Коментари - Увеличават се шансовете за живот на Proxima b | IT.dir.bg
назад

Увеличават се шансовете за живот на Proxima b

Според учените е доста вероятно на екзопланетата Proxima b да има океани от вода.

Обратно в новината

Коментари - Увеличават се шансовете за живот на Proxima b | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очевдино няма какво да кажеш, но все пак трябва да представиш козяк като професионално задължение. Добре че цялото тролско войство на козяците окултисти (хибридните офис войни на Вавилон) е до теб, за да ти повдига самочувствието. Такава агресия не е случайна. Това значи че някой много се притеснява от истината, която ще го обезвласти. Но всеки който обича лъжата е безсилен пред Божията истина. Затова нямаш аргументи. Само бяс. Матей Глава 24 "12 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее. 13 Но който устои до край, той ще бъде спасен. 14 И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът."

То разкрихме тайните на земята та почнахме да обсъждаме вселената - първо: не сме сами на земята - второ: защо трябва да се предполага че навсякъде кодет "може би" има вероятност за живот той трябва да е като нашия - трето: всеки математически модел може да сгреши.А какво става ако почнеш да строиш теория на база на предположение.Доказваш само че това което мислиш е така както го мислиш но не и вярно

Съшестуването на Бог е 100 % сигурно за наблюдателният, интелигентен и честен човек. Ние можем да види подписа на Творецът навсякъде около нас в живият и неживият свят с неговата стройна организация, прецизна настройка и внимание към всеки детайл,, от където прозира любовта на нашия Създател. Няма последствие по-голямо от неговата причина. По съшият начин няма физически системи или в частност живи организми, по-сложно устроени от своят създател. Всички те съдържат по-малко и по-просто организирана информация от информацията вложена в техният създател. Обратното не е възможно поради информационата и познавателна бариера. Бог e вечно свръхестествено несътворено същество без начало и край, който има единствен живот в себе си. Той съществува заради вечният живот и е негов създател и поддръжник. Същестуването е повече от несъществуването. Затова има Бог, Битие и живот, който създава и за който се грижи Бог. Животът има смисъл единствено когато е вечен, за да не се изгубят неговите постиженията и за да няма страдание. Защото страданието обесмисля живота. Вечният живот има смисъл единствено когато пребъдва в мир, любов, истина, смисъл, радост и хармония с нашият Създател и Поддръжник. Характерът на светият Бог, Неговото всезнание и всемогъщество гарантират този живот през вечността. Няма нужда от други Богове, а само един с качествата на живият библейски Бог - верен и истинен, свят без грях в мисли и дела. Всемогъщ и всезнаещ абсолют, от който започва и свършва всичко. Той еднакво добре познава миналото, настоящето и бъдещето. С тези качества Той гарантира пребъдването на вечният живот в смисъл ,радост и хармония.

Това са фундаменталните основи на живота и смисъла на същестуването. Затова Бог чрез своето свято слово и дело като всеки загрижен родител към своите непокорни деца, ни научи да живеем според принципите на вечният живот с любов към Бога и ближният и стремеж към истината, което да ни прави свободни хора неподвластни на греха, годни за вечен живот в Божието царство. Той иска да се освободим от греха, който унищожава постеппено всичко заради което си струва да живее всяко осъзнато интелигетно същество създадено от Него. Вечният живот поставя точни изисквания към нашият характер и ценностна система и те са основата за нашето бъдеще през вечността. В контраст на жреците на мамона не им остава нищо друго освен да повтарят до безрайност безумните си еволюционни мантри по гобелсов маниер, за да държат хората в заблуда и робство. Защото те са роби на греха и използват всяка неправда за да крият истината от света. Те са избрали да живеят според принципите на хаосът егоизъм (нелюбов), лъжа, гордост и суета.

Обичам науката и точните и изводи като този: - за да бъде планетата обитаема, има две възможности. Или тя да е малка и много плътна, или да е по-голяма.... Как ви се вижда? Или малка или по-голяма! Възхитително точно! Обхваща всички възможности и няма как да не познаят!

Не си прочел цялото, така ни се вижда. Не са всички възможности, понеже размерът е свързан със специфични условия. Все едно купуваш подарък дамска чанта на жена си и знаеш, че тя харесва следното: или да е по-малка, но червена на цвят; или да е по-голяма, но синя на цвят. И ти си казваш "или по-малка, или по-голяма, значи всяка става".

малко прилича на луната едната страна ден другата нощ

На Луната не е половината ден / половината нощ, а от едната половина постоянно се вижда Земята, докато от другата - не. Щеше да бъде така, както ти си го представяш, ако Луната обикаляше директно около Слънцето, а не около Земята...

Хора, кефите ме. Тук има много интересни и разумни коментари. Поздрави за всички.

Доосерете тая прекрасна планета в името на "всеки да има работа и да може да потребява 4 хиляди найлонови торбички годишно", па ходете на хиляда светлинни години от тук и търсете подобна.Идиоти

Нищо, че е на 4.2 св. години разстояние от земята. Той Илон Мъск като закара хора на Марс след 5-10 г. и се захваща с Проксима. Това ще му е следващият проект. До 2040 г. най-късно сме там. Нали каза човекът: "Ще стигнем до Марс и отвъд."

"Първата глътка наука те прави атеист, но на дъното на чашата те чака Бог" ПП .....ако сте се опиянили от първата глътка, няма да стигнете до дъното на чашата! Жалко!!!

За да заключиш, че всичко от сложните клетъчни процеси до чудесата на вселената се е получило случайно изисква по-голяма вяра от това да приемеш, че има Бог.

странна аналогия прилагаш как пък реши, че на дъното ще е именно някой Бог. Що точно Бог, а не множество от богове или просто нищо? Въобще като кажеш "дъното на чашата", намекваш, че познанието е нещо изчерпаемо... ... но какъв е въобще смисъла да убеждавам по пътя на логиката някого, който е избрал универсално обяснение за всичко - Бог, зад което няма логическа причина да е вярно. така и така на всяка моя мисъл ще ми отговориш "Не си прав защото - Бог!"

Това е цитат, доколкото си спомням, на Вернер Хайзенберг, създателят на квантовата механика. Починал е преди 40 години и няма как да го попитаме какво точно е имал предвид. Но винаги съм си мислила, че идеята е - колкото и много човечеството да знае и научава, винаги ще има неща, за които няма научно обяснение. Те там, отвъд хоризонта на науката, единственото обяснение остава божественото.

Няма смисъл от много богове, а само от един всемогъщ и всезнаещ свят Бог, който да е гарант на вечниярт живот в мир, смисъл, радост и хармония.

Слава Богу! Щото мигрантите напират ...

Всеки път, едно и също - Възможно е да има океани и морета на повърхността....и дотам.

Тези безумни мантри на вавилонските шамани за самозараждащ се живот от някакъв хипотетичен първичен бульон, звучат доста неадекватно на фона на отритията в генетиката и биохимия с които разполагаме в днешно време. Еволюцията на практика е абсолютно невъзможен процес без директното участие на интелигентно същество, което да използва своят интелект, познания и технологичен опит за контролирано използване на материя и енергия, за да поддръжа старият или за да създава нов порядък във физическите системи, които го интерсуват съгласно неговите морални принципи и нужди. Ситемите които едно интелигентно същество може да създаде, са винаги по-просто устроени от него. Обратното не е възможно поради информационата и когнитгивната бариера. Степента на развитие на това интелигетно същество е ограничена от информацията вложена в него от неговият създател и неговата способност за наблюдение и опознаване на физическата среда която обитава. За да имаме еволция, случaйните промени в ДНК трябва да могат да прибавят информация за структура и функционалност, едновремено към гените и техните управляващи механизми. Тази информация трябва да е съвместима със съществуващата биологична информация, структури и функционалност, за да не предизивква болестни състояния несъвеместими със живота. Тези случайни промени трябва да предизвикват повече позитивни отколкото негативни ефекти върху живите организми. В действителност това което наблюдаваме е, че мутациите винаги предизивикват загуба на информация в ДНК и изчително негативни ефекти върху организмите, което ни подсказва че имаме обратният процес на дегенерация, а не еволюция, който проява на универалната ентропия в живият свят.

Факт. Кръстоската на кучета и подбор е довел без никакво генно инженерство до промяна да тяхното ДНК "прибавят информация за структура и функционалност, едновременно към гените и техните управляващи механизми". И това за изключително кратък период от време. В природата естествено това става по-бавно НО СТАВА. Време е да престанеш да бъдеш тъп и да почнеш да мислиш.

Не си вниквал във фундаменталната невъзможност за еволюционен процес без директно участие на интелигетно същество. Кръстоската между кучета е изкуствена селекция на някой от съдържащи се във генофонда на вида характеристики. Чрез нея не се появява нова информация. Въпреки тази селекция и многократни кръстоски, кучетата винаги си остават кучета. Тези първоначално вградени във генофонда на вида възможности и характеристики са поредназначени за бърза му адаптация на конкретният вид към леките възможни промени във външната среда чрез механизмите за активирсане или деактивиране на определени групи алели. След първопродният грях и потопа обитаемата среда на човека и животните се е променила драстично и затова тези механизми са позволили да всички живи организми да се адаптират бързо към тези промени. Защото Творец познава еднакво добре миналото, настоящето и бъдешето. От друга страна няма значение колко дълго ще чакаш да се случи няклаквъ процес, който е абсолютно невъможен да се случи, като самоволен еволюцоионен процес например. Дали една секунда или 10^1000 секунди, резултата винаги ще бъде един и същ. Нулев.

увеличават се и на СССР-2

Прекалено много "ако", "вероятно", "може би" и "предполага се" в тая статия. Дори и линка "Вижте как може би изглежда екзопланетата" пак ни праща в сферата на предположенията. Всъщност планетата е прекалено далеч, за да се знае каквото и да било за нея.

А според тебе как действа науката? Абсолютно всяко познание, закон или научна теория, колкото и стабилно да ти звучат днес, реално са започнали от "ако", "вероятно", "може би" ... и на първия етап е било невъзможно да се знае със сигурност каквото и да е.

Така е, прав си. Но в статията освен гореспоменатите фрази няма друго. Забележи, че те все още не могат да определят дори радиуса на планетата. Освен с предположения, науката работи с факти. А тези френски учени знаят само за един факт - че тази планета съществува в това съзвездие. Когато имаш само един факт, а всичко останало са само предположения или чисти догадки, няма наука, а само предположения.

Само да не беше на 4,2 св.г! Е растоянията се топят може след стотина години тия 4 св.г. да не изглеждат много далече.

разстоянята не се топят а се увеличават - това е доказано с ред шифт,поради това знаем и за биг банг вапреки това след 100-1000-10000 години няма да са се увеличили много, за тази работа трябва милиони години, а на фона на вселената милиони години са като минути или часове в човешкия живот, там се борави с милиярди. откакто саществува земята до сега може 10 дори 100 пати да е била обитавана от разумни сащесва и нищо да не е останало от тях, като си помислиш човекоподобните маимуни са на 1 мил години, динозаврите са изкарали з00мил преди да изчезнат така че до тук са точно з00 пати по успешни от нас и от нас зависи дали ще ги минем в следващите 300 мил или ще си изчезнем като вид доста преди да стигнем 300мил години - те може да са се избивали и изяждали едни други, но няма доказателсва за опити на 1 да унищожи всички други, докато при хората го има този момент

Проблема е че има галактики със блу шифт, макар и в сравнителна близост. А това означава че разстоянията може и да се топят. Както и естествено, че червеното отместване се дължи на други причини, а не заради разбягване и съответно биг-банг няма.

не схвана идеята на написаното! преди 1000 години сме се движили пеша и на кон. Търново - Константинопол, към 500 км, са били реално към половин месец на кон или към месец и половина пеш. преди 200 години Ориент експрес пътува от Париж до Истанбул за 6 дни. Днес за ден-два можеш да обиколиш света с 2 - 3 прекачвания с обикновен пътнически самолет. Това имам предвид под "растоянията се топят"! Днес за най-бързите ни ракети тия 4,2 св.г. представляват пътуване от около 10-11 000 години. След 100 години, кой знае може да са много по-малко. Ако тогава растоянието е преодолимо дори за 5-10 г пак си е близо. пп. няма причина да смятаме че преди нас на Земята е имало цивилизации сходни с нашата днес. Огледай се, всичко което виждаш около себе си няма къде да се дене след нас. Цивилизация не може просто да се изпари безследно и да унищожи безследно всичко което е постигнала.