Коментари - Откриха скалиста екзопанета с атмосфера | IT.dir.bg
назад

Откриха скалиста екзопанета с атмосфера

Астрономи за пръв път откриха атмосфера около екзопланета с размерите на Земята.

Обратно в новината

Коментари - Откриха скалиста екзопанета с атмосфера | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ало редакторите. В заглавието планета се пише с Л а не панета

Екип руски военни учени установи, че на въпросната планета няма изградена противоракетна отбрана и затова не представлява интерес.

нещо не ми е ясно-хем има много вода хем има 250 градуса темп.

Водата е пара в атмосферата, градусите са на повърхността. Всичко е точно. Иначе и при 250 градуса може да има течна водата (напр. при налягане 40 атм).

Мисля че ако наистина искат да "открият" живот на други планети, би трябвало да престанат да възприемат живота само в неговата въглеродна материална форма. Живота може да съществува и в други форми, кой знае. Може и да е в нематериални форми, в енергийни форми и т.н. И тогава т.нар. обитаема зона не важи.

Засега единствената ни позната форма на живот е на въглеродна основа. Ако има друга форма, то има голяма вероятност да не разберем, че това е живот дори и да ни е пред очите. Затова търсим живот, който можем да го познаем, че е живот.

По-скоро трябва да се дефинира по-ясно понятието "живот". Да, вярно е, че може да има живот, който ние да не можем да разпознаем. Всъщност такъв живот може да има и тук, на Земята. Но пак, ако търсим само въглероден тип живот, това доста ограничава критериите.

малей, живот като във фурната?!? тея "учени" трошат яко мангизи за глупосте...

Язък, че ти стана обикновен бачкатор. Такъв учЕн можеш да излезе от тебе...

Който не вярва на науката да си чете там Библията, Тората или Корана по вкус, а тях кой, кога, и къде ги е писал не е много ясно, нито е ясно, какво е пил, пушил и дъвкал, докато ги е съчинявал. Тъй че в този контекст наистина може да се говори, че тези текстове са доста духовно написани под влиянието на различни упойващи вещества и халюциногени, което е било типично за жреците по Вавилонско време, когато са съчинявани.

Няма конфликт между науката и Библията. Товав е стандартен вавилонски алабализъм. Реалният конфликт е между войстващият свят на матриализма, вярващ в невъзможносто и воюващ срещу моралните старндарти, който правят живота възможен от една страна, и вярата в Господа наш Създател и поддръжник, подкрепена с изобилни факти, логика и стремеж към любов и спреведливост от друга страна. Никой който иска да си затваря очите към истината няма да бъде спасен. Но защо да бъде изгубен?

Началник

Дино, ти си тралала, моето момченце... ние сме продукт. сичко е продукт. начи, продукта ще да знае за Създателят си точно толкова, колкото ПОЖЕЛАЕ Създателят... няма начини един продукт да научи нещо за Създателят си от други продукти (себеподобни или не). всякаква информация за Създателят, която се обменя измежду продуктити е ФАЛШИВА и ИЗМИСЛЕНА. обикновенно с цел МАНИПУЛАЦИЯ НА ТЪПУНГЕРИ, драги ми Дино... много е просто. само с няколко реда код, ние ще знаем всичко, което е необходимо да знаем. ако не го знаем ВСИЧКИ, идвайки ни по рождение и отвътре, начи е ФАЛШИМЕНТО! заври си духовните глупости там дето Слънчице не грейва, драги Дино...

Отвратително си противоречиш! Ти въобще мислиш ли като пишеш? Чел ли си си някога, какво си писал?!

Марс е скалиста планета с маса няколко пъти по-малка от тази на Земята. Има отмосфера съдържаща основно въглерод, малък процент азон, аргон и метан. Наличието на метан в атмосферата му е проблем за еволюционата митология на вавилонските шамани, защото молекулата на този газ се разлага на няколко по-прости съставляващи, част от които образувам газ етан под действите нс ултравиолетовата светлина от слънцето. Наличният метан не би просъществувал в марсиянската атмосфера хипотетичните милиони, а още повече милиарди години. Все пак вавилонските ловци на извънземен живот, не би трябвало да се учудват че намират планета, която по някой показатели прилича на Земята. Дори и планета близнак да намерят (това никога няма да се случи, понеже няма друга планета като Земята в цялата вселена), такова откритие отново няма да птинади никаква стойност към еволюционата митология. Понеже материята няма свойството самороганизация, а в основата на организацията е информацията, която винаги произлиза от мисловен процес на интелигентно съзнателно целево същество. На виваивлонските митолози работата им е да поддържат митовете. Но ще лъжеш ли човек който обичаш?

Обаче ти твърдо отказваш да се лекуваш... Абе как на себе си не омръзна до сега!? Като развалена плоча си зациклил в няколко изречения, но истината е, че никой пет пари не дава за сектанските ти идиотизми. Ти си икона, жива легенда дори за най-закоравелите тролове... Дино. Абе, къде са Иво и Мери? Да не си им направил нещо... Или викаш личността на Дино надделява в последно време... :)

Агресията не е най-дората визитна картичка. Подсказва страх и липса на аргументаци пред истината, която фундаментално се разминава с вашият мироглед и стремежи. Желанието да се изказвате от името на непознати хора ограбва тяхното право на лична преценка и мнение. Егозма унищожава първо духа и после тялото. Враг номер едно на живота. На хората не им трябва гордост и суета, а покаяние. Защото всички сме изгубени овци, а желанието на нашият Свят Създател е даойдем на покаяние и освещение. Ако има разсъдък и чувство за благодарност и справедливост в нас, е редно да се смирим пред величието, справедливостта и дълготърпението на нашият свят Създател. Чета единствено Библията за да познавам волята, законите и спасителния план на Господ.

Този явно е много сериозен шизофреник - веднъж е Дино, веднъж е Иво.... а в реалния живот може да се изживява и като травестит, знаеш ли?!

Ал

И аз търся истината, но не се доверявам сляпо. Коя библия четеш? Православна, католическа, протестантска или на някоя друга секта? Как разбра коя е Истинската библия? Каква гаранция имаш, че си уцелил истинската? Ми ако няма истинска? Прощавай за любопитството, ти религиозен трол ли си?

Моята вяра в Господа е искрена и напълно рационална, защото Божието слово се е доказало през вековете фактологически, исторически, пророчески и научно. Няма какво да се добави или отнеме от него и всяка дума е истина. То е светлината на този свят потопен в лепкав вавилонски мрак. То съдържа пътят към спасението предложен от Господа и направен възможен чрез святата саможертва на Божият Син. А този свят не може да предложи нищо друго освен мимолетна гордост и суета, и на финала тление. Плътските страсти на плътският човек са враждебни на Бога. А човечеството е превъзпитавано много усърдно в култ към плътта, плътските страсти, насилие, гордост и суета от вавилонските медии трибуна на вавилонският социален инженеринг. И основната мишена са подрастващите.

Ако имаше нобелова награда за религиозен фанатизъм, Дино щеше да е нейният пожизнен лауреат! Да не споменавам и, че той туко що откри и нов химичен елемент - Азон. Просто невероятно. А оше по-невероятно е неговото откритие, че най-простият (нещо като Диното на въглеводородите) въглеводород метан се разпада на... етан! Дино, ти да не си завършил химическият факултет на Семинарията?

Не ви разбирам. Истина има само тогава когато е 100 % истина. Тя винаги трябва да е искрящо чиста като прясна навалял сняг. Когато се омърси дори съвсем незабележимо, престава да бъде истина и се превърща в опасна лъжа. Господ ни казва, че и малкото квас закавасва цялото тесто. Затова компромиса с Божията едиствена истина е невъзможен. Човек или я приема, или я отхвърля. Той ни кава, че в краят на време непрсредвено преди завръщането на Божият Син в сила и слава, като Цар на царете и Гсопода на господарите, ще има само две групи хора. Тези които са приели Божият истина и уповяват на Господа, и тези които са я отвхърлили и са избрали лъжата за свое верою и са положили съкровишата си в този загиващ свят.

Пич, не те знам какво смъркаш или пушиш, но сигурно е доста силничко за организма ти. Яко те е изпържило. Или ходиш някъде да ти плакнат нищожното мозъче?!

Толкова силна "духовна" дрога има само при "Свидетели на Йехова"...

Откриха скалиста екзопанета с атмосфера Бомбастично загалвие! И после се започва: "орбитира прекалено близо до звездата си " "температурата на повърхността й надхвърля 250 градуса Целзий" "може да има атмосфера" Има, може да има...взеха да омръзват такива новини.

В зависимост от атмосферата и защитата и, температурата може да се окаже и по-ниска

Да, и това е вярно. Ето Марс, Земята и Венера, и трите са в "обитаемата зона" около Слънцето, и пак заради атмосферите им- каква огромна разлика между трите.