Коментари - Amazon вече може да прави доставки с дронове | IT.dir.bg
назад

Amazon вече може да прави доставки с дронове

Amazon преодоля една от големите пречки пред бъдещето, в което всички поръчки ще се доставят с дронове, пише TheNextWeb.

Обратно в новината

Коментари - Amazon вече може да прави доставки с дронове | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора не се шашкайте! 1) да им е честито на Амазон. те поне легално работят. 2) щели да им сложат оръжие и бомби.. - естествено че ще им сложат! И радари за контрол ще проима за такива дрончета, дали оптични системи или други, ще проима :) и полицейски дрони редовно ще летят. Не бойте се деца , света се променя от край време!

А дрончето не може ли да ти донесе бомбичка, или химическо/биологично оръжийце? Или някое пищовче случайно да му е прикачено, наред с HD-камерката? Май няма да я бъде тая...

Не само бомбичка а и всичко което съм описал по-долу че и много друго.В условията на зверска конкуренция в сегашната пазарна демокрация дроните ще са следващите опасности за обществото и това неминуемо скоро ще се случи!

Представям си доставка с дрон във факултето - как дрона е разфасован и върнат на вторични суровини...:-)))

И така до първия случай, при който един дрон се стоварва върху главата на случаен човек от улицата и му прави черепа на мармалад. Не знам, тия хора не мислят ли!?

Тък бе .... Прост народ. Чак се чудя как са разрешили да летят самолети, движат автомобили и летят в Космоса.

Това вече хич,ама хич не ми харесва.Дали ще е Амазон,или ЦРУ или ФСБ или Мосад това ще е началото на тоталното надничане в спалните и тоалетните ни и доставка на какво мислите,стоки ли?Не по-скоро на вещества за генно третиране на посеви и природни ресурси,инсталиране на "майнд кантръл" устройства и генератори,на средства за тотално следене и други "демократични" приспособления!Вземайте чифтетата,това е еднствения лек срещу малките дронове!Затънал съм в конспиративни теории,а?!?!?!Ще си поговорим след 10 години!

Може аз да съм глупав, ама ми се вижда тъпо да им се дава разрешение, без да са направени въздушни коридори за тях. Все едно да се пускат на блъсканица с колички :)

Аз съм скептично настроен към тоя вид дронове т.е мултироторите. Прекалено малък обсег имат. Може да направят доставка на няколко километра от склада. Бъдещето е в VTOL самолети които имад по-добра ефективност,товароносимост и по голям обхват...

Представям си някой хеликоптер на някоя телевизия, дето постоянно снимат гонки по магистралите, задръствания или просто някакво събитие, ако се спусне по-близичко да заснеме нещо и се нацепи в дрона на Амазон, какво ли ще се случи :)

Това са дронове, но делтапланери метнати с прашки. Все ще бъдат способни да видят препятствие и да го заобиколят.

42, сравнението с делтапланери е напълно неуместно. Делтапланерите са управляеми летателни апарати, и не се мятат с прашки. Камъни се мятат с прашки. А дроновете имат електроника, която може да откаже и дронът да тръгне нанякъде без контрол. Имам много такива случаи. Иди в Амазон, опитай да си купиш дрон с GPS и прочети оплакванията на купувачи, загубили дроновете си.

Ей сега талибаните ще си накупят същите такива дрони и ще почнат техните "доставки" :)

Те отдавна са се въоръжили с такива. Наскоро слушах някакъв от израелските служби, който говореше точно за това. Палестинците още не му били хванали цаката и дроновете им били с ниска успеваемост, но било въпрос на време.

Точно това е целта на занятието. Първо да свикнат хората с летящи "неща". И после да започнат да падат бомби от тях. Ефектен и анонимен тероризъм.

Само не е ясно дали може да се оставя бакшиш на дрона?