Коментари - Откриха 104 нови екзопланети | IT.dir.bg
назад

Откриха 104 нови екзопланети

Международен екип от изследователи съобщи за откриването на 104 нови планети извън Слънчевата система.

Обратно в новината

Коментари - Откриха 104 нови екзопланети | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв е смисълът на откриването на планети извън пределите на слънчевата система? Заради статистиката ли е? Откриват светлинни и гравитационни смущения , но нищо в детайли. Останалото е приказки за пораснали деца.

Смисълът е няколко бели петънца по-малко в познанието ни за света. Подобно количество на екзопланети води и до по-важно следствие, че формирането на планети е нещо нормално, естествено и достатъчно често срещано. Вероятно и броят на планетите, подходящи за живот (извънземен или земен), ще става все по-голям.

Но няма мърдане оттук, поне следващите столетия, сигурно е супер интересно да се видят обитаеми планети пълни с живот на различно ниво, сещам се за филма Аватар например, но нямаме никаква технология за придвижване в такива пространства, а и в следващите десетилетия едва ли ще развием. Да се чуди човек защо е всичко това (Вселената), от всички религии, митове, легенди, престави и т.н. за света ни се падна най-гадната: необятни пространства пълни със студ, радиация, взривове, липса на вода, светлина, кислород и т.н. и някакви малки трохици (утайка от звездите) с още по-малък слой за живот върху тях, с оооще по малки мравчици с много малки орг. мозъчета осъзнали всичко това ... По-гадно няма накъде, т.е. всичко е временно и страшно, егаси по-добре да имаше ад и рай или там прераждания и какво ли не ... :))))

Ами то прераждания има, въпросът е дали ще вярваш в това или не. Видимият материален свят е нещо като виртуална реалност за прераждащите се души на хората. А иначе душите прекарват времето между преражданията в истинския свят, който някои наричат астрален.

Такава дълбокомислена философия скоро не бях чувал. Разтърси ме из основи.

Все още не е доказано, че не съществува технология за покриване на далчени разстояния. Това, че я нямаме, не означава, че не съществува изобщо. Но пък доказателството за наличие на годна за обитаване планета някъде е много оптимистично твърдение, което трябва да ни накара по-старателно да изучаваме законите на вселената с цел да открием и тази технология. Затова се построи адронния колайдър и в университетите продължават да се изучават теоретични дисциплини по математика и физика, колкото и някои образи да крещят, че хората на село понеже ги мързи да садят домати, нямали какво да ядат.

Хайде сега пък и екзопланети,преди седмица нова планета в Слънчевата система,сега - извън нея...!!! КАРИКАТУРАААА!!! Дайте да "откриваме" това дето се знае отдавна,че около звездите почти със сигурност се въртят огризките от тяхното формиране.Колкото повече "откриваме" толкова по ще имаме кураж да искаме нови субсидии,нови осигуровки,нови пенсии...на гърба на тази паплач дето бачка и ни прави хляба и пироните.Съвсем заприличва на средновековния теоретичен проблем: КОЛКО ДЯВОЛИ МОГАТ ДА СЕ ПОБЕРАТ НА ВЪРХА НА ЕДНА ИГЛА?

Кой за каквото е учил. Сега марш да правиш пироните!

Айде юруш народеее, всеки ден взеха по 100 планети да откриват, хващайте се и вие да не останете по-назад !