Коментари - Apple с облигации в евро при рекордна доходност | IT.dir.bg
назад

Apple с облигации в евро при рекордна доходност

Apple за първи път в историята си издаде емисия облигации в евро.

Обратно в новината

Коментари - Apple с облигации в евро при рекордна доходност | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Apple е една фирма отдавна достигнала своят апогей на развитие и живее отдавна на стара слава! Нейните изделия отдавна не са иновативни и с най-добри показатели в категориите си. Очаква се във всеки момент да се сринат жестоко на пазарите и борсите, тези бивши отличници!

Ти пък не била иновативна. Ти нещо не си в час.

Към болшинството коментатори: хора, зарязвайте писането по форуми, ами направо се захващайте с консултантска дейност. Този потенциал трябва да се реализира!

А облигации в коини ще пуснат ли?

Ако имах пари за инвестиране тр бих предпочел да инвестирам в Майкрософтски и Оракълски книжа пред тези на Епъл или Гугъл например. Все пак не знам софтуер на МС да има конкуренция или на Оракъл база данни да я конкурира някой. Лошото е, че съм гаврошовец...

Използваш думата "ако". Знаеш какво е това нали. Тези неща се предлагат на хората с пари.

burborko

това че са лидери на пазара в отделни сегменти не значи че нямат конкуренция. При БД DB2 и МS SQL Server са сериозни алтернативи на Orcale. При ОС за компютри MS нямат голяма конкуранция, но пък този пазар има тендеция да се свива Светът се променя и няма вечни монополи

rado_7_6@

Апъл така и не разбраха, че щом койчо от поибрене и сътрапезниците му, люскащи ефтин ракиджос твърдят, че са балон, който ееееей сега утре-другиден ще се спука, няма мърдане :) Зер, койчо що свят е изръшкал и му е всичко на него ясно - това технологии, това борси-морси и облигации, няма петшес :)

Политиката на Епъл е продиктувана от българския пазар и българските фенове. Очаква се новия Фон7 да е 5 хилядарки на парче. Това е специална гореща оферта за чалгари и комплексари. На по-малко развитите западни пазари си го купуват за 1/20 от тези пари.

val55

....продавай.....

Защо най-богатата фирма в света пуска облигации? Първа възможност. Всички пари стоят в офшорни зони и излиза по-евтино да вземат пари назаем, отколкото да платят данъци в САЩ. Втора възможност, данните за продажбите не са верни и съответно парите ги няма и никога не ги е имало, като те ги "крият" в офшорка, за да не се разбере. Съответно трябват още пари, за да се поддържа балона. От Епъл твърдят, че причината е първата, но дали е така. :-) Има ли ги тези париходи наситина, при положение, че никой не ги е видял, не са им платени данъци и не се раздават дивиденти? :-)

Някой се изхранват с продажба на илюзии.

Защото влагат всичко до стотинка за превземане на все по-голям дял от световния бизнес.

Разсъжденията ти имат основание, но не мисля, че е второто - все пак парите ги имат, най-малко американското правителство, като и ЕС са ги "видели", ако не помниш викаха бай Гей да обяснява пред комисия, а ЕС погна Ирландия заради тези практики.

Правителствата със сигурност не са ги видели, защото ще трябва д аполучат данъци за тях, а те не са. ;-) Все пак зялата информация за Епъл илиза само от Епъл и не е ясно колко е достоверна. Единственото което направиха скоро е някакво обратно изкупуване, но то май беше с парите от преднишните облигации. хмм, интересно е просто, защо са им пари на Епъл, при положение, че според тях си имат предостатъчно.

Сега всички болтове с лява резба трябва да напазаруват.

първо като апъл юзър смятам, че апъл са изчерпани и мнго скоро надутият от тях балон крепящ се на 3 продукта ще изчезне. второ и по важно - позволяването на продуктови компании особено такива, които са балони като апъл и гугъл да издават дългови инструменти е лудостта на 21в. А най-наглият елемент е, че ги продават на банки, които ненужно вдигат риска. Ако една компания иска да набира средства тя трябва да емитира акции и точка. Ако акциите и се сринат компанията просто трябва да изчезне.

Просто в един момент излизат на борсата, а там е пътят към пирамидясването.

Такива профани като 016 с лопата да ги риниш по нашите географски ширини.

Обясни защо е профан. Или за теб просто е по-важно да се хейти, така, без причина?

Приятелю, независимо прав си или не, опитай се да не ръсиш обиди в изказванията си. Не е хубаво някакси.

Мда, като не могат да се конкурират с продукти, ще играят на борсата. Балонът се надува, надува...

И как реши, че не могат да се конкурират с продукти, щото са най-богатата компания в света ли, или защото имат най - продавания смартфон в света от пускането му на пазара??? Що така мисълта тече трудно при всички като тебе?

Най-много телефони продава Samsung. Преди да пишеш глупости, вземи, че провери. А при теб мисъл изобщо тече ли?

Чистата печалба от един смартфон (iPhone 6) е около 340€. И досега са продали милиони.

Винаги има пределна граница, над която става пирамида. Или смяташ, че 1 акция може и 10 милиона да започне да струва? А може би милиард - и пак да не е пирамида.

и как става пирамида? разясни....