Коментари - Нова единица за време от Facebook | IT.dir.bg
назад

Нова единица за време от Facebook

За още по-идеална синхронизация на звук и видео, програмистите от facebook предложиха да се използва една нова мерна единица за време - флик.

Обратно в новината

Коментари - Нова единица за време от Facebook | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тдобре че бе фейсбоклука та да се събере сичката простотия на едно място... Един програмис пита друг - Абе колко кила има в един тон? -Хиляда, вика другия. -Идиоти, да го беха направили 1024 можеше да си говорим с кръгли числа. Но комент, неам думи... кърти мифки

Това е толкова тъпо,колкото и всички други глупости на фейсбук. Има си стандарти за синхронизация,допустимо отместване и др. А как ще мерят наносекунда, особено нецяла само те си знаят (а може и те да не знаят....) То бива бива сбирщайн, ама тяхното минава всяка граница. Ми да направят единица една зептосекунда (10Е-21) и да се свършва мама им тъпа фейсбук американска....

А хер Флик какво казва по въпроса? Питахте ли го за авторски права? Разреши ли ви? А? М? М? М?

А някой замисля ли се, че човешкото око и ухо не може да долови такава незначителна разлика и всичките тези зорове само вдигат пушилка, а практическо значение за синхронизацията на звук и картина нямат?

когато сървърите ти обслужват милиарди хора има голямо значение и не е до човешкото око въпросът е във ефективността по-малко машини и т.н.

АМА СЪВСЕМ НИКАКВО

всъщност идеята звучи добре така че се работи само с интеджери вместо с флотове което ще е по-ефективно

що в един тон немаше 1024 кила... щехме да си говорим в къгли чила

Много яко..... сега ми е много интересно кой ще измери всичко това...... Към момента най-точния създаден досега часовник се намира в Брауншвайг (Германия). Ако си направите труда да влезете в сайта на BIPM, и да проверите CMC редовете (най-добрите защитени и признати възможности за измерване) на PTB (немския метрологичен институт със седалище Брауншвайг, чиято собтсвеност е часовника), ще видите, че неопределеността, която немците дават при измерване на 10 наносекунди (за 1 наносекунда нямат признат ред) е 200 пикосекунди... казано по друг начин, още на ниво дефиниция на новата мерна единица куца, куца, куца.. до ниво да не може да ходи (тази 4-ка след деситчната запетайка може да е 2-ка или 6-ца, да не говорим за "17"-ката след това....

Значи дето има една дула важното е, че са измислили нещо! Дали на некой му е ясно какво и ще има ли приложение това е друг въпрос! Инак да ти кажа тука по тия земи винаги стои въпроса пдали журналята правилно са превели статията! Щото съм чел такива преводи дето отричат над 100% от физичните закони съществували до сега! Така, че ...

Когато се използват части от секундата, винаги има остатък. В продължение на времето този остатък се натрупва и води до грешка. При аудио-видео сигнала, се получава разсинхронизиране. Точно това са забелязали и решили да закръглят микросекундите (премахнат остатъка). И го нарекли "флик". За каква физика говорите! Незнанието е голяма излагация, нали?

Звучи точно като идея на малоумните шерващо-лайкващи "милениали".

два кифлака за три флика приклика амнайс лайка в таз катафалка...

А можеха да изберат единицата за време на Планк. Така или иначе, всеки процес в микро и макро света продължава цял брой такива единици.

Макс Планк не съществува в света на Фейсбук - няма профил :)

Тази единица не може да се измери със съвгеменен ковпютър. Езикът С++ няма единица за време, както и останалите езици. Времето в съвременните компютри се мери в tick който е 13 - 17 милисекунди.

Флик било комбинация от frame и tick. Откъде е дошло Л-то в названието??? Фейсбушка му работа :)

Se taia

Може да е от три думи :) frame, click и tick :)

Чуйте как звучи frick. Никой не би харесал нещо толкова близко до freak!

вечер тиктакам на жената в курез -и кор + влез - излез