Коментари - Дните на Земята се удължават незабележимо | IT.dir.bg
назад

Дните на Земята се удължават незабележимо

Дните на Земята стават все по-дълги, но с много бавни темпове.

Обратно в новината

Коментари - Дните на Земята се удължават незабележимо | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, в мрежата все повече стават коментарите за това, че земята не е кръгла, а е плоска. Няма ли някой капацитет да се изкаже по въпроса компетентно, та децата да са наясно по въпроса? Каква е тази мистерия с привкус на конспирация?!

Ами какво да се прави - или нивото на образование пада, или народът масово затъпява. А най-вероятно и двете едновременно. И без да се задълбочаваме в научни доводи, достатъчно е само да се види географското разположение на вярващите в плоската Земя. Май няма нито един, дето да живее отвъд Екватора, т.е. в южното полукълбо. Между другото, ти от кой лагер си?

как точно се забелязва нещо дето е незабележимо??

Като гледам се по едно време се мръква какво сее увеличило не знам

И това ни интересува, защото...?

Денят се удължава,нощта намалява.а годините летят.Кво вадис Домине.

Хеликобактер пилори се лекува с антибиотик. Когато се излекуваш, тогава яж колкото си искаш кисело мляко.

Само, че на търгашчето с харвардско образование по социални науки това не му се харесва никак.

Пропуснали са да кажат, че човешката дейност е причина за забавянето на въртенето на Земята. Хайде, въвеждайте данък, "удължаване на денонощието".

Изключително важна и навременна информация! Мисля че ще отида да го полея с приятели.

Как тези учени са направили статистика за скоростта на забавяне на Земята през последните 27 века, когато през този период едва ли някой друг се е занимавал с подобни въпроси, остава тайна, тъй като информацията в статията е меко казано ненаучна. Но лепнато лого британски учени трябва да и придаде поне малко авторитет. Често се случва на подбни статии да слагат етикета "бритаските учени" или че някой произведен от медиите световен "авторитет" казал еди какво си. По притеснителна все пак е скоростта на отслабване на интензитета на магнитното поле на Земята, защото за последните 100 години, интензитета му е спаднал с близо 6 %.

след като се удължават незабелязано как са забелязали че се удължават....?

Незабележимо.

Абе аз се чудя, защо започна да ми се доспива още по светло.

Ама много,бе,ама ужас,бе!!!Как ще живеем за напред в толкова дълъг ден!?!?!?Господа "учените" отново упражняват алабалистиката на религиозната схоластика: КОЛКО ДЯВАЛА МОГАТ ДА СЕ СЪБЕРАТ НА ВЪРХА НА ЕДНА ИГЛА? Важното е серсемът данакоплатец да плаща!

ако изчакаш достатъчно то земе па ти капне сополя...

мрем да четем глупости

Поредната безмислена и нелепа статия ....

Пълни глупости!!! Ако се направи същото изследване след 10 години, ще покаже друго. Всичко се променя ...нищо не е постоянна величина.

В Природата има баланс, ако се увеличи деня, с толкова ще се увеличи и нощта. Ще спиш повече, но и ще бачкаш повече.

Ако Земята почне да се върти по-бавно или ѝ се промени ъгъла на оста, тогава става интересно.

Наклонът на оста се промени след земетресението в Суматра... По темата: работодателите да не се правят на ударени, ами да увеличат заплатите пропорционално на удължения ден :Д

Понеже периодът на въртене около слънцето е същият, броят на дните е по-малък. И понеже през деня си се работи 8 часа, значи общо през годината ще се работи по-малко!

Защо ни занимавате с глупости ...

Е тия Вавилонци преди 3000 г. са записали началото на затъмненията с точност наносекунда сигурно. Това е някаква смешка явно за ползването на тези данни. Точността на изчисляване на времето тогава е била от порядъка на час, което им е било напълно достатъчно. Дори с горене на разграфена свещ точността не би била повече от 1 мин. и то ако има с какво да се сравнява.

Така е, но почти сигурно е, че нито вавилонците са записвали продължителността на затъмнението, нито учените са ползвали такива данни. Според мен по-скоро става въпрос за това кога (в кои дни) е имало слънчеви затъмнения.

Смешно ти е, защото не можеш да съобразиш. От 3000 години насам при промяна от 2 милисекунди на век, се натрупва почти половин ден разлика. Само до тук час или два грешка в отчитането дават отклонение до около половин милисекунда в предположенията за забавяне. Освен това не всички затъмнения са еднакви. Едни се случват по обяд, а други по време на залез или изгрев. Последните два вида могат да бъдат много точно определени. Ако някое от тях е било пълно на точно определено географско място, а не например 200 км на юг, вече започваме да говорим за неточности от порядъка на микросекунди, тъй като максималната фаза е само няколко минути, а изгревът и залезът като астрономически час са пределно известни за съответната географска ширина и дължина. Ако са наблюдавали пълната фаза значи едно, а ако се е случила преди изгрева и не са я наблюдавали - съвсем друго.

3000 години = 30 века 30 века * 2 мс/век = 60мс Де го видя тоя половин ден ?!?!?!

Ба*ти и изчисленията и научните занимавки...