17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веднъж за винаги РАЗБЕРЕТЕ , че руската нация е генетично несъвместима с каквато и да е техника, точка

той умрял, ма...

Не е вярно, Байдън е като хлебарките - главата му е алцхаймерова, но от месеци шава ли шава.

И той е като нашите самолети. Само на хартия :)

Много силни на картинки. ПакДа ще си е като ПакФа - тоест никак. Освен разбира се ако успеят електрониката на Паксъщата да я спастрят от лампи

САЩ направиха същия през 1984. Тогава чиповете им на бяха много мощни. Руснаците ще вземат чипове от няколко умни хладилника и са готови. Тъкмо ако пилотът забрави да затвори вратата ще светне лампичката, за да не я забрави отворена.

Какво му е на Су-57 (ПАК ФА)? Превъзхожда по почти всичко американския аналог и руските ВКС си го ползват със здраве. Колкото до "стелт" технологията, руснаците просто не инвестират в нея, защото за съвременните радарни системи на ПВО, така или иначе няма вече такова нещо, като невидим обект... Абе, явно не си в час и си просто жертва на елементарната анти-руска пропаганда. Нищо, модерно е… за сега! ;-)

а бе льольо , гроздето е кисело май......айде разберете се накрая к'во да тролите - едните русороби викат "Стелта не струва" , другите викат "ама той Уфимцев го е измислил" . Става ли не става ? Ако викаш че Стелт е въздух под налягане само защото САЩ са толкова напред в тази област ( както и във почти всяка друга ) я кажи защо скъпите ви,мили китайци и те разработват , даже вече ги въвеждат и то два модела , а разработват и те такъв бомбардировач. Аруснаците се мъчат и те - Су-57 ама не се получи , сега анонсираха Су-75 и тоя ПАК ДА

Е, че какво да му е, направиха седем, два от тях паднаха и спряха да го споменават. Нищо му няма, просто не го произвеждат и го няма.

изглежда

... точно такъв ще бъде - аз го нарисувах сутринта в кенефа ...

ПАК ДА Напомня за една стара картинка в учебника по руски език: някакво утепано русначе гледа тъжно татко си мужик, който възкликва: ОПЯТЬ ДВОЙКА.

Безаналоговите оръжия на Русия ги видяхме в Украйна... трошат ги с дрончета от Али експрес. За това, вече ще ни залъгват с безаналогови чертежчета на оръжия. Те са много по хубави, понеже никой не може да ги потроши. Най много да се поскъса малко чертежа, от много развяване.

С дрончета от Алиекспрес не може да се справи никой. В момента няма защита срещу масирано нападение с такива. Обезпокоени са и американските военни и точно те го казват това.

не са точно от алиекспрес тия по клиповете

dir.ru, излагата се бре - няква хартийка, която всеки полуграмотен може да нарисува, и тва ми било великия нов самальот? Дори жалкарите от крем-карамемъл не могат да измислят по-нескопосана пропаганда. Да не са ви спрели копейките, че толкоз постно?

Така, така. Явно пак ще правят нещо копирано. Може да му увеличат малко размерите. По типично руски тертип. Но по същество са изкопирали В2. С 25 години закъснение. Ако спазят срока от 2024, де. Щото с гордостта си Су57 закъсняха 10 години след обявения срок. Пък и това не е истински СТЕЛТ. И докато за изстребител донякъде е допустим някакъв компромис, то за стратегически бомбардировачи това е смърт. Отново се вижда че Русия изостава с 25-30 години във високите технологии. САЩ са готови с В21 ,следващо поколение стратегически бомбардировачи. А в Русия още се гордеят с Ту160. Чиято гонцепция е изкопирана от В1, то се вижда. Малко са му увеличили размерите, но за сметка на това оборудването му си остава допотопно. Толкова могат...

Нищо не са изкопирали. Или не ти е ясно, че като имаш еднакви проблеми, обикновено стигаш до подобни решения. Това можеш да го видиш и в природата. Да не кажеш, че пъстървата е копирала формата си от скумрията? Или херингата? Освен това, няма нищо срамно да стъпиш на достиженията на един и да надграждаш. Ако всеки започваше да мисли от нулата, още щяхме да живеем в пещери.

Мммдааааа, лимонът е сладък, нали ватенко?

Хайде бе Гогов викам си либсва ми някое ново безаналогово оръжие в дира че гледам в Украина едно не се появи да му се порадвам на видео! Само танкове с тоалетни чинии .

За 15 години две рисунки върху тоалетна хартия

Най подлото и крадливо племе са братушките, факт...

Хаха! Европейците два континента откраднаха след геноцид над местното население, ти си се хванал за братушките. Я се осъзнай малко

Ммммдаааааа, затова имат пияниците най - голямата държава, ха ха, глупак.

В най добрия случай ще литне като новият им транспортен самолет.

Перспективен Авиационен Комплекс ............. Далекобойна Авиация ....... П А К Д А

То и ние си имаме чертежи за няколко милиарда, ама нещо не врещите! Що така бе, Миме!?

Някой верва ли, че тази рашистка бангия ще полети някога?!

като я подгони ф16, добре ще литне

Най-големият свръхзвуков бомбардировач. 16 милиарда рубли. Безаналогов, разбира се. 35 произведени. 18 във военните бази. Само 8 могат да летят.

Обезмисли се. И е нормално. Тогава предполагам са хвърлили повече усиля върху ракетите с далечен обсег, включително междуконтиненталните. Това са нормални работи.

Гогов пропусна новината че Русия започна да произвежда пирони и брадви.Импортозамещението дава плодове

Обаче двигател за тези парвоъгълни дупки нямат. И както е тръгнало от 15 години няма и да имат. A от Нортроп-Груман няма да дадат техния двигател със suppressed engine exhausts.

Крадливи тъпи фашисти. На чертежите ясно се вижда проекта на братя Хортен. Тъпаците да го откраднали още през 1945 г. И са дотам т.е. до 1945 г Може след още около 70 г пък да вземе пък и да полети

Не знаех,че Моксича може да лети?

Ох,под въздействието на руската пропаганда,мислех,че ще превземат руснаците Киев за една седмица. Колко много видеоклипове съм изгледал и колко много статии съм изчел,за непобедимото руското оръжие.И се оказа едно голямо Нищо.

Ти какво искаш? Да бомбардират Киев, така както НАТО бомбардира Белград. В течение на 77 дена. Натовците дори умериха китайското посолство и сградата на телевизията, щото им пречела и била едва ли не военен обект? Какъв успех?

Що руската рисунка ми прилича на американския B-2? https://youtu.be/godifMGvf6c Преди 13 ГОДИНИ САЩ спокойно предоставят в YouTube филми за СЕРИЙНО ПРОИЗВЕЖДАНИЯТ B-2 ....когато чебурашките "проектират" на картинки от Росскомикс "руския B-2".

Ще има за гориво водка.

Още утре предоставям чертежите на българския стелт!

Е тамън да го покажат в украйна да видим дал няма да го гръмнат още на първото излтитане! :))))))))))))))))))))) Ама много мяза на американския стелт от първо поколение бре! те американците тези вече ги пенсионираха! сега мислят вече 3 -то поколение стелт! рашистан бая назад остана !

ПАК НЕ щего покажеш ли поне като детска играчка или и това не можете?

Добре - 15 години чертеж и разработка на хартия, а в действие, има няма след още 150 години ли? хахаахах

подминавам с насмешка опитите на руснаците да направят нещо иновативно в бойната авиация ( като Stealt примерно )....единствените им образци,които в момента струват нещо са Су-27 ( и дериватите му ) и Ту-160. Всичко друго е сделано с теслата , вкл. и бруталният МиГ-31 Коментара ми по темата е : няма да го бъде този самолет , не само щото ще им е пряко сили ( вижда се със Су-57 ) , а просто защото ( лично мое мнение ) няма смисъл от това нещо в съвременните условия - скъпо , бавно, к'во като ще е СТЕЛТ . По същата причина не виждам и американците защо ще правят (уж) заместник на B-2 Spirit , а именно B-21 Raider ( очаква се първи полет догодина ). Ракетите , които носи стратегически бомбардировач са достатъчно далекобойни , за да може той да бъде просто една летяща пускова платформа , без да е нужно да бъде чудо-невиждано - свръхзвуков като Ту-160 или СТЕЛТ като B-2

Иновативното е че се прави от чамови дъсчици и опънато непромокаемо ленено платно като връзките ще бъдат от сизал.Няма да има никаква електроника, щото няма от къде да я внесат

ета чертежами какими аналога нет в любой мире :)))

"През 70-те години на миналия век Министерството на отбраната на САЩ стартира проекта Lockheed Have Blue с цел разработване на стелт изтребител. Имало е жестоко наддаване между Lockheed и Northrop за осигуряване на многомилиарден договор.Lockheed включва в офертата си текст, написан от съветско-руския физик Пьотр Уфимцев от 1962 г., озаглавен Метод на Ръбовите Вълни във Физическата Теория на Дифракцията, Съветско радио, Москва, 1962 г. През 1971 г. тази книга е преведена на английски със същото заглавие от Военновъздушните сили на САЩ, Отдел за чуждестранни технологии. Теорията изиграва решаваща роля в дизайна на американските стелт самолети F-117 и B-2." Така че защо не най края Русия да капитализира на собствените си открития!

Ми явно защото не са собствени :) Също като Ту 144, който е краднат директно от конкорд.

стига с този Уфимцев бе мурзилке. Никой не спори че теорията му е в основата на създаването на Stealth - технологията , ама практическото приложение и създаване на качествено изделие не е за всеки (както и се вижда ) отделно СТЕЛТ самолета не е само със подходяща геометрична форма , тук са намесени композитни материали , специално радиопоглъщащо покритие , вътрешно разположение на боеприпасите , а не накачулени по крилата , софтуеър за подпомагане управлението на тая летяща тухла ( примерно Ф-117 , следващите поколения са ОК , със сносна аеродинамика ) , двигателите , стремеж да се снижи и инфрачервеният му отпечатък и прочие "гламотии". То ако ставаше само с теория всеки щеше да произведе атомна бомба , а ДВГ щяха да са още тия на Форд Модел Т

Ето как ЩЕ изглежда ... Дрън-дрън ярина,всичко при комунделите е Ще. Трябва да си малоумен че да вярваш на такава идиотска демагогика!

Предни ЩЕ-та дето викате, станаха настояЩЕ. Разглеждат се варианти и в даден момент се решава, даден да се разработи.

Я кажи нещо за СУ-57 от който имаха 8 бройки от колко години вече. А сега останаха 2 летящи. Какво стана с него ? Щеше да бори Ф-22, Ф-35 от които има хиляди произведени, а на практика дори не е 5то поколение и пак е ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ :) Точно за самолети и Русия като стане въпрос е добре да си държиш устата широко ЗАТВОРЕНА !

_stankow

Ако може аз да кажа нещо за СУ-57. 10 прототипа и 6 серийни. Летят. И в Украйна ще ги видите, към края на войната обаче. Все пак има си елементи на реклама, ще се продава и той. Има кой да го купи. Индия, Алжир, ОАЕ. Не е само Америка на този свят.

Щото дебилни псевдосемократи, вие си купите чертежи за милиарди, та и още се каните да хвърляте пари на вятъра! Пфуу!

Защо говориш така? - нямат самолети 5то поколение ли? Имат! А ние какво имаме и какво произведохме че да се смеем на тяхното производство и технологий - аз ще ти кажа, произвеждаме калашников и боеприпаси по руски стандарти и сертификати!!! А след като влязохме в НАТО и унищожихме всичката си военна техника - виждаш ли в Украйна използват същите оръжия който ние нарязахме и хвърлихме за скрап!!! - защо ги нарязахме? Нелогични коментари... докато ние злобеем и режем за скрап други се развиват.

Руснаците пак стреснаха Военнолюбците от НАТО с този нов Самолет ! Смятам че като го демонстрират пред публика няма да има войни поне 100 години и точка !

Ми то войните ги прави Русия, бе. Иначе да, след 100-150 години ще видим самальота, който ще бъде построен в 1 бройка.

_stankow

Ясноооо. Щом показват чертеж на салфетка от преди 30 г., значи руснаците са преминали на някакъв етап. Може би двигателите са изпитали, може би прототип са завършили. Каквото и да ти кажат за Русия - това е какво искат да си мислиш (чертеж), а не какво е станало (прототип). Иначе какво, да ви информират ли ? Как пък не !? :)

1

невидимият руски самолет, засега е най-невидим, никой няма и да го види, Ще....

Да ти пратя ли една рисунка, на българският междузвезден космически кораб? Ти познай, на кой етап е от строежа си.

Нещо като С400 безаналогово и пиле не може да прехфръкне сваля 89 от 90 крилати ракети ! В деиствителност хеликоптери влизат в русия и взривяват нефтени складове, Химарсите взривяват каквото си поискат не свалиха нито една тяхна ракета , а за Москва дето се взриви от една цигара дума няма да обеля че не знам там колко С400 имаше на борда си хахахахаха Абе Станков тебе не те ли изгониха от България да не беше блядката с възглваницата ! Абе Станков какво стана с рускинята в космоса нещо май на пиратка ще го гледаме ! Абе станков какво стана с Армата безаналоговата ?! денацифицира ли както е по чертежа ?! Абе Станков я кажи тва Су57 дето е 5 поколение недоносче каква я свърши в Украина ?! Да не вземат пак да арестуват директори за национално предателство - на чертеж сме най мега хипер звукови ама всъщнот най сме добри в пропагандата ! А пропагандата е СТАНКОВ хахахахахаха

_stankow

Мен няма кой да ме изгони от България. Това си е моята страна. Но вие нещо се дистанцирате от нея, в полза на чужда държава. Та да не се наложи, вие ... така, емиграция. Както и да е, ваша си работа. С-400 си е тъкмо на мястото. Никакви самолети не могат да припарят над Украйна. Само някой стар СУ-25, подарен я от Словакия, я от България (на части), но с него Буковете с оправят. За С-400 отдавна, отдавна няма цели в Украйна. Снимките на рускинята ? Ами ще излезе филмът, имайте търпение. Или мислите, че няма да могат да го монтират ? След като са го заснели ? Само че няма да го видите, по българската телевизия ще ви пуснат Топ Гън, например стоипедесета серия. Том Круз с патерици се качва в кабината, годинки вече ... :) Су-57. Лети. 10 прототипа и 6 серийни. На въоръжение. Ще го видите и в Украйна, няма да се изтърве такъв шанс. Воювал самолет струва колкото 2 невоювали. Армата - в момента финансирането за работата по двигателя е спряно, ако това ще ви зарадва. Е, то пък и вие с нещо трябва да се зарадвате, че то все лоши новини ... :) Парите отиват за войната. 13,000 танка има Русия, от които 8000 за модернизация. Няма недостиг на танкове. Не и в Русия. Москва - нито американците, нито украинците казват, че са го ударили. На снимките (от турския кораб) няма попадения в борда, само пожар. Не чухме някой командир на украински брегови ракетен комплекс Нептун да е направен Герой на Украйна. А се полага на 100%. Що така ? Защо не триумфират ? Такива работи. Вие така, по-кротко, няма нужда да обиждата, да се пените.

Яснооооо. А може би ти Станков си кръгъл идиот?

_stankow

Страхотно предположение ... Направо се засрамих :D Но вие оставете другите да преценят. Вашите мъдри постове стоят, моите скромни стоят, всеки ще ги прочете, ще съобрази кой какъв е !

Геометрията която се ползва за стелт е разработена от съветски математик до чийто труд американците лесно се докопват защото КГБ е разрешило на математика да си публикува работа в списание за математика - съветската цензура не видяла нищо в няква си теория по геометрия. За да се постигне ефекта "стелт" е необходимо корпуса да е максимално гладък. До преди няколко години само американците имаха машините да произведат такъв корпус. Възможно е и Русия да е направила такива машини

ПАК ДА май се оказа ПАК ЩЕ

Циркон, Сармат, Авангард, Калибър, Кинжал, Искандер, Посейдон, Змеевик - все проекти, преминали "ще"-то ... Тъжно е наистина за някои. Отчаяно отказват да видят съществуването на реални оръжия.

Мързи ме, да ти изброя десетките ЩЕ-та на Русия, за които дори ти мълчиш и не смееш да се обадиш. Припомни си ги сам. И замълчи.

_stankow

Ами избройте ги тези "ще"-та. Само не отивайте по-надалеч да обявявате за "ще"-та реално приети на въоръжение изделия. Които също сте обявили за "ще" и "мултики", ама не сте познали ! :D :D

Армата - все още аха аха да влезе на въоръжение и нъцки. Су 57 - още малко и ще е на въоръжение ама друг път. Ракети за многократна употреба. Ракета с ядрен двигател дето щяла да обикаля всички земни кълбета, Космически асансьор, Роботи колонизиращи луната, фабрики на луната, Космическа станция... вече ме мързи да изброявам повече. Мълчи бе Станков. Просто си мълчи.

_stankow

Аз, да мълча ? Защо ? Не можете да чуете истината, боли ви ? Или изобщо не можете да чуете чуждо мнение ? :) Та за Армата знаем. Су-57 е в серийно производство, поръчани са 76 броя, досега са произведени 10 прототипа и 6 серийни. Обаче нещо за другите системи въоръжение не чувам. Говорете, хехе, просто говорете. "Ще" ли са, "мултики" ли са ? Циркон, Сармат, Авангард, Калибър, Кинжал, Искандер, Искандер-К, Посейдон, Солнцепек, Терминатор, Ярс, Пересвет, Торнадо-С, А-235, С-400, С-500, С-350, Белгород ? Мултики или са на въоръжение ? Май нещо си затраяха американците, само викат "няма да воюваме, ама как, не, в никакъв случай, няма да воюваме с руснаците". Що така ? Нали са най-най-най ? Нали руското оръжие е все мултики. Пък като дойде зора - не, няма да воюваме. Това е функцията на оръжието - да предпазва "партньорите" от вземане на погрешни решения. Говорете, хехе, просто говорете :D :D

прилича на нашите КЕФ-ки ... има го само на чертежи

Това на ръка ли са го чертали?! Да бяха изтеглили някоя пиратска версия на Autodesk поне..

_stankow

На ръка ами. Скица от агент на ЦРУ. Свалил една рускиня, чертожничка. Тя му разказала, той го начертал. И го пратил в ЦРУ. Сега го разсекретяват поради изминал срок на давност - 30 години ! :D :D

А един Станков, завивал марципаните, в станиол...

Пак ли го свалиха? ПАК ДА! Хахххахаххаха

Пак Да, ама Не!

Ще,ще...............

ЩЕ!

Вкусно и точка..... :)

Козяшките разбирачи вече са се изказали. Те така се изказваха и за другите руски оръжия дето били анимация само.

Кои оръжия?

Е как кой,например руският разузнавателен дрон дето представлява нещо като любителски радио управляем самолет,дето в него почти нищо руско няма.И за основна камера е монтиран цифров фотоапарат Канон 700Д.

_stankow

По-горе съм ги написал. Повтарям и за вас. Все оръжия, за които отчаяно някои се надяваха да не са истина, мултики да са. Е, не са мултики, съществуват. И воюват даже: Циркон, Сармат, Авангард, Калибър, Кинжал, Искандер, Искандер-К, Посейдон, Буратино, Терминатор, Ярс, Пересвет, Торнадо-С, А-235. Още искате ли ? Ще има ! :D :D Чакаме Буревестник и Змеевик. За тях вече можете да викате "ще". И ще станат ! За другите каквото и да кажете - късно е. Вече воюват. Моите искрени съболезнования ! :D :D

Арматата воюва ли? А су 57? Я ни припомни кои години вече трябваше да са на въоръжение?

_stankow

хехе Говорим за "ще"-та. Които вече воюват. Изброил съм ги. Пък нали, таквоз, бяха мултики ... И не всички съм изброил, Коалиция например съм забравил. Армата скоро няма да я видим, при 13,000 танка Т-72 в резерв. Су-57 е в Украйна. Изчакайте малко. Той ще даде завършващите залпове, като младеж. Няма да го пуснат сега в тарапаната. Никой не прави така. Първо старите "кучета" да си свършат работата. Но няма да се пропусне да си припише званието "воювал". От това все пак зависят продажбите му !

Se taia

Ама тя работата трябваше за 3 дни да се свърши бе Станков, а виж тя ква стана. 16 HIMARSa спряха целия напредък. И какво, ако бяха наистина им дали съвременни оръжия, с последен модел боеприпаси? Нали се сещаш колко жалко звучиш? Тези сута ги видяхме и в Сирия - единия едва не падна в пморето, та бързо - бързо ги прибраха обратно с пушещия кузя. А за С400, точно в Сирия им се видя колко са ефикасни, сега в Украйна затвърдиха че не са по-различни от Пейтриът.

Да не вземе да падне при първия си полет, както Конкордский падна.

Шилo

То това като новата Лада - докарали са го на картинки и дотам.

Новият Москвич е на картинки.

Eeeeeбааааа си майката, каква яка рисунка..... Еееееееее..... баси яката рисунка.... Баси яката рисунка, чуек! Уродска раота!

междупланетни полети ще може ли да прави?

Да се чете между редовете, че повече от 15 години се мъчат да откраднат какво има в самальота. Външно вече са го откраднали.

Хубава работа ама руска, така казваше дядо, лека му пръст.

Истинският израз гласи: "Хубава работа, ама циганска".

То същото.

Дядо беше 10 години в Русия, знаеше им мурафетите.