Коментари - Facebook постоянно подслушва потребителите | IT.dir.bg
назад

Facebook постоянно подслушва потребителите

Приложението месинджър на Facebook постоянно подслушва потребителите.

Обратно в новината

Коментари - Facebook постоянно подслушва потребителите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом си в матрицата - няма как да си анонимен. И не само сурат-тефтера събира инфо. Пратете на някоя g-mail поща ZIP файл заключен с 20 цифрова парола. Гарантирано няма да бъде получен файла. Същото е и с скайпа, вайбъра.. За другите "социЯлни" мрежи да не говорим...

ChatGPT

инcтaлиpaнeтo нa пpoгpaмaтa, тя иcĸa paзpeшeниe зa зaпиc нa глaca, a тoвa пpeдпoлaгa, чe щe ce извъpшвa caмo пpи видeo-paзгoвopи. ------------------------------------------------- А какво правим ако приложението е вградено както във почти всички нови телефони?

ChatGPT

Ами айде махайте го тоя ФБ де!

И си представям ценните разговори, коино подслушват. Примерно: Ох, да.. вкарай ми го... Още... даа....

Е,личи си ,че сороските тролове сте напреднали понеже СКОРО ви излязоха приложенията...А ако си дърт борсук.то по ОНОВА време си ползвал СЪЩИТЕ СТАРИ ДОНОСИ---ПОНЕЖЕ И ТОГАВА СИ СИ БИЛ ТРОЛ.

Баш фейсбук приложението може просто да не бъде инсталирано, през браузъра ще се озорят да го оставят да слуша във фонов режим. Но остават сума други, райбери, майбери, уотсапове и т.н. Не е трудно човек да не им даде да го слушат - ей го долу един дава пример как може просто на телефона да му се заглушат "ушите" - но коства известно неудобство и внимание. Що се отнася до умствено изостаналите руски тролове дето ми сравняват подслушването сега - което в крайна сметка е с информирано съгласие - със слухтенето когато за един виц убиваха или най-малко изтезаваха - ами те нали са умствено изостанали, затова и съчиняват все такива тъпотии.

Не за виц а за неудобна истина убиват. От месеци профилът ми във Фейсбук е блокиран....защото публикувах Time с Мъж на годината за 1938 - Хитлер. Изкараха ме антисемит. Това не прощават както в Манхатън, така и в Кремъл. Фейсбук ми изиска да изпрятя фотокопие на личните си документи. До 10 г личните документи ще са задължителни за "социалните" мрежи а акаунт в една от тях необходим и задължителан.

Леле каква трагедия. Плещил си нацистка пропаганда и тия от сайта ти блокирали достъпа. Да бяха дошли да те арестуват и набият поне - не да те пращат по трудови лагери и да те изселят в провинцията ако ги преживееш - та да има за какво да ревеш. Съвсем оглупяла работа, ей.

лицензиран и оторизиран .... да съдиш. Богата ти е фантазията, всъщност.

Абе не става само с браузъра ако си на телефон. Иска си месинджъра, иначе не ти тваря съобщенията. Отвратително е.

По комунизъма се говореше с езопов език, щото щели да ни подслушват, докладват и не знам какво. Сега положението е още по-лошо, ама вече няма комунизъм, който да е виновен.

И затова ти със съвсем езопов език говориш каквито си искаш глупости. Отде ви изравят бе, какво сравнение може да има между ония времена и сега по отношение на това какво можеш да говориш безнаказано.

Е,а вас кой ви НАСАДИ ,шибани неолиберални латински консумативи.

Какво прави това в секцията с новини? Новина би било, например, "Facebook не подслушва потребителите".

А социализма и ДС бяха криви на някой че подслушваха и събираха информация. Пропагандата е много за соца. Там всичко беше взаимствано от най добрите практики. Да се пържи горбачов който продаде хората и изви ръцете на соцлидерите

махайте го тоя фейсбук, не рзбрахте ли, че безплатно е само сиренцето в капана.

Cheeseus

Както самото приложение Facebook, така и Facebook Messenger злоупотребяват с личните ви данни и информация. Ако за вас е толкова важно да можете да проверявате от телефона си какво се случва "във Фейсбук", деинсталирайте -- или поне забранете, ако са фабрично вградени -- тези приложения, и си инсталирайте Metal for Facebook and Twitter. Това е безплатно приложение (има и платена версия), което показва мобилния сайт на Фейсбук, но под формата на приложение -- съобщенията също работят и няма нужда от Месинджъра. Аз лично съм ползвал винаги него. Пробвал съм и други, но от това съм най-доволен.

Събирате се на делвоа среща, която не искате да бъде подслушвана. Как? - Много просто!!! Слагате на един от телефоните хендсфрито за антенка и пускате радио, а останалите телефони слагте до него или ги подреждате на купчинка. Който иска - да слуша... У нас съм избрал място за зарядка на телефона до TV. Който иска да слуша записа после...

А как да сме сигурни,че дори мненията и коментарите ни не се следят относно ФБ?Това е глобално наблюдение!Да си говорим с езика на глухонемите ли?Всичко се подслушва.Остава един начи-класическото хартиено писмо,но не е сигурно също.

само с рекламна цел... тогава значи и шпионажа е законен ако е с рекламна цел. кво тоава се разправят с някакви дела за незаконно подслушване; то не е незаконно; то е с рекламна цел

Проверете си разрешенията. При мен няма достъп, а настройките са по подразбиране

Това е вярно и правилмо, но дали е достатъчно?

Se taia

Достатъчно е, защото операционната система се грижи за останалото. Има варианти за заобикаляне, но те изискват тъй нареченото рутване на телефона, което не е елементарен процес за нормалния потребител, а и определено изисква действие от негова страна ;)

riptor

Ако е забранен достъпа до микрофон на месинджъра, как провеждаш гласови разговори?

За гласови разговори си има телефон с хилядо хиляди безплатни минути. Какъсв ти е зора да говориш през месинджъра?

И мислиш ли, че правиш нещо? Фейса си бачка, дори и да е деинсталиран. Инсталираш ли го веднъж на мобилното устройство няма махане и си работят процесите, които им трябват на тези, които подслушват. Месинджъра също. Просто НИКОГА не ги слагайте на телефона си. Влизайте през браузъра във Фейса, а не чрез приложението!

Se taia

Има махане, ако го деинсталираш с премахване на кеша. Тогава маха всички файлове. Малко е добре да се ограмотиш как работят мобилните ОС.

СЪБИРА ПОСТОЯННО ДАННИ ОТ ПОДСЛУШВАНЕ ЗА РЕКЛАМНИ ЦЕЛИ - ТЕЗА ЗА ДЕЕЕЕБИЛИ !

Това не е изненада.

Фейса подслушва, но нали потребителите точно това искат. За да изгреят с голите си задници.

Защо трябва да ме анализира и според интерестите ми да ми дава информация. Аз желая цялата палитра не определен тон.Иначе как ще еволюирам?

Прав си, но защо мислиш тяхната цел е ти да еволюираш? Тяхната цел е точно обратната.

Не просто информация, а реклама. Засега. Официално. Неофициално и за в бъдеще - кликаемостта по реклами е чудничък тест за някои опасни алгоритми.

Фейсбоок е made in FBI, а пишлемето цукербергер е лице за фасон

Значи, ако ме записва в тоалетната ще ми излизат реклами на тоалетна хартия и санитария.

,,,и особено ценните задни мисли ,арии и оратории.

Не разбрахте ли досега, че едиинственото предназначение на тъпия фацебук е да следи потребителите и да събира данни за тях и тези данни после се предоставят на разузнавателните централи! Бягайте надалеч от тая простотия за да не съжалявате! Като искате да си видите приятелите има други начини!

Аз не смятам че извършвам някаква подривна или злонамерена дейност. Нека да шпионират. Те печелят от реклама, от споделянето и др. неща те си ги знаят.

Наивитетът, конформизмът и глупостта в този пост са неизмерими. Не е важно какво смятате вие (малката буква е умишлена), а какво смята този, който слуша.

Приложението Facebook е първото, което трябва да се деинсталира от смартфона. Не казвам да не се използва Facebook, това си е въпрос на избор. Но това приложение наистина е безобразно. Ползвайте си го с браузър или с други приложения(има си и такива).

Става въпрос за фейсбук месинджъра. Него няма как да не ползваш..иначе чрез браузъра не могат да се отварят съобщенията през телефона..а компютър не можеш да носиш навсякъде

Е за какво ти е месинджъра навсякъде?