Коментари - Xiaomi показа първия си дрон | IT.dir.bg
назад

Xiaomi показа първия си дрон

Xiaomi разкри официално детайлите за първия дрон - джаджата има всички шансове да се превърне в бестселър.

Обратно в новината

Коментари - Xiaomi показа първия си дрон | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кво като е китайски? То и най-популярната марка потребителски дрони също е китайска и се радва на доста добри отзиви. И без това всичко го правят в Китай. Само дето там правят и боклуци и качествени неща. Това, че у нас повечето хора могат да си позволят предимно боклуците от нисък клас в коя да е категория "джаджа" не е проблем на китайците.

много добре

В Руанда !!!!! с дронове се разнасят лекарства до труднодостъпни райони. Та не е безсмислена играчката, ако имаш акъл ще я използваш, ако не ще си бъркаш в носа и ще казваш какво правят хората!

до 3 км, за макс 20 минути. Страшно са ефикасни дрончетата.

Значи по твоята логика следва, че и американските военни дрончета Предатор, дето разнасят бойни глави до трудно достъпни места също действат до 3 км или 20 мин. Щото аз се съмнявам, че са купили точно Xiaomi.

Ей тези ще "объркат" и този бизнес в типичния си стил. Точно един щатски маркетингов гуру обясни за тях че са толкова успешни защото почват да продават с 0% печалба, но в последствие като са почнали масово производтво цените на компонентите и др. рязко падат, без това да се отразява на крайната цена и печалбата се оформя, даже без да се взимат приходите им от услуги, които също не са малки. Сега ще ми е интересен карбоновият им смарт велосипед, но може би пък там да се издънят:)

Шаоми до две три години ще се наредят постоянно до Епъл.

са много ниски, нещо става по пътя

Всъщност това са доста по-реалистичните цени на електрониката, особено потребителската от нисък и среден клас която се прави за да издържа до следващия модел, който да се закупи и цикъла да се повтори. И това не е никаква конспирация.

Определено като цена и възможности а и като дизайн изглежда многообещаващо.

Не знам дали е вдъхновен от водно конче дизайна или от DJI, обаче за тези които не знаят и dji e китайска компания! А и принципа на тези машинки е един и същ.

Принципа между Лада и Ферари също е един и същ.

Ама Лада и Ферари не ги правят с едни и същи части в едни и същи заводи, дето само табелката с името накрая е различна :)

БРЦК

Имам доста продукти на Шаоми. Всичките са МНОГО качествени. Без да се замислям бих си взел такъв дрон и ще знам от опит ,че е качествен!

Изтегли си Малуеър Байтс и Аваст и провери колко зловредни програми са ти нахакали китайчетата! Ксиаоми е ефтинджос но всичко си има цена - бъкани са с малуеър продуктите им.

FuckTheEU

Мен по-ме плаши това, което Малуеър Байтс и Аваст не ми показват, а знаят, че със сигурност е там.

БРЦК

Свалих си ги и двете - нищо не откриха. Не е лошо да се научите да гледате какво си инсталирате , а не само да ревете.

Дъ бест!

хората няма кво да ядът, те дръндронове мронове нам'коси ми праят...

Ми има хора които нямат и какво да чукат, ама не са тръгнали да се оплакват по вестниците за всичките си беди. Така че си налягай парцалите, работИ и стига се оплаквА. Кво имаш и кво нямаш си е твой проблем и не го правИ проблем на хората.

Да но от нечукане не се умира а от неядене се умира

Говориш за няколко милиона бездомни в САЩ ли? Или това е някакъв тъп намек, че китайците умират от глад? Не ги мисли китайците, те всъщност бачкат за повече пари от българите в ЕС, а разходите им са далеч по-малки.

Прилича доста на DJI фантом, но е доста яко. В крайна сметка ако е качесвено направено и контролера му е читав ще е доста по добра алтернатива от пре-скъпите фантоми...

лисицата и гроздето

качеството и цената. През последните 10-15 години скъпо НЕ означава качествено. Много скъпи марки купуват същите китайски неща и ги преопаковат със своето лого. Баламите плащат. :-)

поредната безмислена играчка за инфантилни глупаци.

Той и шефа на DEC е казал, че компютрите са безсмислена играчка, ама сега всички имат компютри а за DEC никой не си спомня, освен за глупостта на шефа им

Как може да сравняваш компютър с играчка за малоумници?

"Устройството е с форма, която е вдъхновена от водното конче..." формата е по скоро вдъхновена от най-популярната в света конфигурация за 4 моторен дрон :) Няма лошо, дрончетата са готини животинки, но самолетчетата са много по-забавни за управляване. Някак я има тръпката, че във всеки момент може да загубиш контрол и самолетчето да се окаже на земята "принудително разглобено" на безброй малки парченца които даже не си предполагал че ги има в него. С корабчетата пък ... пак се отплеснах. добре звучи дрончето и цената не е лоша. Дали наистина добре ще лети ще видим.