жалко подбие, обаче. Тия освен в копи-пейста в нищо друго не ги бива. Е имат прилични телевизори и бяла техника, ама в хай тек сегмента са гола вода.

nobody

не прочетохте ли и двамата, че това е контрадело на дело за патенти от Нвидия ?

хахахахахахахаха самсунг прекалиха :)))))))

С кое? С това, че американски фирми ги съдят в Щатите до дупка за всичко възможно, само и само да спрат продажбите на чужда компания? + това делото е в отговор на дело заведено от NVIDIA...

Ако не са нарушили патентите им, няма да имат основание да ги съдят. Само в БГ като има статия за Шитнята изведнъж се появяват защитници на корейците, в белия свят на всички е ясно, че тия освен крадене друго нищо не правят, затова биват съдени и осъждани.