Коментари - Откриха най-близката екзопланета до Земята | IT.dir.bg
назад

Откриха най-близката екзопланета до Земята

Астрономи са открили екзопланета, която прилича изключително много на Земята и орбитира около най-близката до нас звезда - Проксима Кентавър.

Обратно в новината

Коментари - Откриха най-близката екзопланета до Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е.и му ма..та! Понеделник до сряда - стуууд! Четвъртък до събота - цъфват налъмите. Неделя до вторник - не ти е работа, седиш на сенкя и смучеш бира, иначе - удар от червено джудже! Сряда до събора - "Листопад", 986-ти сезон (щото се сменят като цифрите на електромера!). И после пак всичко от начало! Кога да бачка човек, майна? В неделя си тръгвам към Земята...

Пратете герберети-ако оцелея-ЛОШО!! Но може и пътища да построят, бая ленти ще им трябват

За съжаление, в информацията са пропуснали да напишат, че с най-голямата достигната от човечеството скорост до планетата трябва да се пътува 80 000 години. Никога няма да можем да достигнем дори до най-близката звезда, да не говорим за такива на стотици и хиляди светлинни години в нашата галактика.

"Никога няма да можем..." Съгласна съм, ако под "ние" се разбира сегашното поколение. Бъдещите поколения може да разполагат с друга технология. Не е удачно да проектираме нашите ограничения върху тях.

Нали има lightsale вече, мини кораби който се задвижват от лъчове светлина изстрелвани от земята - постигат 1/4-та от скоростта на светлината и стигат до Алфа Центури за 20 години. Корабите носят HD камери, инструменти за изследване на химичен състав и предавател за да общуваме с тях. Проекта е на руски милиардер и ще ги пуснат много скоро : )

Само преди двеста години е отнемало месеци да отидеш до Америка. Сега с Конкорд е за пет часа. Е, вярно, че вече не лети, но е факт, че можеше.

Смятат преди 2020 пак да ги възобновят...

До Друг Българин. Думата "славяни" означава не езикова класификация на народите, а етнолингвистична група, така че славянският произход може да се хване чрез изследване на ДНК геном.

след 20 години стивън ще е хвърлил топа а и ние дет' вярваме" ще ни се е ебала мамата

Силно се съмнявам в това което описват в тази новина като видяно от астрономи. Тука свободната фантазия и желаната интерпретация на оскъдните данни имат преобладаващ дял. Принципа на подобни новини е един кой си експерт или учен или екип учени твърдял нещо си. Като една жена казала на пазара новина. Или вярвайте защото някакъв пореден медиен авторитет стои зад това твърдение. Колко хора ще се наемат да проверят източника н аинформацията и да анализират научните данни от наблюденията и експериментите лично. Колко ще повторят опита или наблюдениата, за да видят има ли повтаряемост в резултатите. Ние не можем да преодолеем физичекси и половин светлинна година. И никога няма да можем защото сме ограничени от действащите физически закони. Всичко друго са нереалистични очакваният и човешка суета. И колкото по-макло знае човек, толкова е по-склонен да вярва във фантазии и да измисля своя собствена реланост за душевен комфорт. За какво тогава тези професионални сензационери вдигат толкова шум за нищо, ако не да оправдават хранилката, към която са зачислени? Нещата предварително са ясни като следствие от физическите и информационни закони.

супер коментар. отдавна сум искал да напиша сущото ама ме мурзи.

Да преведа речта на Гого. Той казва: "Това, което са направили учените ме съмнява и не мога да го проверя. Съмнява ме и някой друг да го провери. Ерго - учените са си измислили всичко, само за да вземат пари." А сега да отсея същината: ""

Правиш грешка като наричаш учени авторите на статията. По-скоро са вавилонски шамани повтарящи познаните ни заклинателни мантри до самозабрава. Посочих какви са основните научни принципи за да няма спекулации. В наукат няма монопол. Тя е присъща и естествено влечение на мислещите и наблюдателни хора. Разбира се ти не забелязваш тези незначителни подробности понеже похотите те водят за носа сляп и глух за истината в желанието си да е осмиваш с кръчмарски хумор. Крайният ефект е че лъжеш и осмиваш най-вече осмиваш себе си. Следващият път кажи нещо за методите на работа на въпросните автори на статията. Бъди конструктивен. Обясни ни каккви научни методи са изполвали в своите фриволни спекулативни догатки.

Хайде и нея да осе...м !

Една поправка само... Това което сега виждаме е БИЛО на планетата преди 4.5 години,в момента е друго. А какво е - ще разберем през 2020

Ако решат да хвърлят 10 трилиона долара - стигаме дотам за 40 години в едната посока без да заобикаляме Айнщайн. Ама то затова все още се води невъзможно - щото никой не може да ги изкара тия пари за технологията. И съответно чакаме още 100+ години за нов енергиен ресурс.

Баси и елементарната лигика дето имаш!

До Българо - славянин. Ти си пълно ку ку.И апропо българският народ е много далеч от славяните. Най - близки сме с италианци, хървати и унгарци генетично, а любимите ти руснаци са близки до фини и диви монголи. Но то трябва да се чете, а не да се мисли с някои други части от тялото.

Този по-долу, че пише глупости, е ясно, ама и ти не си прав. Думата "славяни" обозначава езикова класификация на народите.

Ти пак се изказа неподготвен. Отде накъде... Ми що не примерно по миризмата да ги класифицират...

Това пак хамериканците или еврогейовете са го измислили. Сега и Холивуд да се включи за да стане манипулацията пълна. Само Православието може да спаси Човечеството от безбожното им невежество, само Руската Империя ще предотварти гибелта ни.

С тези глупави провокации няма да постигнеш нищо. Не го ли осъзнаваш?

И какво лошо има учени от американската и европейската цивилизация да направят научно откритие? Любимите ти руски учени като не могат да откриват, сърди се на тях. А не на знаещите и можещите.

Ускоряването добре. А как ще спре, като стигне там?

Защо да спира? Това ще е просто сонда, ще прелети, направи измервания и ще изпрати информацията с радио вълни.

естествено че има втора планета земя ..... и ние сме на нея първата е някъде другаде ,,,,,

се изпрати сонда за 20 години и тя да изпрати след още 4 информация за атмосфера, вода и т.н. би било супер! Представям си и да има годна за живот планета ...

това е страхотно ще пратим всичкото чалма там и ще настъпи мир