Коментари - 2 лайка издават всичко за вас във Facebook | IT.dir.bg
назад

2 лайка издават всичко за вас във Facebook

Само две харесвания във Facebook са достатъчни за определяне на сексуалната ориентация или религиозните предпочитания на потребителя.

Обратно в новината

Коментари - 2 лайка издават всичко за вас във Facebook | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега правя тройка с двама мъже? Казвам, ако не знаят :)

E..си! На мен и един лайк ми стига, за да разбера, че човекът е поне император, при това некръвожаден:)))

От почти година не се занимавам със социални мрежи и си изтрих и деактивирах профилите. И трябва да ви кажа, че в началото е странно, но после човек вижда колко време е губел в безсмислено висене. Пробвайте, не е страшно.

И на мен се е случвало да си говорим за нещо ..и то не по телефона, а вкъщи и после, хол реклама в телефона ми за същото. Два пъти. Много е плашещо. Замислих се дали и датчиците на кабелните телевизии не са в играта?

Щом ти си се сетил за датчиците, смятай тез дето само за туй мислят, професионално какво още са ти измислили.

Виж, че на никого не му пука! За бога хората си отключват телефона с пръстов отпечатък, даже го търсят, като екстра!:) Пръстов отпечатък, фейсбук профил, гугъл акаунт, имейл акаунт, софтуеар за здраве, някъуде знаят за теб повече отколкото ти, майка ти и личния ти лека взети заедно.

Приложенито на фейсбука, а и други незнайно колко, ако си има дал достъп до микрофона събират данни и ги пращат на сървърите. Даже не е необходимо да говориш по телефона той изключи си бекграунд режима да работи. Иначе дори и да ти е на масата си събира данни им го мята по сървърите. Така да се каже подслушва те, но от фейсбук му викат събиране на гласови данни.

Абе хора, нещата са много по дълбоки. Случай от миналата година. Говоря си с приятели за яхти в Гърция. Никога не съм google- вал нещо за яхти. И след малко започнаха да излизат реклами на телефона с оферти за плаване с яхта...Никой не ми вярва за това...Проследете го и ще видите че е така. Биг брадара не спи:) Каквото такова...ако не ти харесва живей откъснат от мрежата. Вчера с приятели се чегувахме , че трябва да се измисли наказание за интернет престъпленя - "лишаване от достъп до мрежата за 1-10 години"....това ще е гадно..м? :)

Ти си руски слуга, затуй говориш така за хубавото ни демократично и свободно общество. Мирно и свободно. Мирно! Свободно!

Че то имаше статия за някакво изследване и то без телефон, дори на компютър без микрофон, само колони, пак след изговарянето на ключови думи, се започват рекламите.

Чето тракинга си работи навсякъде, даже и на този сайт....

Мен рекламите не ме бъркат,блокера ми блокира най-долното. Ако нещо мине през адблокера, то е възоснова на търсенията ми. Обаче пак не купувам.

Тия статитистики, психопрофили, лайкове, майкове, и специални асесмънт центрове за подбиране на персонала са пълен въздух и 100% грешни. Бачкам в една голяма компания, и преди време шефовете решиха да са на ръба на вълната да подберат хора по тия способи. Сума ти пара портрошиха за измислени интернет компанийки и асес центрове. Накрая наеха около 20 човека с тия супер технологии, след година пробация на никой не предложиха договор, натириха ги обратно да си лайкват във фейса. Истината е една, дето писа колегата по-долу, трябва да изядете една торба сол заедно.

Mi2

Когато получа персонализирана реклама вече не се стряскам, а се чувствам специален. Това означава, че съм оставил сериозни следи по скъпите сървъри на големите компании. Едно е да те познават и да си известен, друго е да си съвсем никой. Харесва ми да виждам реклами за неща, които до преди малко съм търсел. Защото някога се дразнех изключително много на постоянно натрапващи се реклами на тотално ненужни за мен неща като дамски превръзки, омекотители за пране и фитнес уреди. От ненужните реклами се страда много и от двете страни - съгласете се. Както рекламодателят не иска да плаща ненужно за показване на рекламата му на човек, който никога не би купил продукта му, така и човекът, наложило му се да я види. И това е свързано с ненужно голямо прахосване на пари и време. Сега седя и се чудя кога телевизиите ще започнат да предават персонални реклами. Откакто има STB-та към кабеларките, които извеждат информация за програмите и могат да връщат и показват на запис, те също могат да събират информация по какво сме се загледали. Ако гледаме постоянно футболни канали, нормално е да излизат реклами на футболни шалчета, спортни уреди, билети за мач и въдици за риболов, а ако гледате постоянно турски сериали, то тогава за вас са дамските превръзки и омекотителите за пране. Въпрос на време е, да знаете :)

лошо няма, но потребителите трябва да могат да виждат тези статистически анализи.

Всъщност, не си мислете, че е само ФБ. Когато отидете в хипермаркета, и се радвате на евтините тенджери, които сте си купили с спестените точки по Била/Метро/Смартклуб и т.н. карти, вие всъщност давате достатъчно лична информация, като какво ядете, колко често, кога се*рете и колко често, кога са циклите на жените ви в къщата, колко често правите секс, каква религия сте, кога са ви отпуските и т.н. все лична информация. Една машина ви анализира покупките после и ви прави такъв профил, ще направо ще се омаете ако го видите. В последствие, бивате бомбардиран с подобаващи реклами, специфични за профила ви. Добре дошли в ерата на Биг Брадър :)

нещо ново под слънцето? и преди 50 години се правеха същите поведенчески изследвания, но от хора. задаваха се същите въпроси, получаваха се подобни отговори статистиката не е нова наука разликата е само в обема информация, която новите технологии дават възможност да се обработи. компютрите просто поевтиниха процеса и той вече се ползва по-масово от преди, но фактически нищо ново.

Най-добрата среда за реклама. Имам невероятна възвращаемост и възможност да таргетирам клиентите си почти персонално. Многократно по-евтин и по-ефективен от Гугъл. Иначе, може да му се ядосвате колкото си искате. Аз го обичам. :)

И ние те любим. Страстно.

ФЕСБУКА ВИ ИЗПОЛЗВА И КАМЕРАТА БЕЗ ДА ЗНАЕТЕ :))

Ей колко ли са разочаровани от ФБР като са направили анализ на моите лайкове, като са разбрали, че не искат нищо да зная за средностстистически българин...:) :) :)

Аз го правя по най добрия начин - просто нямам профил във тази кочина фейсбук

хем си прав хем не точно навремето като ученик бях примерно момченце не пуших, не пиех алкохол че и кафе даже. следствие на това посещения в кафенета и дискотеки намирах за изключително скучни. и за това като си организираха подобни набези съучениците ми автоматично ме прескачаха, постепенно и на вечерни купончета (запойчета) спряха да ме канят и тн. С други думи като ти липсват общоприети за нормални от обществото пороци това в известен смисъл те десоциализира. днес към горните пороци можем спокойно да добавим и активността в соц.мрежите помислете си. примелно пращате детето си на училище и то е единственото което няма смартфон, не може да се похвали каква игричка и джиткало, какво клипче е гледало, какво е видяло в ФБ ... ми то детето ви автоматично е само слушател в сигурно 80-90% от разговорите които днешните деца водят. добре / зле ... коментара е излишен! такава е реалността днес

Току виж, отрочето ти си заровило главата в учебниците и оставило боклука да му диша пушилката!

Хъм, така но забравяш една малка подробност! Този отгоре дето няма профил във сурат тефтера не е сам! Та от тази гледна точка, а и както е казъл народа краставите магарета сами си се познават, та просто ще си направиш друга групичка от такива като тебе! И ето няма да си сам! Сега естествено за това се иска да се направят някакви усилия, да се вложи малко мислене и малко креативност! А ето това при днешните младежи липсва в огромни количества! А сурат тефтера допринася тази липса да става все повече и повече!

"...Учeнитe дoĸaзaxa, чe 3 лaйĸa в coциaлнaтa мpeжa дaвaт дocтaтъчнo инфopмaция нa paбoтoдaтeлитe зa дa paзбepaт, дaли пoтpeбитeлят e нaпpимep гeй и нa тaзи бaзa дa изгpaдят пoĸaзвaнeтo нa peĸлaмитe..." Коментарът е излишен ... Стоян Гогов ...

Ако съм мутант мое ли познаха ха ха

БУХАХАХАХАХА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Гугъл следи всички с дървоид къде са ходили последните 3 години! Гъгъл следи и всички логнати в него какво търсят в търсачката! М$ директно следи и преравя и компютрите на хората с Уин! А тия тук за некви лайкове тръгнали да пишат! ХАХАХАХАХА М$, гугъл и ФБ знаят и майчиното мляко на всеки те за некви лайкове тръгнали да пишат глупости!

И как точно разбират кой съм след като харесвам цветя и готварски истории. А аз лично не разбирам и от двете. И никога не съм се интересувал от тях. Но си цъкам там за да създавам грешен профил.

Ще те изкарат наркоман, понеже цветята бяха популярни през 60-те, хипидвижението, трева, и пр. А заради готвенето може да те изкарат обратен, в краен случай траверс.

Пълни простотии на празните столове, мислещи се за журналисти.

А по нула лайкове кога ще започнат да познават? И по фалшиви лични данни?

Лайковете са за прикритие, на подслушването на телефоните.

Пич - хващаш сш телефона, набираш звезда, диез, 21, диез и разбираш със около 80-90% достоверност дали телефонът ти се подслушва.

Разговарях по телефона, по определен финансов въпрос. И макар и с недомлъвки проведен, първите реклами, които ми се появиха на компютъра след приключването на разговора, бяха консултации по този въпрос.

Ами следващия път, преди такива разговори - компа в чешмата. За всеки случай...

се правиш на интересен и гледаш сеира..или пробваш как ще реагира драгият читател. А може и нарочно да всяваш смут в хората, за да са по-манипулеруеми.. Но каквото и да е, написаното от теб е ЛЪЖА!!!!

Че то профилите с фалшиви лични данни са най-интересни за АНС и прочие агенции и вероятно им се обръща повече внимание, нужно ли е да ти обяснявам защо?!

Навремето 2 пакета лайка стигаха за чай за цялата зима. А сега 2 лайка стигат да те изкарат гей.

Цялата тази работа е лека раздувка, за да се вдига цената на акциите на фейсбука. Те са го казали хората за да опознаеш един човек трябва една торба сол да изядеш с него. Всеки е имал приятели с които ходят, ядат и пият заедно с години и накрая пак някаква изненадваща постъпка обръща на 180 градуса мнението ти за човека. Така че с 2 лайка да определиш нещо си е меко казано смешно. Скоро ще сведат алгоритъма до половин лайк както са тръгнали :)

Ако се надявате, че всичко казано за лайковете във Facebook не е валидно и за коментарите под новините, Вие сте непоправим наивник!

Ако се надявате, че тел.разговори и телевизията не са в кюпа също.

Кон с рог

Ако ползвате прогнилия андроид - със сигурност. При iOS такива неща няма! Ама и него моган да си го позволят малок хора (при мобилните у-ва).

На мен, лично, ще ми разкрият дедовия.

Немам сураттефтер.

Все някой ще се изака, че нямал Fb.