Коментари - Футуролог: Към 2050г. хората стават безсмъртни | IT.dir.bg
назад

Футуролог: Към 2050г. хората стават безсмъртни

Към 2050 година хората ще станат безсмъртни и ще могат да разговарят с домашните си любимци, прогнозира футурологът д-р Иън Пиърсън.

Обратно в новината

Коментари - Футуролог: Към 2050г. хората стават безсмъртни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами то, има холивудски филм по тази идея, с участието на Брус Уйлис, но му забравих името...

И кво ще го правят този вечен живот?! Дори Слънцето няма да е вечно, те безсмътни искали да стават. Всичко един ден свършва, но пък някъде другаде започва ново - това е законът на Вселената.

само глупоста е вечна. софокъл го е казал преди хиляди години.

Дори по света да станат безсмъртни,тук безсмъртието ще дойде с век закъснение!

И Боко ще му пререже лентичката.

Колко жалко , че българите ще са емигрирали или умрели дотогава. А някои хора и сега си говорят с домашните любимци и със себе си дори.

Добре де, ама ще можеме ли да си шибаме, или партийния Член ще си остане сдухан.

langlima

Аааа, не! Сексът ще е виртуален, за да не се получи реален обмен на бацили и да застрашат безсмъртието ни!

Безсмъртни, безполови, без проблеми, без мечти..... Как ще се наричат тези същества като няма да им остане нищо човешко

такива като теб ще бъдат най-вероятно, ограничени, мислейки си, че всичко свършва до там до където им стига погледа, а неизвестното е нещо за което не може да се мечтае

Дрън дрън,той и телефона ми е андроид,обаче се скапа на втората година!Какво да кажем за хората!Заради андроидката на снимката си струва човек да доживее до 2050 г.

телефона ти е андроид ? УАААУ ! Откъде ги купуваш такива телефони ?

Не съм го купувал,откраднах го!

"Избраните". Дотогава 3-тата световна трябва да е завършила и непълноценни те нации-гоим...унищожени.

Ванга: Народите които нямат звезда ке загинат - А България има ли звезда? Ванга: България ли ? България има цяло съзвездие.

Да и ще взимате пенсии по 2000 лв., навсякъде ще има чешми за мляко, масло и мед (безплатни) и на ден по 3 жени ще те питат "Кога ще ме обичаш чисто гола". И кат се събудиш кво праим.

Никъде ли няма да тече мастика :( ужас...

На мен, нещо започва да ми писва от дивотиите на всички тия перковци! Обичам да чета за наука, постижения, Космос, Галактика и т.н. Да гледам невероятни снимки на машинките от Марс и Луната Ама ми идва в повече да си губя времето с кретенчета! Не може да пише "технологии", а да ме занимават с Нострадамусчета

1940 година предричаха че през 2000 хората ще живеят на Марс и ще има фотонни ракети за пътуване до звездите ....

Колега, бих искал да се извиня за "повторението" в изказа, но не видях Ник-а ти по-долу/горе/!

И ще струва скромните два милиарда евро...........

Това на снимката андроид ли е? Много са му големи ..... акумулаторите!

Предпочитам при Св. Петър, не ми харесват роботи :)

В Библията пише... В Корана пише... И какво като пише? Всичко на което се радваме в днешни дни е плод на човешкия ум.

Всичко, което човешкият ум е създал, е единствено впрягане на съществуващите в природата сили в негова полза.

Мерсим за просветлението, г-н дървен философ.

Вярвайте си - пълни измишльтини и тъпотии на малоумници и мечтатели за вечен живот!

Ако този не е от групата на британскиге учЕни, нашите хора трябва да скрият задълго някъде - направо ги издухаха от голямата нАука.

"Към 2050г. хората стават безсмъртни" Но не всички хора. А някои хора.

Много обикновени хора не вдяват, че човека, всичко живо на земята е материя със заложен в нея КОД/програмиране/днк... То е ясно, че сме ограничени нарочно, с цел, подбор, поред условията на средата, еволюция-препрограмиране. Има и още нещо, надявам се. Може би. Логично е да има.

това беше най-смисленият коментар...

Колкото сме станали безсмъртни от 1960 насам толкова ще станем и до 2050. Някои хора все едно не се чуват какво приказват, аман!

То през 60та един компютър е заемал цяла стая и само правителствата са можели да си ги позволят, ама сега си го носиш в джоба.

От снимката се разбира главно, че ще им пораснат циците.

Демек ще има само жени.........

Айде поредния шушляк, търсещ място под слънцето. Не си заслужава да се чете статията, нито коментарите под нея.

Всичко това не е необходимо. Информацията за човека така или иначе се пази при това на милиарди места. Освен това тази информация се променя и увеличава с течение на времето. Носителите на тази информация ги наричаме ДНК, гени, геноми, РНКИ и т.н. Освен това въпреки че няма все още доказателство за съществуването на едно общо съзнание, моето "Аз" вярва в това. Дори Квантовата физика загатва това но никой не смее да се впусне в тези дебри тъй като другите "сериозни учени" могат да го обвинят в шарлатанство. Но пък кой ли не обвиняван в това, от Аристотел та до Айнщайн. Голямата ни грешка че много искаме да запазим "Аз" - а , който всъщност е само една илюзия.

Бихте ли обяснили как се увеличава информацията в ДНК с течение на времето? Можете ли да дадете пример за физически процес, който без идеите, волята и действията на интелигентно същество, може да даведе до учеличаване на информацията в една физическа система? Не бързайте. Помислете добре.

Бих отговорил на първия въпрос но ще ми отнеме бая време...поне два семестъра геномика или биопрограмиране. Що се отнася до идея, воля, действие ...това са все следствия на съзнанието. Дори движението както знаем по определение от физиката за да го определим като такова ни трябва отправна точка.

Ми ти помисли. Как хората, повтарям хората, са направили хиляди кучешки породи, произхождащи от един вид. В техните ДНК определено има разлика и това е факт. Същото става и в природата за по продължителни периоди от време, за което дори не са необходими хората. И това е факт. Това информацията е псевдовеличина. И определено може. Примерно при косатките. Е може да се каже че те са интелигентни същества. Самчо че проблема ти е, че всички животни с мозък са интелигентни същества, макар и в различна степен. И техните воля и действие водят до промяна на средата, на храната и изобщо на цялата физическа система. На това хората отдавна са му дали име - еволюция.

слава Богу, че няма да съм жив!!!!

Футоролози, футоролози пък на снимката огромни гърди.

Секса продава.

Ей, като се напушат не знаят какви ги дрънкат

В Библията пише,че ще дойде време,когато на хората ще турят белег на ръката и на челото,демек може и чипове да са,а това ще е краят на човешката нация... Затова не се съгласявайте да ви слагат чипове,където и да е,защото с тези чипове може да ви съсипят живота,да се опитват да ви контролират и манипулират! Чисто човешкото ще изчезне от хората и ще се превърнем в роботи,които изпълняват волята на Рогатия...

Разправят че чипове на долната глава правели усещането невероятно за всяка двойка.

Много ти идват жълтите хроники на тебе...

Представяте ли си колко ще станат епизодите на "Дързост и красота" тогава... Направо ще ти се прииска да умреш.

Ма то отдавна ми се е приискало :))))))))))))))))))))))

Само глупостта е безсмъртна.

И ще стане една простотия. Довеждаща до всеобщо унищожение. Не бива това знание да се свежда до главите на простолюдието, защото всички от простолюдието ще се възсползват от това по нечестив начин. Простолюдието трябва да е смъртно. За да има край на простотията им. Само избраните като мен трябва да са безсмъртни и да ползват знанието да сменят телата си когато текущото се изхаби или повреди. Това е нужно за да може знанието да пребъде а не простотията на простолюдието! Тази година аз направих 4382 години житие, а в това тяло са само 54. Според плановете житейски ще го сменям след 20 години.

За малко, няма да успея да се класирам...

Човекът беше създаден безсмъртен, но след грехопадението Бог го направи смъртен, а след потопа продължителността на човешкият живот е била силно редуцирана до 120 години единствено заради грехът, който е беззаконие. Колкото повече беззаконие върши човекът, толкова повече се съкращават дните му и има по-малко живот в себе си. Във вселената на всемогъщият Бог на любовта и истината, няма място за грях, който води до хаос и тление. Материалистите изпадат в тежката заблуда, че материята сама по себе си може да се самоорганизира и оживи, което е в противопречие с физическите закони. Когато човек умре тялото му се връща в пръстта, защото от пръст е направено, а жизненото му дихание, което е оживотворявало тленното му тяло, се връща при Бога. Животът не може да се поддържа само с една компонента. Но важната от тях зависи от волята на Творецът.

твореца кой го в сътворил ?

Ако твоят бог ти беше дал и граматика, цена нямаше да имаш. Апропо, нещо да кажеш за избиването на невинни първородни дечица от същия тоя юнак?

Имам чувството, че съм я чел тази статия вече около 15 милона пъти. Все едни и същи глупости ... И все същите религиозни коментари ...

То има само 34 години до тогава... А сега хората умират от най обикновени болежки и болести,първо да измислят лечение срещу рак и някой други болести,тогава ще повярвам,че сме наближили времето за безсмъртност!. То и за рака казваха,че до 2000 година ще се лекува,после до 2010-та,сега и до 2020-та няма да има лек,какво остава за безсмъртие... По съм склонен да вярвам,че това ще се случи към 2150-та година...

Със сигурност има разработени лечения на много тежки болести, от които могат да се възползват само определен кръг хора... Тъй че не ги мислете тях, ами да погледнем накъде отива човечеството. Като гледам как се плодят и мултиплицират само нискообразовани с първобитно самосъзнание индивиди, то нищо добро не ни очаква. И аз мога да изиграя ролята на футуролог и да предскажа: от човека ще се появят два нови вида. Единият ще е наистина на следващо еволюционно стъпало, а другият вид ще е по-нисш и от сега и ще плюе на хилядолетия човешка цивилизация, ще спада към клас животни, а не "разумни" човешки същества и няма проблем да бъдат изтребени, както човечеството досега е изтребвало всякакви животински видове.

Пъълни глупости говориш. Я виж милярдерите как мрат - Стий Жобс например! Имало лекарства, да бе! Има реклами и лапни пари. Човечеството е на илюзии, робство и мизерия от как свят светува.

Че ние сме си безсмъртни, нали учените твърдят че електроните ни съществуват 60 000 йота години. Човешкото тяло само е временна събирателна форма за тях.

Едва ли 2050 ще си прелеем мозъците в роботи, но телата ще има ПК който ще анализира и коригира функциите на важно жизнени органи и ще препраща инфо в главен сървър при по голям проблем. Т.е. продължителността на живота ще се удължава непрекъснато.

Джипитата ще останат без работа?

Питайте Боговете дали безсмъртието е голяма далавера. Та именно досадата от безсмъртието им ги е накарала да потърсят развлечение в създаване на човека, след което е тръгнала цялата сага с бунта на Луцифер и ангелите и заточението им на земята и поиследствията от това за човешки род, та до днес.

Досада от безсмъртието може да има само за човек без въображение. Творческото начало е свързано с любовтта. Не с досадата.

Говорим за различни неща, но младостта ти те извинява, щото чувството за хумор се придобива с годините!...

Като малки в училище сред момчетата имаше такива "футурулози", ама ние нали сме били непросветени - викахме им фантазьори-ненормалници, а не учени, камо ли пари да им нариваме! После пораснаха и сами се оправиха, ама това явно не става във всяка държава :)

В тези предсказания и прогнози няма нищо фантастично и шокиращо. Еволюцията на човека е в посока на освобождаване/преодоляване от хората на ограниченията, които налаga тленната физическа форма (опаковка). Тази тенденция е видна и сега., Остава само да се екстраполира и нищо няма да ни учуди от това, което се прогнозира. "Неудовлетворението", за което се споменава като заложено в човешката природа, на практика е проява на инстинкта/стремежа към безсмъртие, т.е. противопоставяне на неизбежния край на биологическата същност, като цяло. Войните в миналото са също израз на този инстинкт, проявяващ се в стремежа за разширяване на обитаемото пространство и налагане на личната воля над околната среда и съществата в нея. В днешно време и в бъдеще, този инстинкт ще се замени от технологичния напредък и възможностите, които той предлага на човека да се чувства като господар на живота и съдбата си. Крайната точка на тези тенденции ще бъде превръщането на хомосапиенс в безплътни духовни тела, които ще могат да избират по желание дадена физическа обвивка, за да изпитат състоянието на физическата й същност. Затова е писано отдавна, че е по силите на древни цивилизации и присъства в научно-фантастичната литература. Както е казано: Щом нещо е мислимо, то е възможно.

Виждам че говоирите за неща които не разбирате в режим философстване. Щяхте ли да вярвате в теорията за еволюцията, ако познавате устройството и начинът на функциониране на живите клетки?

Значи, човек трябва да репликира само когато действително има какво да казва (т.е. мисли го), а не само като жена оглеждаща се в огледалото.

Да бе, Безсмъртни ..значи ? Еб...ти живота ... мъка без край! Ми тогава кВо става с Ада и Рая ? Няма умрели ... няма кой да ходи в тях ? Трябва да ги заличат от Търговският регистър! А и господ го чака големи съкращения на персонала в тях !

Тоя е гледал "Седморката на Блейк" :) А мозъка и съзнанието как ще се поддържат безсмъртни бе - в спиртница като на филма ли :)

А, Джене, дека се изгуби бе, мило?

Супер, само да устискам още, някакви си 34 години... :)

А, ако съдим по картинката и модата -> Жените ще имат по 2 вградени балона и ... вероятно ще могат да летят. "Мъжете" пък ... няма да общуват с жени, а ще имат по една вградена перка (отзад), че и те да могат да летят. Надявам се само, аз отдавна да съм умрял! :)

И "мигрантите" ли?! И бай Мангау?!

не само пеевски и маика му