Коментари - "Епъл" се изтегля от Китай, строят огромен завод в индийски щат | IT.dir.bg
назад

"Епъл" се изтегля от Китай, строят огромен завод в индийски щат

"Фокскон", най-големият в света подизпълнител в производството на електроника, си е поставил за цел да прави по 20 милиона айфона годишно във фабриката в Деванахали

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - "Епъл" се изтегля от Китай, строят огромен завод в индийски щат | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В момента в който искат да ми продадат айфон от Индия ще мина на хармони ОС след повече от 13 години с айфони!

Местят се защото индийските Айфони се оказали в пъти по-качествени от произведените в китай.

Тим Кук значе ли, че Епъл ще се изтегля от Китай?

Трябва да си много глупав или отчаян , за да се удариш два пъти в едно и също дърво !!! Направиха Китай СУПЕРСИЛА от АЛЧНОСТ , като си мислеха че Киатйците ще работят вечно за купичка ориз , сега ще стане същото с Индия - И после : КОй ни АКА в гащите , и Защо така бе Миме ?! Лошото , е че не се усещат как постиженията на една цяла цивилизиция са в опастност само заради едните скапани телефончета !! Едва ли на някой му минава преа алчната тиква , че това НЕ гарантира че Индия ще стане " демоктатична " държава и ще изповядва скапаните Ви "ценности " , но да не започне "цивилизования " свят осевн с клечки да яде и с пръсти ?!

Тука работата е друга. В китай е компартията и китайските изисквания, които ги няма в Индия.

i - то в АЙфон вече ще се чете като ИНДИЯфон

А кенефи ще им построят ли, или се притесняват от изтичане на Ноу-хау?

Великият китай, дето щеше да гъта гнилия запад, според руските осрани роби ха ха... Ко стана, бре робченца руски с опикани крачоли. Ще гътате ли джендърските капиталисти или пак ще се разпадате като союз нерашимий ссссссррр....

Само следи мача, не църкай … като настане време ще го усетиш как се плъзга, споко!

кво плашиш бе рашист долен подал непрокопсал

Не плаша, успокоявам те!

В индия са на касти и все още имат роби, които работят за парче хляб вместо заплата Един по заможен маго и диец като събере хиляда роб-а и ето евтината работна ръка. Що се отнася до мисленето, никой не му трябва работника да мисли Бачкера трябва да бачка, най добре само за парче хляб. Йфон СЕ се сглобява в индия, така че нищо ново най-вероятно им е харесало и затова сега разширяват гамата

Това която описваш става за метачи, земеделски бачкатори, хамали, общи строителни работници ... в момента в който трябва да сложиш в ръцете на такъв човек инструменти която струва повече от колкото ще изкара за 10 свои живота изведнъж се оказва, че без неща като образование, техническа култура, грамотност просто няма как да се случи.

Врякането на врякалниците кои какви били не закъсня разбира се. А истината е проста - китайците престанаха да са съгласни да работят за шепа ориз, ред е на индийците. Преди китайците бяха японците. Цивилизацията си пробива път бавно, но сигурно. Само кактаклизъм може да я спре.

Разбира се ... Двигател на всички тези движения е само идеята за намаляване на разходите и максимизиране на печалбата ...

Отворих една батерия за да видя защо се повреди. Вътре имаше повече кал, отколкото електролит.

Литият се самозапалва на въздух. Ако я беше "отворил", сега нямаше да можеш да пишеш на клавиатура.

Не си виждал отворена батерия. И лития в батериите е съедиение което не се самозапалва - не в чист вид.

Отвори Тубата и намери филмче какво се случва като се пробие литиева батерия. "Отворени" батерии съм виждал и още как - след като е угаснал пламъкът. Я познай защо гърмяха онези самсунги преди 4 години?!

Изпуснал съм думата "индийска" батерия. Тя беше изтекла и изсъхнала вече, но калта си беше вътре.

Старият ми хуйвей поду две батерии в рамките на 5 години. Поне едната е била китайска. Втората не помня откъде я купих, дали от тук или по алиекспрес и подобни - работи годин-две, поду се и тя след като бях пенсионирал телефона. И не, едва ли са причина батериите. По-вероятно е зареждащите алгоритми да са ги съсипали.

Американският айфон от китайски става индийски. Няма лошо.

Нашите изрожденски овчи глави ще попълнят бройките, споко. Ще работят за купа ориз хахахахахахаха.....

Орки не работят орки стават партиен секретар или комсомолски секретар после милионер . А може и да го утрепят в някои концлагер като Трайчокостовистие

Българите имаме много поговорки и една от тях гласи от трън та на глог , че е по висок. Тези Идиоти не разбраха ли , че вече няма на пазара евтина работна ръка както беше след разпадането на соца . С това си решение определено ме загубиха като клиент и за телефоните , е ми да направят завод в Столипиново определено ще имат още по малко разходи е и разбира се цяло Столипиново ще бъде с iPhone :-)

Да но засега онези работят и не мрънкат. Тук всички са големи разбирачи (видно по троленето) и не им се пипа работа.

Индиец да не мрънка за пари, явно не сте работили с индийци, когато видят мекото на хляба спират да работят и стават капиталисти!

е как да няма, като има, и то милиарди, по-натам ще ходят и в африка, където вече ги чакат китайците

Най-интересното е, че все още има идиоти, които плащат за това нещо.

Щом Siri не е против ... ко цирикате тука ?

чудесно сега вече ще вдигнат качеството..... боклуци, всички в европа знаем какво представляват индийците.. ... такива са във фабриките ..

Шефът на Епъл да беше поживял в Индия поне месец преди да взима такова решение. На тях религията не им дава да работят. Да пита Даниела Кънева.

Точно! Отврат са Ще почнат големите пазарлъци, когато открият завода Ще чакаме

Мога да направя сравнение между азиатци и индийци. Не е в полза на индийците. Няма да успеят.

Щото сега foxcon няма заводи в Индоя, сигурно там никой не работи.... Големи специалисти се извъдихте.

Откога индийците не са азиатци?????????????????????????????????

Не знам какво можеш да направиш, ама като за начало отвори картата и се ограмоти - Индия е в Азия!

Мангалка да сглобява. Ужас. Като ги знам какви са....

Дебилите тука дето цвилят срещу Китай дори не се усещат че става дума за китайската фирма която се мести в Индия Съответно печалбите ще отиват къде ? В Китай

Значи на щатските фирми, който произвеждат в китай, печалбите им отиват в китай, пък на китайските фирми, които произвеждат в Индия, печалбите им отиват в китай... Верно ли? :) И да, тайванци са. Това, че китай твърди, че Тайван е китайска територия още не се е отразило на данъчните постъпления. А, след като данъците не отиват към Пекин, китайците могат да си твърдят колкото искат, че Тайван е техен.

20 милона айшита.... внушително

Само където Фокскон е китайска компания с над 100 завода в Китай ( в САЩ имаха 3 до миналата година), и това че прави още някъде някакъв не означава нищо...но, за малоумните соросоидо гей протестери всяка подобна новина е манна небесна, нищо че са кухи като градински лейки.

Фокскон е Тайванска, а не китайска компания. Печалбите се изнасят в Тайван, а от Китай се взема евтин труд.

Познай китайците колко ще оставят точно тайванците да им извъртят такъв номер.

Всеки се изнася от кенефская раZZия и колхозная Чайна! Клуба на бедните комунисти! :)

А само дебила Ганьо си мисли че е готин пишейки неграмотно Дебиле, в процентно изражение дори Китай е с по голяма средна класа от европейска България

За миналата година средна класа е 3 членно семейство с доход над "US$14,844". Направо почнах да им завиждам. :))) За лотарията за авомобили знаеш ли? :)))

И що в Индия. Ние можем да правим по 30милиона в Полски Тръмбеж. По покорни сме от индийците и заплатите ни са по ниски.Имаме и индийци за шефове на производството.

На Киро рубладжиите му пречат да направи най-после завода за електромобили. Поне така са му обяснявали инженерите.

Да видят русоробчетата колко е "важен" Китай:D Днес е Китай, утре Индия , вдеугирен може и в Чад да се правят, където е по-евтино и има робски труд - там ще се правят Китай в случая е един общак, a инженера са американците

Ори, мели, яж. Знаеш ли как се мести производство? Да не говорим, че Китай е най-големият пазар.

Те пак ще купуват

Китай въобще не е най-големият пазар, защото е ужасно беден. Достатъчно голям пазар са, че да са важни, но и САЩ, и ЕС са далеч по-големи пазари.

В България е най-евтино .

Когато си мислиш, че качеството не може да падне повече...

А в Генерал Тошево, кога?

Та на глог.

Индииски айфони ох мале леййй

Тоест не се изтегля Епъл, а фокскон... Епъл им е все тая къде се произвежда телефона. Стига да е евтино и качествено.

То това си е Апъл пак. След Апъл още много американски компании ще се изнесат. Някъде около 100 милиона директно ще останат без работа, а покрай тях още 400 милиона индиректно ще бъдат с намалени приходи и ще висят на помощи на държавата.

Много трудно.......след 20 години!

Да, и по точно - китайците/тайванците вече си надвиха на масрафа и те на свой ред аусорсват. В случая към Индия...

Ех, ако бяхме нормална държава... 50 000 работни места! Един град буквално се уреждаше от раз с работа.

Точно, защото сме нормална (в сравнение с Индия и Китай в някои отношения) държава, не идват при нас. На тях им трябват много евтина работна ръка. Няма луд у нас, който да се навие на такова нещо. Може да сме Източна Европа, но сме си Европа.

Няма значение дали сме нормална държава или не, ако се правят в БГ от $1000 телефон цената ще стане $10000 :)

Не ти трябва. Обърнато в наши пари заплащат им 720 лв БРУТО. За това са там, а не тук.

произведените/сглобени в Индия айфони с 3 месеца гаранция ли са?

20 милиона айфона годишно са две села в Индия :)