Коментари - Създадоха 3D игра в Excel | IT.dir.bg
назад

Създадоха 3D игра в Excel

Ентусиаст успя да създаде първият 3D шуутър в електронната таблица Excel.

Обратно в новината

Коментари - Създадоха 3D игра в Excel | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тука лафът е следния: Има ли смисъл, щом няма значение... Всяко нещо, което се създава, следва да има някаква реална утилитарност (полза и смисъл). В случая такава, май, изобщо няма... Човека просто се е поупражнил, лошо няма... но и смисъл, също няма!

Това си е гавра и супер непрактично. Иначе VBA (Visual Basic for Applications) там си е програмен език. Екселът е тромав и дори трябва да се изключва обновяването на екрана докато извършва операции, ако са много и сложни. Същото тук е постижимо по-лесно дори на браузер, без никакви флашове и подобни неща. Дори с DOM елементи или пък WebGL (реално OpenGL). Само последното е също страшно много писане и математика и дори отделен език само за сенките, където умножават матрици по вектори. Отделно къде какви буфери от паметта и така нататък. Ама пак не навлезна. А го има от примерно 11 години. Дори то е прекалено тежко. А уж предполагаха, че така ще се правят игри. Не че няма, но колкото за тест. А процесора ви може да изпуши. ;)

То пък не са полвали VBA, което вече е интересно! ;) С вградените функции не знам какво става. Но някой си е играл за кефа.

Ти даже не си загрял за какво иде реч, ама си побързал да се изявиш, а, люпчо?

Eто, ТОВА е майсторлък! Навремето имаше едно определение за асовете в пилотирането, ама идеята е същата - "Летят превъзходно на всичко, което лети, и прилично - на всичко, което НЕ лети!"

Малий, една клетка = един пиксел! Шапо! Според една от хипотезите, Вселената е подобна симулация, само дето клетките са много по-малки и преизчисляването им е много по-бързо.

По-скоро ми прилича на Wolfenstein 3D. Но браво на разработчика.

Това ми напомня на Doom, досовската версия. Вървеше на 386DX40. А кви екшъни ставаха в мрежата ужаст.:))

Каквааа игра е било на мрежата с 386 ... УЖААААССССССССССССССССССС.

Много хубаво беше. И игрите бяха по-забавни независимо от качеството на графиката.