Коментари - Panasonic спира да произвежда плазмени екрани | IT.dir.bg
назад

Panasonic спира да произвежда плазмени екрани

Японската компания Панасоник (Panasonic) реши да спре да произвежда плазмени панели за телевизори и други устройства от март 2014 г. като част от структурните си реформи, предадоха ДПА и ИТАР-ТАСС, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Panasonic спира да произвежда плазмени екрани | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Y e e e !! More TO COME....???

Много жалко, имам плазмен панасоник и е супер. Картината няма нищо общо с тази на ледовете. На мен лично плазмата ми харесва много повече като качество на картината. Моята не е прогоряла. Вярно е, че хаби повече ток и грее, но това какво значение има, не ми пука за няколко стотинки повече ток.

Никога не бих предпочел Самсунг и LG пред Панасоник Сони и Филипс

Лично за мен Panasonic и Philips остават номер 1 при телевизорите! До "дръпнат': Пропускаш HONDA:)

То за тебе и жена ти сигурно е номер 1,ама я погледни реално на нещата-не е!...

Никак не са жалене...пък и 15 млрд.,нещо много ми се виждат!Като знам, какъв бум бяха плазмите?!

то по едно време бай Ганю викаше плазна на всичко под 20 см дебело.

Що не си гледаш електрожена, наречен LCD...

През 1982 година си купихме касетофон Панасоник. Та, още свири.

И аз имах, та и walkman дори, ама няма как 1982 да си имал Панасоник, защото тогава беше National Panasonic :)))

Японските фирми винаги се стремят да са на върха на новостите. Филипс си продаде тв-технологиите на корейците от LG, холандците също са иновативни.

А мойто Sony Trinitron (първият модел пуснат в Б-я с дистанционно у-ние) , закупено от бившия Кореком , продължава да работи превъзходно ,наред с останалите тв-та). Марката Панасоник отдавна имат проблеми с производството на битова техника. Въобще яп. компании, производители на елктр. техника, през последните 25 год. вървят надолу. това е отражение на цялостния икиномически климат в страната.

Плазмите си останаха едни голями скъпи печки на които им прогарят екраните, където има постоянно лого.

Ти колко плазми си имал бе бедняк? Николко. Аз имам вече 3 и нямам никакви проблеми. И сега за последно се замислям за една 65-ца. Пък ти си гледай LCD-то, като си цветосляп.

Имаш, 300 плазми. Аман от такива форумни изцепници. Маорски работи.

хаха Сульо пак се изхвърли на метеното.

Много късно се усетиха как TFT технологиите напреднаха и обезсмислиха плазмата.

Япония отдавна не е това което е. Факушима, панасоник, Сони. Застой. Само Тойота още държи фронта уж. Американците трябва да им буфнат една бомба да ги пораздвижат.

toyoata, не ми го хвали това дърво.

деер

Всичко е предварителен нагласен цирк? Разберете, че е невъзможно да не се предвиди дадена загуба.

Очевидно нямаш дори и лаишка представа от корпоративни финанси. Положението е следното: преди 10 години Панасоник залагат на плазмената технология и предполагат, че ще се харчи достатъчно и ще продадат стотици милиони бройки. Някакви приходи. Обаче конкурентът Самсунг прави неговата си технология по-добра и очакваните от Панасоник приходи отиват при Самсунг. Слабите продажби/приходи водят до загуба. Заложили са на куца технология.

Не куца технология. Технологията си е чудесна. Само че вече стара. Проблема е че не се инвестира в нови технологии, и не се прогнозира "смъртта" на старата.

Приятелю колкото и да разбираш от корпоративни финанси, толкова си нямаш идея от "куцата" технология на Panasonic. Тук ти се изказваш лаишки. При всичките недостатаци които бяха характерни за плазмената технология в зората й, няма видеофил или уважаващ себе си специализиран сайт за ТВ техника, който би предпочел LCD пред нея. В допълнение недостатаците й бяха редуцирани до минимум с "узряването" на технологията. Проблемите на Panasonic са всякакви други, но не и плазмената технология.