Коментари - Космическата капсула на SpaceX кацна успешно | IT.dir.bg
назад

Космическата капсула на SpaceX кацна успешно

Космическият товарен кораб Dragon на компанията SpaceX се приводни в Тихия океан.

Обратно в новината

Коментари - Космическата капсула на SpaceX кацна успешно | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много правилна е конфигурацията двама мъже и една жена в такова тясно пространство за толкова дълго време. При две жени и един мъж някак си винаги ще липсва нещо--не че съм сексист...

Учудих се защо тази новина е в технологии и какво и е интересното - приземила се капсула и кво толкова? Оказа се, че новината пусната тук не е пълна - липсва най-важното, а именно: това е ПЪРВАТА повторно използвана капсула и това е капсулата можеща да сваля най-големи товари от МКС, което е изключително важно поне за НАСА по отношение на експериментите и резултатите. По интересното обаче е, че качи на МКС нова система за разпъване на слънчеви панели, както и съвсем нов тип панели, което ще олекоти бъдещите кораби и ще направи по-безпроблемно разпъването им.

Днес руската космонавтика се явява все още като един от последните атрибути на национален престиж. Но на практика обаче , ползата от космическите стартове , като възвръщаемост в икономиката на страната , не надвишава и една десетохилядна от вложените в космическата дейност средства. Ето защо , тя се явява в същото време и като един от националните руски куфари без дръжка , който ако се захвърли ще бъде жалко , а да се носи се оказва непосилно.

краварския престиж са НАСА........И те горките трябва да си плащат по 75 милиона долара, за всяко място на РУСКИТЕ космически кораби Съюз....Защото просто НЯМА краварски космически кораби! Факт!

Пореден ритник в зъбите на руските гъзоблизачи.

мъки с тая ръждясала капсула едвам дотътря в бл.космос 1/10 част от товара който доставя руският протон, а за качване и сваляне на хора въожбще забрави .

Протона качва по-малко, пък и много дефекти дава.

Това Протона със 70-те дефектни двигателя ли?

Дето се взривява през път или два...И дето Спейс Х каза че НЛО, руснаците, Боинг, Дявола или Бога им ги взривяват с лазерен лъч?:)

Мене ако питате, разработва се един сектор/направление с държавни средства и като започне да става рентабилен се "приватизира". От наши другари(обръщението води началото си от сектата на фарисеите). Като у нас бе - "Нефтохим", "мариците", "Челопеч"...

SpaceX са изключително вдъхновяваща компания! По всичко личи, че в следващите години ще сме свидетели как младият им екип овладява близкия космос както никой досега :) (Путлер и пенсионерите му ще гледат и ще се оплакват от международното положение отново и задълго :))))

ЩЕ! ЩЕ! ЩЕ!

А онези "Ще" които вече са реализирани успешно защо ги пропускаш?

ЩЕландия се намира на Североизсток от нас. Там всичко е ЩЕ. При Мъск е "прави сега" - автомобили, ракети, батерии, тунелопробивни машини, слънчеви покриви... а и има 3 пъти повече деца от русифилистика Путин при това мъжки.

A "Пушещият Кузя" потъна успешно.

Форд...Дори от пристанището не може да излезе..Сигурно защото ще потъне на 100%:) Пък Кузя си плава ли плава:)

Форд не само излизар но и не пуши, въпреки че пуска му е насрочен за 2020 г.

Поредното разделение на кравари и путлерасти. Кога ние ще произведем нещо, с което да се гордеем? Ако ще и само храната за МКС да е! Ама друго си е да си сипеш уиски или водка и да плюеш - по-по-най ни се отдава някак.

За разлика от путлеристанци, ние нямаме претенции, че сме най великата нация на Земята!

ти си мнмого смешен козяк бре! Я сега кажи, какво каза в речта си Обонго Тропикал Мънки, цитирам: Ние сме най-великата и най уникалната нация от луди говеда в света!

с хипер дупер безаналоговите космическо воздушни сили на рашата. Една частна компания ви направи за смях бре!

С какво ги направи за смях, бре - че приводни капсулата на товарния кораб ли!? По скоро ти се направи за смях и гнус с тъпия си "коментар".

С приводняването на втората степен, комсомолец :)

С това че лудите крави купуват места на руските космически кораби Съюз, и цакат кат попове..С това ли станаха за смях?:) Или когато лудите крави от Дпейс Х , казаха че ракетата им е взривена с лазер от руснаците,Боинг, Дявола или бога..С това ли станаха за смях?:) Или с това, че НАСА в прав текст си казаха, че ракетите на Мъск не струват , не стават и не са безопасни за пилотирани полети, заради горивото което ползват...И затова НАСА продължава да купува места на руските космически кораби Съюз.....И отгоре на всичкото, ползват руски ракетни двигатели, нещо ракетите на Мъск не ги искат... Това е реалността момче, и всички се смеят на лудите крави..а не на руснаците!

В горния коментар под "всички" да се разбира автора и отражението му в огледалото

На АКо47 глупостите. Затова ли военните почнаха да ползват СпейсХ, а НАСА сключи нови договори: NASA awarded a contract to SpaceX Nov. 22 for the Falcon 9 launch of an Earth science satellite in 2021. и NASA announced on Tuesday that Elon Musks Space X and Boeing, headed by Dennis Muilenburg, have been awarded the new missions under the agencys Commercial Crew Program. It brings each of their total NASA contracts to six

И като доиде дъжда се икономисали днеска защо какво влияние има сателита та се икономисват нито една кабеларка на дъжд не спира това е захранвано от същия приемник но обаче какво става тука при първия гръм чао защо и докога не плащаме за тв от слънцето

Боже опази...

Хора, биографията на Мъск чели ли сте я, че плюете? Ми то цялата му рода са луди експериментатори, с характер и ум, как той да е нещо различно?! Гений работохолик, за мен той е изключително вдъхновяващ!

Аз съм чел биографията на Рокфелер, дето купил една ябълка, лъснал я, продал я по-скъпо и купил две.

Тоя Елон Мъск още жълтото около устата не си е обърсал и вече стана първа космическа сила.

С такава калпава конкуренция не е проблем.

Прав си. Локхийд и Боинг нямаше да се справят. По стара традиция в космическата програма на САЩ нищо не се получава докато не бъде поверена на чужденец.

Знаем го номера. Тука колко хора станаха "едри бизнесмени", за една нощ. Примерно, Пеевски. Само че в сащ мащабите са космически. Но и тука има достатъчно прост народ да им се кефи.

Mario Draganov

Човекът освен визията явно има и харизмата, за да успее да убеди хората да инвестират в начинанията му. За разлика от родните "бизнесмени", които харчат в повечето случаи държавни пари без да създават нищо, Мъск харчи парите на частни инвестиори и създава нещо, от което полза ако не сега, то за в бъдеще ще имат полза милиони. Най-малкото поплювковци разни имат правото да коментират хора като Гейтс, Джобс, Брансън, Мъск, гугълците, фейсбукаря и други подобни.

Що бе - шефът на КТБ и той бая харизматичен.

Когато почне да праща хора в космоса, без да се взривяват и да стават на пържоли...Тогава ще си говорим! Само дето НАСА нещо не му иска нито ракетите, нито космическите кораби..Странно защо ли, НАСА продължават да купуват места, на руските космически кораби Съюз.....Пък нека Мъск става каквато си иска сила.

абе и това ще стане не бои се. като изстреля 50-100 пъти и като няма никакви проблем ще почнат да изстрелват хора. наил и тоя другия брансън си е направил върджин галактик - само за хора.

Я разкажи за Неделинската катастрофа!

Бе той и хора ще прати, ама кога руснаците ще могат да качат нещо по-тежко от 3,5 тона на геостационарна орбита, това е по голямата загадка.

Съветският съюз колко човешки пържоли изпържи, докато се научи да изстрелва ракети! ;)