Два товарни космически кораба се отправиха към МКС (снимки)

Товарите на апарата "Сигнус" на "Нортроп" ще достигнат до орбиталната лаборатория в понеделник, един ден след кораба "Прогрес

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Принтер на МКС? Шапка им свалям на американците - номер едно са в печатането, дори и в космоса! Казах ли ви, че 85 милиона на човек са нищо за тях? Дано не са забравили да натоварят зеленото мастило.

Колко дни се пътува до МКС? Според написаните данни тя се намира на около 360км. над земната повърхност.

Ама се движи сьс скорост 27 600 km/h по определена траектория- Минава над Байконур, Монголия, Китай, Япония, минава покрай Малайзия, Авсралия, минава над южния край на Южна Америка, над Атлантика, пресича Африка, Турция, Азербейджан и Казахстан и отново, като има периодични отклонения. Та минавайки на 400 км. височина от Земята, минава и на десетки хиляди километри от космодрумите от където са изстреляни ракетите и май вече американската. Ракетите трябва да наберат скорост да стигнат орбита и да настигнат МКС. От Байконур където МКС минава редовно на час и половина, може да се изстреля ракета в прозорец от няколко минути, която е с траектория съвпадаща с траекторията на МКС и да извърши само нужното ускорение за да го достигне, което може да стане за няколко часа, но от други космодруми трябва поне ден за да се напаснат нещата, защото приближаването трябва да стане бавно за избягване на катастрофални инциденти.

Изчерпателен отговор.Разказваш го сякаш си го преживявал и си бил очевидец на тези неща.

Хубавото е, че Дадата много чете. Лошото е, че е необразован и бъкел не разбира. Глупотевината, че МКС минава на всеки час и полвина над Байконур е поредният бисер за колекцията. Тя орбиталната механика ако беше толкова лесна, щеше да я е учил в АОНСУ.

от сородружинка калинка са налазили яко понеже никой не ги кани на протест и сега се правят на разбирачи

Трима руски слуги отишли на "протест" та и покани почнали да раздават, LOL. Я марш оттука бе.

Кенефното джудже се обади от цукалото си

Край! Свърши се с монопола на гадните рушняци в космоса: руските двигатели на Антареса са по-яки от руските двигатели на Съюза. Русия е просто един ракетно-двигателен придатък на нефтената сонда, маскирана като империя.

Разбира ти тиквата от двигатели.. Ама много сте прости...

"Посраник" Балтажи ти ли си ве?))))) Сало Ухраине! Ухраине сало! Цэ перемога!

Ей Пичкаренко, нищо не си разбрал. Още си малък и глупав

Аве чалгопитеци- пачата &пишкарьов(едно и също гурбетдобиче) кога ше изпратите българската товарна каруца- Ромстар до МКС ве? А пратете , та да натриете носовете на сите мъсковци путинци...аве на сите хора от сите земни кълбета!хахаха

кога ще публикуват твоите государи имената на немските инженери,учени и конструктури проектирали и реализирали съветската космическа програма? Или си митлиш,че си много умен? На Рамзанката Кадиров от кучето си по прос... или от сучката...ако е жена ти

Съветската космическа програма е създадена от Сергей Корольов. И това го казва не кой да е, а фон Браун. Между другото той споменава още, че заедно с него краварите са взели както целия му инженерен екип, така и документацията на Фау-2. А за СССР са останали таратанци, и Корольов почна практически от нулата, с едната гола идея.

Глупости. Фон Браун не е казвал това. Заводите, документацията и стотици даже хиляди инженери, начело с Херман Грьотруп са прибрани от руснаците, барабар с десетки готови ракети. Фон Браун е взет при военните в Редстоун чак 1950, а става директор на разработките в НАСА през 1960 г. 8 хиляди са германски инженери, отвлечени от руснаците заедно с машините и техническата документация. С германска техника и чертежи, германските инженери създадоха руските космически ракети от семейството Р-7 на базата на която сега летят Съюзите. На самия Корольов са му нужни 300 опита да изстреля успешно ракетата на базата на Фау-2.

Много ме радва квичннето ти ве чирак. Я ся изквичи още некоя ромскочирашка тъпотия, да ти с посмеем на плиткоумието.!.мбухахаха

когато краварите дето няма да са great again повече пратят чертежите на немския Хортен - "великият" Б-2...анадън му смешнико кухите каубои НИКОГА не са направили НИЩО сами...айде със здраве....

Дада пак се изповръща с лъжи. Както винаги. Нищо че има информация за всичко в интернет. Той се надява някой да му повярва без да проверява, ама не става. Елементарния трол си е пичето.

Дада ти си елементарен кретен! Пишеш пълни глупости. Да се чуди човек от къде ти идват на ум тия лъжи и глупости.

Нова статия и веднага започвате да се подигравате на президента Путкин, какво ви е направил бе, хора?? - пуска ви атомна централа на двойна цена, но защото тя е най-качествената в света - искаше да ви пусне тръби за газ на тройна цена, които да изплащате 30 години към нас, но просто такъв е света - капиталистически - каза ви че азбуката е от македонски земи, но това си е така Трябва да го обичате президента Путкин, той милее за България (добър източник на пачки за Панама)

той Дончо оранжевия кат ти спре субсидията че те видим как че се посереш ефективно...и чее голям кеф...за нас...

Руският принтер кога ще го пращат?

Руския принтер няма да е скоро, щото каквото и да му дадеш да печата, все Калашников излиза...

сега е зает да прави нов ботокс за Путкин

Доколкото съм запознат вече три частни американска компании изпращат товари до МКС. С руският “монопол“ е свършено. Разполагат със стари, неефективни и скъпи ракети. След година-две ще са изхвърлени от космическия бизнес. Е, и не само от него. С веене на знамена и тупане по гърдите не се стига далеч. Може пък да пратят лимузината на Путин в космоса. Да гони Тесла-та на Мъск.

И преди не са били монополист. Совалките изнесоха основния товар и повечето екипажи. От втора до шеста експедиции 8 руски космонавти са се качвали на ISS с американските совалки.

чи кък ни съ тъ зели у НАСАТ се чудим ки