ЕС ще забрани достъпа на Huawei до критична инфраструктура при изграждането на 5G мрежите

Брюксел се опасява, че има риск пред сигурността, а само 1/3 от европейските са предприели мерки на национално ниво

Обратно в новината

Коментари - ЕС ще забрани достъпа на Huawei до критична инфраструктура при изграждането на 5G мрежите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сетиха се най-сетне ....

То това 5G беше да се управляват автономно автомобили, дистанционни операции, видео конферентни връзки със стотици хора едновременно и т.н. Но в България всички виждаме, че дори една конферентна връзка с 20 човека едва крета, 5G освен да се гледат клипчета с по-високо качество и да се свалят по-бързо филми за друго не става. Толкова е бавен отговора на това 5G че е сравнимо с 4G, само скоростта му е малко по-висока но това с нищо не помага за растеж и иновации. Да погледнат Китай какво правят с тяхното оборудване от 5G - още по време на пандемията всички деца учиха на двупосочна аудио-видео връзка а при нас дистанционното обучение беше пълна излагация която едва креташе. Дори и наскоро съвещанията на ВСС за Гешев се видя, че 20 човека на видеоконферентна връзка и прекъсва, насича и едва се разбира какво става. Ама така е със 5G клетки произведени от ЕС и САЩ.

Няма страшно! В братските ни Еритрея, Мали и Папуа Нова Гвинея Уямивей ще може да направи 5G мрежата! На ни кой не му е притрябвал прогнилият Запад!

Китай и Хуауеи са лоши ама чакаме да ни помогнат за всякакви неща от наркотици, климат до войната в Украйна.

Аз като ви казвам че варшавския договор ще ви се стори песен в сравнение с неофашистите на запад, вие се смеете. Най-смешното е, че източния блок сме сърбали попарата на тоталитаризма, но изглежда поколенията които си го спомнят вече са в предсмъртна възраст или добре платени за да си мълчат.

Американски подлоги!

Ес избра да бъде слугиня. Слугините ги спукват от работа и еват за единия залък, после захвърлят.

Ко беше,........... ЕС е еманация на свободния избор и неограничените възможности................

Има огромен риск, Брюксел да не е в бъдеще васал на Вашингтон и много гъзолизачи да няма какво вече да лижат и да трябва да почнат да си изкарват прехраната с работа

Идиотите от ЕС първо си го набиха с руските санкции, сега продължават да си го донабиват и с Китай. Първо се лишават от евтини суровини, сега ще тръгнат да се лишават и от евтината работилница. Нищо, целите започват да се изпълняват, господарите са доволни.

То се разбра, че Американците са подслушвали Меркел и в Европа, имаче изтичане на документи, сега обаче пак Китайците го отнасят. Русия и Китай са световното зло, Америка са носители на ценности и демокрация, повторете 1000 пъти, като стигнете милион сте готов за член на ДъБъ.

Страхотна новина. Само да ни обяснят как точно ще стане, след като патента е китайски .... Още преди години Ериксон продаде патентите си мобилни данни на zte и Huawei.

Ще купуват пак китайски неща, ама през американска фирма, която да ги "сертифицира". Все пак Америка има нужда от нов дълг, а желаещите да дадат пари няма... остават само колониите да се изтупат до последно

ти а видиш :)

Цялата ГСМ мрежа, във всичките и поколения досега, стои върху патенти на моторола. А това как 5г било китайско е върха. 5Г е стандарт, разработен от запада. Единственото в което хуявей бяха първи е да доставят търговско оборудване. А вътре антени, усилватели, модеми, въобще цялата радио част е с европейски чипове на инфиниън, процесорите са американски на тексас инструментс и така нататък. Но 5г е китайско де, хахаха.

Gaco Bacov

г-н Кур, нещо си в грешка! Даже и в ериксон и нокия всичко е китайско! ама ти откъде да знаеш, като по цял ден мъдета гледаш ....

Айде кажи кои са китайските чипове вътре. Няма да ти е проблем да дадеш номера, щом всичко е китайско, нали така?

Служители на ЕК са се нагъзили на шефа кравари я. САЩ трябва да се срине

ЕС, ЕК и всичко започващо с е трябва ва да се разпусне и всеки да се оправя

Винаги Хуайей!Прекрасни машинки!

Така е. Само дето, утре от ЦК на компартията в Китай може да решат, че бямаш право на мобилна комуникация и да ти я спрат. Още по яко ще е, ако военните им решат да те убият /осакатят чрез взрив на батерията. То си е казано, че трябва да се внимава с кого си има работа човек. . Най-добре е ЕС да създаде собствена платформа.

Така де .... Само дето, утре от ЦК на ЕС и фром лайнен може да решат, че бямаш право на мобилна комуникация и да ти я спрат. Още по яко ще е, ако военните им решат да те убият /осакатят чрез взрив на батерията. То си е казано, че трябва да се внимава с кого си има работа човек ... но за теб това няма значение .

Абе проблема е прост, много от имплементациите на хардуера е отворен за анализиране и тестване, китайският не е. А е доказано, че се събира информация в единият случай статистическа (векторна) за пропорции и тенденции, в другият случай всякаква. И то от комерсиални лица а не от власти. Гигантите са принудени и спазват разпоредбите на ЕК. мета я глобиха огромна сума, дори само заради фактът на локацията на базата, че се синква на 2 места - което не е кой знае какво, като говорим за ID-та, тайминг и metadata. За Китайците.. пожелавам ви да си правите плащания през тях .. :) спокойно да го правите :) например :)

аз викам да забранят вноса на всичко китайско, а сегашното да го изхвърлят

идиот и лайната на ейпъл са!

Тоест забрана на американските производители ! Преди няколко години се разбра, че са подслушвали даже държавниците на Германия и редица други.

Под натиск американската зависимост сатава много голяма.

Аз си спомням, когато спореха за пазара в Англия и нагло-саксонците буквално махаха платено и работещо оборудване. Причината? Същата, ЦРУ. Тогава китайците ги питаха в прав текст - "Искате ли отворен стандарт, който всеки да вижда и знае как работи и следователно няма да има екстра ушенца и оченца?" Отговорът е ясен - "В името на сигурността на данните - НЕ!" От тогава се инсталира само американски бракми, които не само не отговарят на качеството и възможностите(майната му на цената, както се казва...), но имат напълно скрит софтуерен код в името на спасяването на света и търговските права. А, за малко да забравя, и основно ЗАЩИТАТА НА ВАШИТЕ ДАННИ.

Има риск не пред сигурността, а пред конкуренцията. Съотношението качество цена е много в полза на Хуавей и западните страни се опитват да наваксат забранявайки оборудване от там.

а ве юначино ..ква конкуренция ..кви пет юана :) ..?!..там са Zaбранени Фейсбук ..Туитър ..Инстаграм ...Гугъл ..да не ти ги иzреждам всичките ..всеки Zападен филм ..анимационен филм ..муZика ..се проверяват и ценZурират ..въобще ако ги пуснат ..а ние ще ги оставим да вършеят тъдява как си искат..къде дават така ..у дома не пускаш ..ама искаш теб да те пускат в чуждите домове .“?!..