17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какъв е точно смисъла да имаме европейски клауд ? При положение , че всичките имат дейтацентрове в европа (и не само )

Avatar952

Поредната "инициатива" да се раздадат едни 10 милиарда от нашите пари на "когото трябва". Ще ги пръснат по комисии, доклади, проучвания - и на края няма да има нищо на лице. Ако ЕС наистина иска да има РЕАЛЕН конкурент на американските компании трябва да дерегулира пазара и да остави частните европейски компании да си свършат работата. С държавни инициативи нищо не става, държавата винаги е била лош стопанин. Защо например интернета в БГ е в пъти по-добър от този в Европа? Заради пълната липса на държавен контрол в БГ върху този сектор. Където и да се намеси държавата - тотално съсипва всичко.

Примера е некоректен, европейските частни компании ще бъдат фалирани и/или изкупени от американските си колеги. Трябва да се въведе монопол на европейския пазар, иначе тука ще берем чушки ...

Време беше. Русия и Китай отдавна работят по въпроса и са доста по-напред от Европа. За САЩ няма да говоря въобще. Конкуренцията е необходима и здравословна Все пак обаче ще е добре стандартите за доста от нещата да са отворени, защото ферментация на света на никой не му трябва.

Хехе, те наистина вярват, че технология, възникнала и развита от частни компании може да бъде успешно конкурирана от държавна (по-точно междудържавна) корпорация, финансирана от данъкоплатците. Браво на ЕС. Първо обира и потиска собствените си частни компании, после прави държавни. Някъде отзад тихичко звучи Интернационала. Прогнозата ми: 10 милиарда в минус, после още два пъти по толкова за експлотация и подръжка, а резултат нула.

вземи парите и бягай... ако имаше "разбирачи" в Европа, до сега щеше да има конкурент...

Дааа..то така става..както с указите на Путин

Кой ще усвои парите ? Къде ще се изграждат ценровете за данни ? Дали ще има ИС процесори, памети, дискове и т.н. ?

добра инициатива .Европа трябва да скъса със зависимоста си от САЩ

Кога, не казват.