Екипажът на МКС се изолира в руския сегмент

Тримата обитатели на станцията ще останат в него до понеделник вечерта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

лъжат, заради вируса е; и дотам е стигнал

Както винаги лудите говедари бягат при руснаците за помощ и да се спасяват....Това са си ненадеждните краварски технологии! Какво говориме за нация от луди телета, които еднин космчески кенеф не могат да направят, та купуват руски а цялата им космическа програма е създадена от едно хитлериско наци като фон Браун! И тия смешници били ходили на Луната?!

LOL, остана само щатният трол съз загубеняшките си напъни та няма кой и един минус да му цъкне. Както и да се подписваш отдавна е очевидно за всички, че си все ти. Вземи се научи да вършиш нещо полезно, че като ти пресъхнат копейчиците - неизбежно е - оставаш само на помощи заедно с братята от маалата.

Пробитата руска кошница пак американците трябва да я опрат...поне прочети статията пусофилистик с промит мозък..

Ае, ти не можеш да четеш. Затворили са се в руския модул и се опитват да разберат кой от другите изпуска.

На луната може, но само в холивуд засега

Канчето с хапчетата и марш в леглото. И някой от санитарите в хосписа да се сети да побутне рамото на грмофона в главата ти, плочата е зациклила на тоя ти брътвеж толкова години вече.

Е не е ли ясно това става след разкачане модула на Мъск, не разбрахте ли че една фирма не може да притежава космоса.

Канчето с хапчетата и марш в леглото. И някой от санитарите в хосписа да се сети да побутне рамото на грмофона в главата ти, И тая плоча е зациклила на тоя ти брътвеж толкова години вече.

И ше ми ходят на Луната, лол...

Канчето с хапчетата и марш в леглото. И някой от санитарите в хосписа да се сети да побутне рамото на грмофона в главата ти, плочата е зациклила на тоя ти брътвеж толкова години вече.

да му отнемат бормашината на американеца. И да го затворят в американския модул. Да го ядат плъховете

Ще спрат боб чорбата на МКС защото виждате до какви води! Руснаците са на борш и няма проблеми!

МКС почва с руският модул Заря, който после май продават на американците. Американците изкупуват модули и основно на Италия. Така че проблема може да е в американски модул, построен от друг.

Класическо руско име Вагнер. Тати май е бил на екскурзия 43-ра година.

Нещо аритметиката Ви куца... Космонавта Иван Вагнер е роден юли 1985 година, бре... Впрочем, немци има в Русия още от XV-XVI век. Но кой да чете. Опитайте, не е трудно, може и да схванете...

Е дедушка тогава, к'во се впрягате.

В Украйна си имаше някой процент немци, като малцинства. Има и поляци и така нататък.

Дедушка очевидно е бил, да. После явно не му се е искало да се прибира в родната Германия и е станал руснак. To приказката "като изпаднал германец" у нас се е зародила по същия повод.

Кравара не трябваше да го прибират .Сигурно той е направил белята !

Както бе в реклама: "Краварката е в левият ъгъл" ;)

Отде ви изравят бе.

Обяснението е логично, кенефа работи само в руската част

Айде спрете се с тази политика, бре! Засрамете се! Няма значение, от къде изтича въздуха. Това са преди всичко хора и няма значение, какви са американци, руснаци, квито и да бил. Още повече, че са колеги и приятели и си остават такива за цял живот - историята го е доказала през десетилетията.

Стар виц. Загубилисе двама в тундрата, лутали се насам-натам и накрая видели хора и се развикали "Люди помогите!". Хората се оказали чукчи и един от тях казал: Значи, така. В Москва сме чукчи, тук хора. Та и хамериканците така. Като видяха зора - дайте да дадем, щото всички сме хора.

Бобър, издишай! Не го вземай толкова насериозно ей.

Ама хамериканските астронафти и те ли? Нали уж що е руско, все е "жигула"? Голям го вадят, ама като им опре оная работа до дупето, бягат да се спасяват на сигурно. После като им отремонтират бангията ще вдигнат вой до небесата, как те са запушили дупката.

Имаме двата светли примера от историята в туй отношение - как Труман победи Хитлер и как Тръмп победи ИДИЛ. А братушките за нищо не стават, нал тъй...

Някой пак се е напил и е пробил с тирбушона дупка в корпуса :D :D :D

Руски са :Заря, Звезда , Поиск и Рассвет . Другите 15 модула ( Дестини, Юнити (Възел 1), Хармъни (Възел 2), Транквилити (Възел 3), Кълъмбъс, Японски експериментален модул (лабораторен и товарен модули), Леонардо, Куест, Купола и Пирс . Към тези модули можем да прибавим и трите херметизирани адаптери за скачване

Заря е направен от руснаците, но е собственост на САЩ. Това което си изброил са обитаеми модули, но освен тях има и необитаеми, например най-голямият модул на МКС - Фермите с общо тегло 112 тона

И за да спрете с догатките ето малко информация : Настоящо положение на МКС След полет STS-133 на космическата совалка от март 2011 година, всички обитаеми модули от американския сегмент са на станцията. Общо 15 херметизирани модула (Заря, Звезда, Дестини, Юнити (Възел 1), Хармъни (Възел 2), Транквилити (Възел 3), Кълъмбъс, Японски експериментален модул (лабораторен и товарен модули), Леонардо, Куест, Купола, Поиск, Рассвет и Пирс са скачени с МКС. Към тези модули можем да прибавим и трите херметизирани адаптери за скачване. Освен това през 2012 година Роскосмос планира да изстреля до станцията и модула Наука, като в замяна от станцията ще бъде премахнат Пирс.[35] Има и планове за доставяне на още два модула до станцията, но съдбата им все още не е ясна – това са модула за временно управление и Възел 4. Модулът за временно управление би предоставил гориво за станцията за период от една до три години, а Възел 4 би предоставил възможността към станцията да бъдат скачвани кораби .

2012 отдавна мина. Модул "Наука" няма. Но има модул "Вееm" oт 2016.

Нарку примитивити да знаят, чи МКС е МИР 2 и без руски сектор няа МКС,щот туй е станция с прикачена към нея западнали Баржи. Няа РФ ,няа МКС. МКС са управлява ут руския модул. Затуй сички са задължени да знаят руски език. Аку стани нещу да можи сяку ино гуведу да пуеми управлениету. Уткак Мъска литя горе, се прублеми стаат

Говедото си ти !

Канчето с хапчетата и марш в леглото.

пишеше, че въздуха изтичал от руския модул, сега пък обратното.....

Вместо да кажете едно БРАВО на това че има хора в космоса, които са готови да си помогнат въпреки проблемите на Земята, вие се занимавате с единственото на което сте научени...да плюете някой свършил и постигнал повече от колкото вие някога ще постигнете.

На запад убиват всяка технология, щом излезе нова, с която да точат още пари.

Ако изоставят станцията ще е забавно. Мъск тъкмо си направи ракетите и току виж няма за къде да летят. А онзи ковчег, който еднопосочно ще достави труповете до Марс, не го и коментирам дори.

Много сме разтревожени, че няма да коментираш. Така се надявахме на твоя компетентен коментар.

Леле! А аз си помислих, че и космонавтите ги е налазил коронавируса, та са се изолирали/карантинирали! Ох, олекна ми! То било само изтичане на въздух!

това е вторична вибрация от работещия трамплин на Мъск

"След провеждането на различни разследвания беше установено, че повредата не е причинена от удара на микрометеорит, както първоначално се предполагаше, а по-скоро е пробита дупка след сглобяването на устройството." толкоз милиарди за един макет made in IKEA и толкоз много шарани да ръкопляскат за поредната грандиозната измама

Естествено, че въздухът изтича от някой от американските сегменти-боклуци! Естествено, че ще се затворят в руския сегмент, който управлява цялата станция! Българските неграмотни боклуци-селяндури, тряба да разберат кой кой е!

45 год. разбираха Кой е, сега бягат

Нарку примитивити да знаят, чи МКС е МИР 2 и без руски сектор няа МКС,щот туй е станция с прикачена към нея западнали Баржи. Няа РФ ,няа МКС. МКС са управлява ут руския модул. Затуй сички са задължени да знаят руски език. Аку стани нещу да можи сяку ино гуведу да пуеми управлениету. Откак Мъска лета горе, се прублеми стаат.

А до койнтеринте на блог 615 в Офча Купил има оставеньо жилязо. Пали карцутата додето не са го гапили братьоците....

Шимпанзе с бургия?!

Пак новините са супер сбъркани.... В МКС са засекли малко изтичане на въздух още миналия Септември. За тая седмица са си планирали да намерят и евентуално отстранят проблема. Сега са затворили всички модули и хората са отишли в руския модул. Два дни ще дебнат от кой точно модул е изтичането. Това е.......

Това може да е вярно, но не е удобно... новината така написана, както е сега, генерира коментари на фоби и фили. Така, както ти я поднасяш, няма да има кликове... Добре дошъл в съвременната "журналистика"...

МКС е един успешен каламбур запада да окрадне руските технологии за строеж и поддръжка на космически станции. Преди МКС само руснаците имаха опит в космическите станции. Е, като изключим "Скайлаб" с трите полета до нея с нерентабилно скъпите "Аполо" артисали от отказаните мисии до Луната.

пълни глупости както винаги.... руски трол и то от най-тъпите.......

Е кой друг имаше космическа станция преди МКС ? Руснаците с много версии на " Салют", руснаците с "Мир", основни модули от която има сега и на МКС и американците със "Скайлаб". Американския проект за нова станция "Фрийдъм" изхарчи 10 милиарда долара във фаза проектиране и стигна до ниво пластмасов макет за бюрото на шефа на програмата.

Провериха ли пак в тоалетната дали някой не е дупчил със свредло като миналия път? Уж тогава щяха да разследват кой е саботирал станцията, но нищо повече не се чу. Но пък може този път вече да са наясно, че свредлован отвор изобщо няма характеристиките на пробиване от микрометеорит и този път може да са я боднали на много по-коварно за откриване място.

Миналия път пиян руски техник беше объркал ремонта на Союз..... Да руснаците не щат още да го признаят, че е резил. Ама изтече информацията.........

Това къде го прочете?

Некъв разбирачев глаголеше преди време тука, че руския сегмент бил само склад.....

Ами сега всички са в склада.

От статията разбирам, че уредите в руския сегмент са засекли изтичане на въздух в някой от другите сегменти. Това е притеснително... май.

Краварите изпили Вискиту и нападнали запасите с водка на съветския другар

МКС - Международно Кино Студио

много добре е осветен тоя космос бе, така едно благо равномерно... сигурно ламБите ги е слагала софийската кметица

я пратете Мъск сда донесе малко велпапе и тиксо да изолира... да не забрави да донесе и по една от неговите космически пижами

Санитарите нали ти дадоха пижама! С дълги ръкави, дето се връзват на гърба. Какво пак си недоволен?

Вчера писахте "Сегашното изтичане е било констатирано в руския сегмент на МКС." А днес пишете "Според данните, получени от екипажа на МКС, налягането в руските модули остава нормално." Първо си изяснете за вас положението и после пишете и обяснявайте на другите кое как е!

ми загубени в превода... явно руснаците са засекли изтичането...а нашите разбрали че то е при руснаците... което нестрого погледнато си е така - станцията си е руска технология..

Просто американския сегмент е дал фира. Не знам защо дираджиите го премълчават. Хубав красив модул, който обаче не става за нищо(досуш кат Айфоните)). Мисля, че и за нас е време да се преместим на руския модул, защото кризата на ликвидността, която се задава ще бъде прецедент в историята на човечеството.

Прав ти път, аз оставам в Европа.

че то всичко е американско, кой е тоя "американски сегмент"

а сега Мъск нека обяснява как трамплина "работи" без кослород

Ами премести се на руския ... нали знаеш за какво става дума. Ауфвидерзеен. Един тъпанар по-малко.

Онзи ден някакъв американец махаше на стоп на Млечния път. Питах го за къде е, а той вика:" За оня свят!". Качи ми се, качи ми се на.... совалката, па след третия път ще видим.....

По-рано имаше друго заглавие за това и тогава написах: 2020-08-21 16:11:24 Щерев (нерегистриран) НАСА: Изтичането на въздух от МКС не е опасно за екипажа Така е. Тъпите кравари разглеждат МКС като каца. Може да покапва от тук от там по малко, но като я напълниш и и набиеш чепа ще закисне и ще спре да капе... Деба тъпи уруспии безмозъчни деба. Е та? Какво щие мъцнете малоумни соросопитеци?

в нали си виждал велката черна птица? тече си от сякъде - ма е топ технология...

А по-надолу ТАСС казват същото. Значи е те са тъпи уруспии, по твоята логика... Внимавай, риташ си служебната книжка! Ще ти спрат копейките! :)

Желая им успех! Дано не се стигне до това, да се евакуират в Прогрес. Ще е много лошо, ако изоставят станцията.

Бог да им е на помощ !!!

За втори път се получава нещо подобно. Първия път беше саботаж, но нещата се покриха. Дали и сега ще е така не се знае, но дано всичко завърши благополучно.