Коментари - ”Кюриосити” проби дупка в планината Шарп | IT.dir.bg
назад

”Кюриосити” проби дупка в планината Шарп

Марсоходът на НАСА "Кюриосити" проби първата си дупка в скала на планината Шарп на повърхността на планетата Марс.

Обратно в новината

Коментари - ”Кюриосити” проби дупка в планината Шарп | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вяра разбира се , но основана на факти. Да вярваш че едно малко много горещо и плътно нещо , появило се от нищото е гръмнало и е създало всичко изисква наистина голяма вяра. Аз залагам на разума като основа на сътворението. Твореца е създал битието с цел, има план и ще го завърши със сигурност. Ние хората влизаме в този план. Ти залагаш на нищото от което е произлязло всичко. На това че живота е случаен и няма цел и посока, няма абсолютен морален стандарт, и смисъла на на живот е да го живееш както намериш за добре дори за сметка на всички останали. Аз залагам на това че живота не е случаен, има цел, и целта е тук на Земята да изграждаш характер и да се подготвиш за божието царство обичайки Бог и следвайки божият закон и принципи. Човека е любимото божии творение и живота е божествен и ценен.

Аз съм човек. Откъде ще знам Бог с какви методи твори? Може да узнаеш евентуално, ако попаднеш в божието царство. Което не е гарантирано за никой, който обръща гръб на него и моралният му закон и принципи, създадени от него да поддържат порядъка в обществото. В нашата Вселена като затворена система трябва външно интелигентно въздействие, за да внесе информация и организира и поддържа порядък в нея. Тази интелигентна сила или Бог е поне едно ниво по-високо в йерархията и сътворената от него система е под пълен негов контрол. Как го е създал няма как да знаем. Не сме на нужното ниво за да го разберем. Ако се опиташ на маймуна да обясняваш атомна физика ще си изгубиш времето.

На това му се вика "НА МОРЕТО ДУПКА" До 5.5 километра планина 7 см. дупка.... в пръст. Чудеса ще намерят!

Защото материята няма способност да се самоорганизира. Тя само се подчинява на физичните закони. Или смяташ че тези строго дефинирани и прецизно настроени физични закони са се появили от случайността? Една сингулярна недефинирана точка в пространството се е появила от нищото, взривила е по някаква необяснима причина, произвела е материя, пространство, време и закони и от там е тръгнала великата еволюция. Това не е наука, а шаманизъм. И понеже има асиметрия(необяснимо защо) на материя и антиматерия и не могат да обяснят с наличната си теория поведението на масивните обекти в галактиката, вместо да си признаят грешките, изобретиха тъмната материя и енергия. Доста удобно защото не може да се види. И съществува само в главите на физиците еволюционисти, подкрепящи идеята за разширяващата се вселена. Аз вярвам в интелигентният дизайн и на писанието. Бог каза: Да бъде СВЕТЛИНА. И стана СВЕТЛИНА. Звучи доста по-логично. Има причина,има и следствие.

Това които си написал ИЗОБЩО не е вярно. Няма асиметрия на материя и антиматерия, а пропуски в човешките знания. Основните "антиматериални" частици са електрона и позитрона и ТЕ СА В РАВНИ КОЛИЧЕСТВА. Видно от дори разглеждането на водородния атом в който има положително ядро и отрицателен електрон. Освен това не са нужни много закони за да го има днешния свят- достатъчен е закона за електрическата сила и двете "материални" частици електрон и позитрон. И материята има способност да се самоорганизира, което е видно дори и от най-простия атом, където ОЧЕВАДНО материята е строго организирана. Шаманизъм е твоето желание да намериш "творец" изникнал от нищото, но създал цялата вселена в нейния безкрай

Някога влизал ли си в час по физика? Имаш странна представа за света на елементарните частици.

Търсят шистов газ

Като гледам "почвата", що да няма условия за живот??? Знаейки на какво са способни бактериите, на какви екстремни условия, високи и ниски температури, различни хранителни среди, колко лесно мутират и се приспособяват, що да не ядат тая червена земя??? Аз се чудя какво са се захванали да ровят има ли бактерии, няма ли, а направо да занесат една колония микроби натам и това е. После ще проверяват живи ли са или не, ако си живуркат, какво има да доказват, има условия, следователно трябва да се търси друга причина, защо не са се пръкнали там. Сега ще потрошат милиарди за глупости, вместо по същество да се захващат с колонизиране на планетата. Ще трябва генетиците да измислят специални кислород-произвеждащи микроорганизми, които да ручат марсианска скала и да а.ат нещо за дишане. После ще трябва и някакъв гад дето и водород да изкарва и водата е готова (с малко човешка помощ разбира се), ще се съхранява някъде под земята и тн и тн, само се хабят с глупости. Какво е пробил тоя марсоход, 5 см, ще намери дедовия, там трябва сонди да бръкнат на километри дълбочина, все пак говорим за милиарди години, за хиляда години всичко отива на метър надолу, за милиард ...

Проблема е, че преди да се появят микробите, които са доста сложни животинки, някой трябва да ги изобрети, да им програмира ДНК то, белтъците и ензимите, които работя в екип и в синхрон, и да им създаде нужните условия за живот. Като всяка сложна структура и организация, информацията вложена в тях е доста голяма, а тя не се създава от нищото. Като видиш кола или сграда, веднага разбираш, че е продукт на интелект. Като наблюдаваш живите организми, който са много по-сложни от всичко сътворено то човека, защо решаваш че може да са се появили по случайност? Поне в тази вселена такива неща не се случват дори само заради втори закон на термодинамиката.

очевидно нефт търсят ;-) всуе...

"Това е първата цяла дупка, която космическият апарат прави от май насам" А какво е цяла дупка??? Цялата дупка има ли дъно или няма??? Тази на снимката видимо има дъно, значи не е дупка от край до край. Изобщо забавна формулировка на изречението. Иначе добре редваме се на новината, прогреса върви напред. Доскоро Марс само го гледахме, а сега вече го и манипулираме по някакъв начин.

Може би се има предвид дупка с максимална дълбочина, на която е способен апарата...

В техниката като казваш, че си го пробил изцяло се има предвид от единия край до другия. В останалите случаи е глух отвор. В случая "цяла" дупка нищо не значи, просто е лошо казано.

За какво търси микроби, нали на Марс (е) имало високо развити цивилизации?

Еволюционистите отчаяно търсят микроби и потвърждение на панспермията, защото идеите им за възникване на живот на Земята са доказани като невъзможни отдавна от биохимици, генетици физици и математици. Пожелавам им успех. Ако не намерят съм сигурен че ще ги изобретят. Хиливуд има опит.

евентуално да реферираш към подобни доказателства? в моя случай google е безсилен.

Досега кюриосити пробиваше само полу дупки, а сега започна да прави цели дупки. Тези следват стратегията на бай Тошо.