Коментари - Учен ”хакна” своeто ДНК | IT.dir.bg
назад

Учен ”хакна” своeто ДНК

В близкото бъдеще може да се появят биохакери, чиято специализация да е в модифицирането на ДНК.

Обратно в новината

Коментари - Учен ”хакна” своeто ДНК | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дайте да не оплюваме една технология която може да избави милиони от кошмарите на рака. А иначе срещу глупостта няма лек, и само за да предпазим няколко глупака да се спре прогреса и да оставим хората да страдат не си заслужава.

Инжектирал си бил модифицирано ДНК !!! и какво от това ??? като ти правят имунизация, реално ти вкарват чуждо ДНК като целуваш някого - отново, само че орално като ти преливат кръв - отново, само че венозно при трансплантация на орган пък е връх на сладоледа .... не виждам нещо особено да е направил човекът, а и не виждам как модифицираното ДНК ще се разпространи в останалите клетки от тялото му ... т.е. нито ще стане по-висок, нито по-умен, нито с по-голяма патка!!! още доста трябва да се поработи върху тази технология, за да има тя някакво практично приложение.

тая новина я прочетох с 3тото си око....

Едно е да се пишеш редактор, друго е да си, Гогов. Само обявилият е една дума, а клетЪчна и децата го знаят. "Въпреки това" може да се приеме за механична грешка. А за ДНК вече му казаха, че е женски род.

Иначе казано, това катализира(забързва) развитието на Човече-ството. Разбира се, че правейки нещо по-силно, че отслаби други 2 полезни неща. Ще го хващат болести и проблеми , към които някога е имал имунитет и паритет. Но пък, от 8 млрд. и 6 да погинат в ДНК екскперименти - за Земята няма да има проблем. Клатим лодката, а ако не можем да плуваме, трябва да сме на плиткото, господа.

Този вече може да се счита за ГМО. Забрана за влизане в Европа! А Гогов трябва да знае, че думата киселина в българския език е от женски а не от среден род.

И аз също яко се хакнах.

Ако коригираш само телесните,а не половите клетки в топките - няма страшно...

Почвам да се питам, мастурбирането не е ли хакване на удовлетворяването?

Време е за глобална корекция на ДНК. Та ходещите двукраки тъпоглавци да почнат да могат поне малко от малко да мислят! :)

Аз пък искам да си модифицирам пацата да стане 33 сантима. Отделно искам да модифицирам и Марийка да и станат ненките 33DD размер. Кой ген трябва да пипна?

Ти се радвай поне 10 санта да ти достигне Бай Ганьо, че с тази малката си за никъде, за какви 33 си мечтеш хахахаха ...

Що? По няколко едновременно (една след друга) ли ще ги нанизваш?

Е, когато стане въпрос за здравето ми, винаги предпочитам да отскоча да гаража на чичо Ли, вместо да се занимавам с големите корпорации. То кроасани не може да прави всеки, вие ДНК корекции искате.

Снощи гледах един филм с Уил Смит... Бива и учения да го гледа, само филм е, но границата с реалността е доста малка вече...

Нещо като филма "Гатака".

Е клетките с модифицирано ДНК няма ли да се отхвърлят като чужди? Той трябва да подмени всички (или поне повечето) клетки от дадения вид с модифицирани, за да има някакъв ефект. Как ще стане това?

Без да съм специалист по генетика... поправете ме ако бъркам, но при размножаването на хора, се предава ДНК от родителя към потомството. Дефатко ако имаш увреден ДНК код, то може да го предадеш увреден и наследниците си (наследсвени малоформации). В този ред на мисли.... промяната на ДНК не би следвало да се приема като ...пластична операция, защото не коригираш само себе си, а и потомството си и то не само твоето, но и на мъжа/жената до теб.... Не го одобрявам.. поне на този етап!