Единно USB-C зарядно най-рано след 2 години

Очаква се окончателно решение да бъде взето през 2022 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такова... слушалките последно попадат или не попадат под регламента???

То и сега всичко е с USB-C, освен огризките. Незнам що се пънат.

а що не безжично?

USB-C е най-недъгавото творение от семейството на USB. конекторите са отвратително ненадеждни и с кратък живот. Тъндтрболт на Apple e много по-грамотно направения конектор. Надявам се айфоните да си останат със същите конектори.

глупости на търкалета на Айфон фен

Какво означава "всичко". Има два вида телефони - iOS и Android. Защо Android не преминат към Lightning конектор?

Глупости, а какво ще стане с развитието на зарядните които стават все по малки и все по мощни , явно спираме с развитието на технологиите до тук

Щото петима Петка не чакат, а ти искаш обратното. По-голямата част от смартфоните на тоя свят са с Андроид, а не с иОС.

"Другият рай на кабела..." === Гогов, а другият ад на кабела? Пак бисер! Иначе по темата - когато електричеството тепърва е навлизало в домовете на хората в Европа в началото на 20-ти век е имало купища различни системи, както като напрежение и сила на тока, така и като видове щепсели и контакти. Само във Великобритания е имало над 70 различни системи в зависимост в кой район живееш и кой ти е доставчика на електричество. С времето всичко се е стандартизирало у унифицирало. Единствено във Великобритания днес щепселите и контактите са различни (но само защото британците трябва да са различни и уникални). В момента се случва същото и със зарядните. Колкото до Lighning-конектора на Apple, не виждам къде е иновацията и в какво. Това е просто трик на компанията за повече пари от потребителите, един кабел USB към Lightning с дължина 1 м струва 20 долара, което е пълна глупост, извинете.

Вместо едно зарядно, може да се направят само преходници, като това не би било затруднение нито като цена, нито като обем за носене. Имам усещането, че със забраната на кривите краставици навремето някой си намери нова ниша за скъпоплатено нищоправене и сега опитват нещо подобно.

Аз от коя страна да си го преместя?

Това са пълни глупости! Всичко е за пари. Няма как китайския стандарт за бързо зареждане да се включи в зарядно за друг телефон. И сега зарядните, въпреки че са с един и същи накрайник не стават да ги сменяш. Тоест за да ползваш пълната функционалност на зарядното, ще трябва да си купиш зарядно подходящо за твоя телефон /в момента епъл го продават отделно от телефона за 70лв./ тоест различна марка, пак друго захранване иначе чакаш 2 часа за зареждане!

щото се губи повече енергия със сегашната технология,устройствата загряват заради загубата на енергия излизаща под формата на топлина тва загрява батерията,а знаем че батериите не обичат много топлина и студ и така се износва по бързо.