Коментари - ЕС: Google злоупотребява с Android | IT.dir.bg
назад

ЕС: Google злоупотребява с Android

ЕС обвинява Google в злоупотреба с пазарната доминация на Android.

Обратно в новината

Коментари - ЕС: Google злоупотребява с Android | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тука е редно и Български Хелзинкски комитет да се заеме с Андроид и Гугъл. Вероятно нарушават правата на цигaHи, xoмосекcyалисти и всякаква паплач.

Apple са като Левски - вечно втори. Втори са при OS и за това никой не ги пипа, защото не са монополисти. Втори са и при смартфоните, след Андроид, за това пак се измъкват, тъй като не могат да ги обявят за монополисти.

ЕС да не квичи по андроид, а да вземе да глоби майкрософт за нглостта си с уй 10.

Корпоративна америка не одобрява андроид, сериозните компании не го предлагат изобщо като опция на своите служители за служебен телефон. Там доминираше bkackberry ама те се самоубиха като ди сложиха на последния телефон андроид система. Хакнаха му секуритито за около седмица и до там. Така че остана само аппле без конкуренция е затова е и малко по скъп ама няколко стотин долара повече не са проблем за хората от нормалните държави

Уахаха

Разбирач, да, ама, не. Не те знам, къде работиш, но аз работя в голяма УСА фирма и политиката е - iOS или Android.

Аз откога разправям че андроид ви краде всичко и гоогле прави пари от вас. Аппле е далеч по малко зло със техния iTunes. Зарибяват ви със ефтини боклуци и после ви крадат информацията. Освен това аппле е направен доста по качествено и софтуера въври много по гладко на него.

Тая информация в гроба няма да си я носим!

Chefo77

Я обясни на идиотите с андроид, какво точно краде Гугъл от тях? Пари от празните банкови сметки ли краде, на кучетата им храната ли, на жените им гримовете ли? Поне при андроид-потребителите ако ги крадат, ги зарибяват с ниски цени. При Apple хем си плащат, хем ги крадат. Малко като онова, че Apple върти потребителите на пръста си. А на тях им харесва, защото пръстът е среден и защото им е отзад ...

тупят андроид стана по голям октопод от мицрософт.да ги судят и да плащат.

е не са ли тъпи пуйки тия Брюкселски ЕСесовци??? пак корпоративни лобитски игрички, по време на чума? това ли са най-големите проблеми на тая умираща грозна организация???? Гугъл са си направили операционна система, никой никого не спира да си направи своя такава! ако някой конкурент иска да си налага решенията - да вади пачки, да инвестира и да налага своя собствена операционна система. ама първо трябва да я създаде, нали? щото и Нокия бяха голяма работа ама къде са? у гъбите! Брюксел и той натам отива с цялото си високомерие и чиновническо продажна тъпотия!

Не се пЕни, има си закони срещу монопола и злоупотребата с пазарно положение. Ако и в нашата мила родина се прилагаха тия закони както в гнилия ЕС бензина щеше навсякъде да е на цените на Марешки.

Не се пени, по същата логика и М$ трябва да бъдат разглеждани от тази комисия.

И пак ЕС се подложи на американците... Разследва едната компания, но не разследва другата...

това не е точно така защото болшинството от производители ползват андроид за техните устройства докато визираната от Вас компания си произвежда и разпространява сама както устройствата така и OS-а. С други думи ако си имаш мелница и пекарна, никой не може да те накара да си купуваш брашно, но ако имаш само мелница и задължаваш чрез договори всички пекарни да купуват само твоето брашно тогава вече имаме проблем ;)

А ако случайно визира третата компания, която също произвежда хардуер + софтуер откакто Нокиа фалира, тях вече ги съдиха и осъдиха по подобен казус (browser bundling).

някой да е спрял другите да си правят и мелници и пекарни? Google да не са получили Android с куриер от Алфа Кентавър? Нали сами са си го измислили и разработили. Аман от паразити и дърдорковци.

Няма компания, която да си произвежда сама и софтуера и хардуера... Apple произввждат софтуера и дизайна на хардуера, но хардуера се произвежда от Foxconn с масивното участие на Samsung. Microsoft си произвежда софтуера, но хардуера е по дизайн на Nokia (която вече е част от M$), и производството не е в рамките на M$. M$ дори мишки и клавиатури, които продават на петорни цени не си произвеждат сами, да не говорим за телефон. Nexus телефоните са със софтуер на Google, но хардуера е проектиран от Google и LG, Asus и др., като се произвеждат в Китай или Тайван. Злоупотребата с господстващо положение е злоупотреба с господстващо положение, независимо дали е софтуер, хардуер или и двете. Това, което отбелязвам е, че евро чиновниците са си заврели щраусовите глави отзад. Google не пречат на никой да си инсталира каквото си иска. Microsoft ги осъдиха преди време, защото не даваха възможност на потребителя да изключи преинсталираните приложения като Internet Explorer. Откакто имам Android устройства, мога да избирам с какъв браузър да съм, какъв да ми е messaging application-а, какво да ползвам за навигация и карти (имам и Here и bgmaps и Google maps). От версия 4 на Андроид вградените приложения могат и да се изключват, което още повече развързва ръцете на потребителите. Тази съчинена злоупотреба с господстващо положение адски смърди на корупция...

И мен Apple (ако изкукам до там да се обзаведа с техен апарат) ме задължава да ползвам Siri и Safari, ама никой не казва нищо, защото не са първи, т.е. няма "господстващо положение", иначе похватите са същите, но никой не ги закача само защото не са пораснали достатъчно, за да са им по-разпространени апаратите...