Коментари - Facebook търгува с емоциите на потребителите | IT.dir.bg
назад

Facebook търгува с емоциите на потребителите

Facebook изучава и определя емоционалното състояние на своите потребители, а след това подава информацията към други компании.

Обратно в новината

Коментари - Facebook търгува с емоциите на потребителите | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е много ясно, я изгледайте едни новини по телевизията и после вижте как се чувствате. На мен ми иде да се гръмна, за това не ги гледам новините! Фейса също!

"Захарния" милиардер, чието състояние се изчислява вече на 60 млрд. $ се стреми да обвърже поне половината от човечеството - целта му е 4 млрд. ползуватели ?! Тази психария, която живее само от "лайкове" става неуправляема...Дори един до друг да сме в една стая, нас ни вълнуват проблемите и отзивите на "филанкишиите", които са на 80% с измислени фалшиви имена !! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ЧОВЕК Е ЕДИНСТВЕНО СПОКОЕН В СЪНЯ СИ, КОГАТО ИМА САМО ТРИ ОБИКНОВЕНИ НЕЩА : 1/ ЧИСТА СЪВЕСТ, 2/ МЕКА ВЪЗГЛАВНИЦА И 3-то - ОТСЪСТВИЕ НА ИНТЕРНЕТ !!

Е мноо ясно продават каквото могат печелят от всичко ,ако някой си мисли че ей така раздават безплатна услуга сбъркал е .

Голяма врява за глупости пак. Човек не е нужно да им дава информация, която не иска да им даде. Естествено, че ще се напъват да правят пари от всичко, като има балъци да плащат за нищо ще се намерят и гяволи да им приберат парите. Ако някой живее във фейсбук или туичи дене и ноще сам си го търси, какъв е проблемът човек да има акаунт без да е постоянно вглъбен във фейсбучене, какво емоционално състояние ще видят тогава.

До сега никога не са ми оцелили моментното емоционално състояние когато "влизам" във фейсбука. Постоянно ми пробутват техните глупави въпроси. Все на псувня ме избива.

Какво е туиит, нещастници изкривени? На какъв език пишете, не Ви се разбира нищо.

я ти ми обясни какво е това емаил и компютер примерно и дали използваш тези думи?

Ако сте толкова недоволни, измислене нещо друго бе, другари.

И да измислим, ще се появи някой юдей, ще ни го открадне и ще го изкриви до неузнаваемост с цел печалба и контрол, пиле шарено соросоидно.

Окрадоха ви всички скъсани гащи ей, много лоши тия бе.

Голямо откритие за заразността на емоциите, няма що! Продават на калпави краставичари краставици! Ами да отидат в детската градина и ще го видят това без проучване! Ако едно малко дете ревне, около него ще ревнат още деца, ако едно се захили - ще се хилят всички, дори да не знаят за причините! Балъци са не те, а тези, които им се връзват да им плащат за глупотевини!

и ако емоционалното ми състояние е пред самоубийство какво...? ще ми предложи запознанство със синия кит ли? всеки да си го ползва както си знае.. на кой ли му пука.... аз си го ползвам за тефтерче.....

Само изключително задръстен човек би си създал профил във фейсбук. Това е място за наивници, показващи сами личния си живот.

дкми

Бъркаш. Това е място за комплексари, които нямат личен живот, и за сметка на това го компенсират с виртуални простотии.

Бъркате всички. Fb е място за професионалисти, които изкарват пари от милионите шарани с профили.

Благодаря и на двама ви за гледните точки.

Когато познавате методите на Фейсбук и подобни, можете да си създавате съвсем различен виртуален образ в мрежата.....

По-добре човек да не влиза във фейсбук нито да публикува, нито да разглежа.

Си е разработка и създаване, контролирано от службите. Целта беше "мишените" на контрола сами да дават информацията за себе си, да бъде изследвана блогосферата по думи, съдържание, емоции и т.н., за да може най-бързо да се създаде маркатингова стратегия към определена група, общност и т.н. Даже и " арабската пролет" беше фейсов продукт.

дкми

Сноудън не напразно е казал в коментарите си за фейсшит: "Няма нужда да следим хората, за да събираме информация за тях, тъй като те си я качват по свое желание във фейсбук" :)

Бъди свободен- освободи се от Фейсбук !

дкми

А който няма фейсшит акаунт? Кво правят с него, и как го профилират? Не, че няма начин, ама се чудя как точно го правят, или тези без фейсшит акаунти ни смятат за луди и изостанали? Щото като ме питат и кажа, че не ползвам фейсшит, ватсап, вайбър, скайп и т.н. първият въпрос е "ти наред ли си", после следва "ами тогава как си комуникираш с хората", и не на последно място - "ти в кой век живееш". И това ми го казват хора, за които е жизнено важно колко и какви селфита имат... и колко "лайка " ще съберат.

Ами такива ги пращай да си берат лайката...

профилират ги по старомодния начин от преди ... десетина години. Още има стари кучета, които го помнят. Като се пенсионират бъдещите агенти не знам как ще си вършат работата :D

Ще ти кажа как го профилират. Всичките продукти са настроени да те следят. Например: Говорим си с един приятел пред компютъра и той ми казва: "Абе оня, от Епъл, преди не много време умря, не мога да си спомня как се казваше". Стив Джобс, казвам му. И в същото време на екрана се появява реклама за Гинко Билоба. Ха кажете ми как разбраха, че му е необходима? Друг пример: Преди време имах профил във Фейса. По едно време започнаха да ми излизат едни реклами "Купете си това и това, за да си удължите пениса!". Ще кажете - те излизат на всеки. Може и така да е, но за мен по-важното бе как познаха, че имам малка пишка :(, като не съм я показвал на никого, че и приятелка нямах. А да споделя - абсурд. Купих си две опаковки и след няколко месеца - охооо, ела да видиш! Рекламите на тези капсули изчезнаха от екрана. Разбира се, веднага се отписах от Фейсбук. Сега , обаче, отвреме-навреме ми излиза една друга реклама: "Ако имате нередовна ерекция, или изобщо не ви става, купете си от ...", Деинсталирах браузъра и точка по въпроса. Ами тя пенсията едва за храна ми стига и чакам повишението. ;)

Интернетът е търговия с всичко, ако намерите купувач. Не го вземайте на сериозно и ще имате по-малко проблеми.

А, добър ден! Фейсбук отдавна търгува с лична информация най-нагло! Въпреки "уверенията, че тази информация няма да се предава на трети лица, постоянно изграждат все по-пълен психологически профил на потребителите и продават тази информация на всеки, който си плати. Същото правят Майкрософт, Гугъл.

Емоционалното състояние при хората е моменто изживяване и е различно в различни моменти на годината, месеца, деня и дори на всеки час. Няма голяма полза от търговия с него. Също така лицемерниченето няма как да бъде отсято, а то е силно преобладаващо във фейсбука.