Коментари - Турция ще спасява Apple от ЕС? | IT.dir.bg
назад

Турция ще спасява Apple от ЕС?

Възползвайки се от проблемите на Apple с европейските регулатори, Турция покани IT гиганта да се премести в страната.

Обратно в новината

Коментари - Турция ще спасява Apple от ЕС? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, там по Анадола е бъкано с IT-специалисти. А пазара е необятен - Ердоган ще нареди на всяка овца да се причисли по един смартфон, например

Ердоган трябва да им се кланя до гроб на Епъл. Благодарение на FaceTime успя да излъчи на живо речта си. Всички други комуникации му бяха отрязани от превратаджиите и само Епъл услугата не успяха да блокират. За благодарност поне може да им плати глобата дето се вика иначе сега щеше да гние в панделата, ако го бяха оставили жив.

Нямаше да гние - щяха да го обесят. Те в Турция превратите така ги правят.

Манипулативно заглавие. Все едно да се напише: Ирландия ще спасява Епъл от данъчните в САЩ.

От доста време си знам, че при Apple всичко се прави за пари. Евтини китайски части, евтини данъци, патенти целящи да осъдят някого...

"Ще се радваме да им предложим по-щедри данъчни облекчения. Няма да им се налага да се занимават с европейската бюрокрация, написа Мехмет Шимшек на своята страница в Twitter." === И това казано от политик на държава, която уж много иска да влезе в ЕС. Турците заслужават негативното отношение към тях.

Да очакваме ли ново лого на ябълка с брада отдолу?

Ябълката ще е огризка приличаща на сърпа на лунатиците

Представям си я iShe-то с iPhone-я закачен със сезал за буркините. А пък мъжа и iDyn цъка на iPad-a и се вайка - iSiktir, iSiktir....

Това кърти мивки :)

iStanbul

деер

Ами, сега ябълката ще е рязана/обрязана/, вместо отхапана...Един е Господ, а кой днешният пророк?

Епъл е във Ирлавдия, защото е в ЕС. В Турция цялата операция губи смисъл. Турчина определено е тъп. А пък ако влезнат в ЕС пак трябва да се съобразяват с европейското законодателство. В случая една фирма получава неравноправно отношение от държавата спрямо другите търговски субекти. Не може едни да плащат под 1 % корпоративен данък, а другите по 12,5%. Или всички минават на 1 % данък или всички на 12,5 % - това е равноправието. Епъл колкото и да се дърпат ще трябва да си платят данъците, а Ирландия глобите за неправомерно държавно облагодетелстване на определена фирма.

нещо явно много смотани счетоводители имат. То основната роля на счетоводителя е да замива печалбата, че да намали данъците. Печалбата ти като клони към 0, данъка е да е 100% боли та оная работа за него.

И после трябва да перат парите за да ги изкарат на светло, а това може и да им струва по-скъпо от 12,5% Корпоративен данък. Виж при 100% определено ще крият печалба, ама такива няма никъде. Прането обикновено струва около 15 на 100. Криенето има смисъл при корпоративен данък над тези 15%, освен ако не става въпрос за някакви мижави суми, които могат да се скрият по джобовете. Но това е Епъл и там сумите са в десетки милиарди.

Не бил 1% а 0.005% данък. Apple International Sales, регистриран в Cork, управляван от US, със бивше седалище на Caymans Isl. А аз съм на 52%.

този турски министър бил голям хуморист, ще вземе да задмине Ангелкова .. Но към идването на apple, трябва да признаят и правата в турция на изпълнителния им директор ..

в Турция компанията Apple ще се казва Elma, а новия модел iPhone7 ще е под кодовото название айШе7 с нова версия на операционната система ОБД1 - ОсманБиллюкДжаджа

БРЦК

Е нали ние се тупахме в гурдите с най-ниския корпоративен данък от 10%? Пък излезна,че ябълката плащала под 0.1% в Ирландия.

Те имат уговорки "под масата". Не всяка фирма в Ирландия плаща толкова малко.