Коментари - Може да има живот на близка екзопланета | IT.dir.bg
назад

Може да има живот на близка екзопланета

Астрономи са открили потенциално обитаема екзопланета в близост до Земята.

Обратно в новината

Коментари - Може да има живот на близка екзопланета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Телескопът не е инструмент (на английски tool), а прибор, уред (на английски instrument). Учете английски /и български/.

само 103,95 трилиона километра или 103950 милиарда км., или кажи - речи 17000 пъти от Земята до Плутон...

Е а дано, че тука скоро нема да има.

Виждам, че религиознотролския фанатик пак се е развихрил. Явно много го жегва темата, че може би има и друго място във вселената, където хората ще могат да живеят.

К

Майтапа е там, че ако открият някакъв друг цивилизован живот отиват на майната си...или пък не, скоро бях попаднал на някакъв промит мозък, който обясняваше как ако има извънземни те ще са творения на сатаната и пак вехтото книжле от преди 2000 години било голямата работа.

Абе какво са некакви си 11 години, па били те и светлинни? Един кОр разстояние, дето има една дума...

С Трабанта, викаш, за две седмици ще ги вземеш! Все едно на море до Слънчака...

живот има навсякъде из вселената, но тези невъобразими мащаби, разстояния... иначе какъв е смисъла. животът е черешката на тортата животът е изолиран

А сещате ли се кой ще прави магистралата до тая планета..... Чоко и Боко....:)

Живот на близка екзопланета може и да има има ама в България няма.....

Може да има живот на близка екзопланета... Когато стъпи на нея еврейски крак, вече няма да има живот!

живота на земята свърши. успех на екзопланетата................

Бая бърже се врътка тая пущина. Ако живеех там, щях да съм на... 1640 години :D

Преди 30-35 години се дразнех от комунистическата шумотевица за "западната идеологическа диверсия" Сега обаче още повече се дразня от мозъкопромивачката на американските медии в областта на високите технологии и постиженията на науката - не само в САЩ.Все бива бива наливане в главите на неосведомените милиарди разни "екзопланети,тераформиране,обитаеми спътници на Юпитер..." и АХА-АХА СМЕ ПРЕВЗЕЛИ СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА!Важното е държавните субсидии да не секват...а паплачта нека чете и цъка с език...ай сектир,бе!!!

Планетата е реална бе. Само дето е на 11 светлинни години демек човек там нема стъпи скоро и даже и робот.Кво толко си се разпенявил па чак и с комиунизма който ти е запълнил даже и аналния отвор сравняваш?

Ако ги хванеш в лъжа изобличи ги бе майсторе, кво си се разхленчил. За милиардите го било еня, че били и по-неосведомени от него, мале мила.

то не е и лъжа а ежедневно разказване на вицове за смях на публиката.

Сигурно за 20-ти път публикувате статия с това съдържание. Що за тъпунгери сте или нас ни мислите за такива. Подобни хипотези се пишат от как свят светува.

Тоз който е кръстил телекопа Европейския изключително голям телескоп EELT (European Extremely Large Telescope) требе да бъде засрелян публично в центъра на Брюксел. То бива простотия ама това минава всякакви граници. Името звучи идиотско както на български така и на английски, така и на всички други езици практикувани по всички екзопланети във Вселената....

Що бе? Бинокъла наистина е огромен по телескопските стандарти:)

Тия почват вече да ме дразнят.Сегашната технология открива само голлеми планети близки до звездата. Нашата планета с нашата технология няма как да бъде открита даже от най-близката звезда по простата причина, че нито кара слънцето да "подскача" на мястото си поради своето притегляне, нито го затъмнява достатъчно та да може да се види.Да почакаме джеймс Уеб да "прогледне".

Ми така е за звезди на 100 и повече светлинни години разстояние. А тази е на само на 11 + малка звезда + сравнително голяма планета (колкото земята де) Що да не може тази планета да засенчи не особено ярката светлина на джуджето? Уеб в случая няма да помогне кой знае колко много, но определено ще помогне. Но хората разчитат на хипер оптичния телескоп, който се строи от ЕКА в Чили с диаметър на лупата над 30 метра.

Не се учудвайте, в скоро време ще се намерят още планети, на които може да има живот, защото Нибиру наближава и животът тук може да угасне.

при положение че сме далеч от постигане на светлинна скорост, мърдам БИГК (балканския изключително голям к*р) в другия крачол. Хюстън имаме проблем!

По колко ли ще продават декара там?

... Оказва се, че не са ясни много неща около планетата, но тя, разбираш ли, можело да бъде обитаема с голяма вероятност. Звездата и, е от клас "червено джудже". Планетата обикаля в т.наречената зона на живота - нито далеч, за да е студена, нито прекалено близко.До тук добре. Според мен обаче, освен подходяща температура, трябва и подходяща светлина. А светлината от тази звезда ще е много по-слаба, примерно от тази на Слънцето. През "деня",вероятно на небосклона ще се наблюдава виолетово, едва мъждукащо слънце, а по обед, когато звездата е най-високо, светлината ще е като при залез на Земята. Разбира се, възможно е при тези условия да възникне живот, кой знае?? Но по-скоро това ще са доста примитивни форми...а думата "обитаема" свързвам с други асоциации.

Мнооого тъпо парче. Обитаемата зона значи , че звездата грее до дадена температура. Демек обитаемата звезда е много по близо до планетата. демек ще виждаш едно голямо червеникаво слънце като при залез ама доста по-силно.Демек глупостите ти за виполетови небеса си ги заври отзад. демек като си тъп като гьон не коментирай.

...Съгласно диаграмата на Херцшпрунг-Ръсел, червеното джудже е малка и относително студена звезда. Този тип звезди обхващат огромното мнозинство от звездите и имат диаметър и маса под 1/3 от тази на Слънцето и температура на повърхността под 3500 К. Те излъчват малко светлина, понякога под 1/10 000 от тази на Слънцето. Та, мойто момче, със сигурност един от двама ни е "мнооого тъпо парче", но определено това не съм аз.

Няма и 10 дни година, на човек ще му се отвинти канчето, не ща там :-).

Заниманията с екзопростотии обаче, яде реални парички. Но - имал си бол пари - платил си, както казваше великият учен астроном Бай Ганьо...

Много са им нещо вероятностите и неизвестните на "учените"! :)) Мога да дам по точна прогноза - 50% е вероятността а да има живот - или има или нЕма. :))

Не не можеш да дадеш никаква прогноза, само глупости говориш.

Точно това исках да кажа, че прогноза не може да се направи въобще. Ама или не си ме разбрал или чувството ти за хумор е като на Къци. :)) И те така ......................... !!!

само на 11 светлинни години

Което значи, че това което ще се наблюдава е относително актуално (на 11 години само). Също така, това позволява да се осъществи някаква комуникация с пауза от около 22 години.

За съжаление светлинна година не е време, а разстоянието което светлината изминава за една година наше време. Умножава се 365 дена по 24 часа по 60 мин. по 60 секунди по 300000км/с. и после по 11.

че все някъде, и то не на едно място, има живот. Да не би някой да си въобразява, че сме единствените (не)разумни същества в този огромен космос???

Може и да няма.