Европа подплати космическите си амбиции

Базираната в Париж ЕКА поиска от 22-те страни-членки да осигурят 18,5 милиарда евро, нужни за изстрелване на ракети, спътници и за европейското участие в планетарните изследвания

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Друго си е да си на европейската хранилка. Мони Паси много искаше България да членува в ЕКА, но крадеца от Банкя реши, че няма келепир от членството и нищо няма да му падне в чекмеджето. Дори сега щяха да намалеят парите за крадене в бюджета, ако БГ трябваше да вдига бюджета на ЕКА.

Докато ЕКА не измисли своя ракета за многократно ползване, която да и позволи смъкване на цената на изстрелване, Европа ще е зависима от САЩ. Частния бизнес в Европа е свръх регулиран и това спъва всякакви опити за такъв, конкурентен на американския. С времето ракетите Ариана ще спрат да летят, защото ще са твърде скъпи. А ариана за многократно ползване е чак Ариана 7. В момента активната е Ариана 5, след нея има почти разработена А6. Това означава, че ако нищо в плана им не се промени, ще има еквивалент на Falcon9 по цена и ефективност най-рано след 15 години. А дотогава Мъски все ще е успял да накара своя бойлер Starship да полети. Накратко: ако се окопитят, Европа може да достигне САЩ след 15г. Разбира се при условие, че САЩ не развива космическата си програма.

Хубаво е да имаш космонавти, ама като нямаш ракета, какво да правят?

Поредната схема за източване на пари, както и климатичните глупости. Системата е за поробване на хората, докато не се смени така ще е.

Борбата не е за по-големи постижения в космоса , а за това кой да получи повече от общите пари.

На земята рецесия в небето разцвет............

Silverado

нови поръчки за съживяване на американската икономика!

Европа не може да има амбиции след като е легнала вързана със закончета под краваря. Още по-малко за космически амбиции. Краваря, както знаем от легендата е пратил един черен бик за нея. Единственото на което може да се надява е да си разтвори по-широко визоко вдигнатите крака, за да не я боли токлоз много. Изобщо, единствената страна, която може да има амбиции в това отношение е Русия, защото СAЩ не могат да я следят, като страна изключена от SWIFT.

"2,4 милиарда евро за допълнителни проекти са забележително постижение на фона на проблемите в националните икономики...." и да добавя анонсираната помощ от 18 милиарда за Осрайна...

Руските слуги газ пикаете от злоба в утроени обеми откак кремълския ви господар се оказа ихвърлен на бунището заедно с останалите терористи. А ЕС и щатите пак видят и ще водят световното развитие - и си го знаете, разбира се, ама да си поврещите преди от изхвърлен господарят ви да се превърне в хванат и сложен на място.

Може ама като се базират в София.

Ама няма как да стане , България не е член на ЕКА

Европа подплати космическите си амбиции С какво? С нови доставки на оръжие за куевската хунта на зеления шмъркач ли? В центъра на Европа се води война и тъпите брюкселски зелки наливат яростно оръжия в нея.

Никой никакви оръжия не налива. Просто Човечеството се опитва веднъж завинаги да запрати твоите любими орки, които не са човеци а полуживотни и полудиваци, отвъд Тъмния Портал. Нищо повече не се опитва да направят брюкселските чиновници. Въпроса е какво трябва да направим с вас - пасмината оркороби, населяващи абсолютно незаконно територии на ЕС ?

Получовеците са отвън океана...

Това руските слуги и получовеци не сте, всъщност и четвърт не сте. Жалки отцепродажни отрепки, ето какво сте.

Врякалник ненаврещял се, как си представят тая работа умствено изостаналите руски слуги бе. Че за да има мир тгрябва светът да клекне пред фашистката шайка в Кермъл ли очаквате бе, баси тъпанарите сте. Ми светът с Хитлер се справи, та с тоя загубеняк дето се навря в конфликт гойно може само да загуби без да знае в какво се навира ли няма да се справи. Като ви е толкова мил мирът врякайте Путьо да си изтегли войските от Украйна и ей го, готов е мирът. Шибани отцепродажници ей, за едните огризки дето ви подхвърлят от режима в Кремъл сте готови да продадете всичките си близки ей така, без да ви мигне окото.

О-о-ооооооо мухльо, добре дошъл на работа бе, робе!

> 2022-11-24 15:59:49 >:) (нерегистриран) > >О-о-ооооооо мухльо, добре дошъл на работа бе, робе! Кудкудякаш, значи добре съм се справил. Ще ти се и белите хора да караме на огризки подхвърлени както господарят ти ти подхвърля на тебе, и това е разбираемо. Затова и врещиш пак.

Поредната недоусмислица на еврогейовете и бюрократите. Ний тук от глад и жажда омираме, а те трагнали да ни принождават да даваме и последния си залак за някакъв измислен космос и ракета там. Трябва поскоро да си излезем от тоз ЕС и НАТО и да си влезем в Русия и Евраизйксия съюз, където никой за нищо не те принождава. А дори напротив ти подаряват нефт ,газ, руда, уран и други ресурси напално безплатно. Партия Възраждане и Костадин Костадинов са спасението наз клета немита недрага България!

Възраждане - това е диагноза.

Кой и какво ти дава безплатно?!?

за някоя и друга копейка сте много готови да говорите срещу държавата си