Коментари - Санкция от над 70 млрд. долара грози Facebook | IT.dir.bg
назад

Санкция от над 70 млрд. долара грози Facebook

Британски и американски адвокати заведоха колективен иск срещу Facebook, Cambridge Analytica и две други компании.

Обратно в новината

Коментари - Санкция от над 70 млрд. долара грози Facebook | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ChatGPT

Интересен факт: От създаването на facebook до тази година не е правена нито една реклама на платформата... След тазгодишните скандали постоянно излизат реклами за приложенията facebook, facebook lite и Messenger

Реално погледнато, Фейсбук не са направили нищо, извън нормалното за тях. Потребителите, които са си инсталирали приложението са предали доброволно информация за себе си и приятелите си.

Така си и мислех. Всъщност, всичко е за пари. Някои краварско-еврейски кръгове да опънат едни яки пари. Не бик, а на Валстрийт трябва да издигнат една скулптура от злато на телеца! И всички кравари групово да ходят и да му се кланят. Какво ще стане после ли? Ами четете библията! Там е написано, какво станало, когато всички започнали да се кланят на Златния телец!

Те и сега му се кланят, само дето е от бронз вместо злато.

Каква стана тя, объpкахте ми представите - всичко това не беше ли дело на Путин?

Освен тези гладни адвокати и няколко човека покрай тях, друг от тези милярди няма да се облажи.

В пентагона всеки има профил ! Кой е , къде ходи и какви ги върши !

Работя в бранша и се учудвам на "новините": Това е от години основния бизнес на FB и повечето приложение за FB - събиране на данни за потребителите. Това е основния бизнес и на Google - "продукта", не е софтуера ползвателите му - вашите профили и информацията за вас се продава на заинтересовани. Това са от "безобидни" маркетингови специалисти до политически партии и задължително тайните служби. Не знам дали си давате сметка но Google вероятно знае за вас повече от вас самите - интересите ви, навиците ви, политическите ви и лични пристрастия, къде живеете, къде с кого и как прекарвате всяка минута от живота си и т.н и т.н.

Мирко, тук въпросът е не за онези 270 хиляди, които са се съгласили да си дадат данните, а за онези 81 МИЛИОНА, които НЕ СА СЕ СЪГЛАСЯВАЛИ, и въпреки това, техните данни да дадени! От статистическа гледна точка, 270 хиляди представителна извадка са напълно достатъчни за изготвяне на какъвто и да е профил. Просто се чудя, защо тези тъпаци от Кембридж Аналитика са използвали останалите 80 милиона - единственото, което са постигнали е точност, по-голяма с 0.5-1%, която е несъществена в случая.

Защото се е плащало на бройка.

Аре Цукалобургера на опашката за помощи. Мое да го видим и на околовръстното да се социализира.

Имеех си аз да получи разрешение Коган и да не бръкне в кацата с меда (т.е. сребърниците).