Коментари - Bitcoin борсата Mt. Gox се насочва към фалит | IT.dir.bg
назад

Bitcoin борсата Mt. Gox се насочва към фалит

Токийската Bitcoin борса Mt. Gox се готви да прекрати съществуването си, след като съд отхвърли молба за съдебна защита от кредитори.

Обратно в новината

Коментари - Bitcoin борсата Mt. Gox се насочва към фалит | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И как изчезва виртуална валута? Това не са хартиени пари, че да ги изпусне в метрото. Очевидно е, че ги е тафнал, но за толкова пари няма да му се размине с извинение.

Истината е, че системата не е съвършена, но е в пъти по-сигурна и справедлива от съществуващата банкова система. Не може с две думи да се обясни, а като гледам така, точно тука е и безсмислено. Който го интересува, има достатъчно материали по въпроса. А банките и правителствата вече ги боли и тепърва все повече ще ги боли.

Много справедлива, от време на време потъват едни 4-500 милиона ...

Да печелиш пари без да добиеш или изработиш нещо конкретни си е жива спекула. Която е причина се фундаменталните проблеми в икономиката. Повечето хора са приели, че това е нормално, а не е.

Отдавна е отминало времето, когато зад парите са стояли гарантиращи стойността им ценности. В момента пари се създават административно и доверието (ликвидността им) в тях се налага пак административно. Банките създават пари от нищото, дават ги срещу лихва на кредитополучателя, който от своя страна създава някакви блага, които обменя за да върне парите с лихвата. Така че биткоините в известен смисъл са алтернатива, но към момента се храни единствено от спекула и инвестиции в копачки.

Пообразовай се малко тогава пиши глупости! Банките били създавали пари от нищото. Много си зле по отношение на банковата дейност!!!

Много си глупав. Банките не създават пари от нищото - ако беше така нямаше да се налага да ги спасяват, сещаш ли се? Това, че в електронен вид имат 200 млн, а в трезора имат 50млн не значи, че нещо е направено от нищо. Чисто и просто останалите 150млн са в трезора я на централна банка, я на чужда или която им е дала някакъв заем. Пари от въздуха прави само Федералният резерв.

Съмнявам се, че си наясно с философията на Биткоин начинанието. Обикновено е необходимо около половин до една година да си вътре в нещата за да ги схванеш. Като цяло обаче, ще ти посоча само, че копачите правят инвестиция, посредством която предоставят конкурентна на банките услуга. Ако считаш, че услугите са нищо не правене, то разговора е безмислен.

И ти нищо не си разбрал за година и повече, но продължавай да се образоваш. Току виж след 10 г ти просветнат нещата. Каква инвестиция правят копачите след като при вкарани 5000лв примерно се оказват със 100хил? Смяташ, че 95хил си е справедлив хонорар за "услугата"? Ти и хиляди като теб не загряват, че някой налива милиони в BC проекта - затова копачите "печелят".

Единственните неща, което правят копачите са: 1. Високи сметки за ток 2. Спонсориране на производителите на хардуер в следния ред - видео карти, дъна, захранвания, памети, мрежови карти 3. Спонсориране на дебелаци като този на снимката, и няколко други, чиито борси фалираха, след като много монето бяха "загубени"

Слабост в системата ? Така ли викат на далаверата да продаваш биткоини, които не съществуват ?

Stefan

Здравейте, Малко да прочетете преди да пишете. Този първо не е създал виртуалната валута. Второ че има какво още да се желае във сигурността и има. Трето факт е че се печелят пари от тази валута. Прочетете малко преди да говорите и коментирате. Благодаря,

"850 000 биткойна на стойност над $450 млн. са изчезнали" - хитро !

Евала на пича.Хубаво го е измислил.Най-малкото за да измислиш такава схема трябва да имаш нещо в главата,още повече,че идеята му е супер нестандартна-нов вид валута.А че има балъци,това е факт.Така трябва да е -умните да живеят за сметка на глупостта и алчността на балъците.

Надали точно на този ще му се размине само с извинение :) Много хора е завлякъл, и най-вероятно ще изчезне безследно скоро.

Човечеството със свещ търси и все намира начин да генерира все по-големи и по-големи паразити - като тоя! Другите подобни, дето са се насмукали с мангизи за още 100 живота напред поне са дали нещичко насреща (дори и да е смешно) - я Windows, я търговийка с желязо/нефт, ами тоя?! ПЪЛЕН 1000%-ОВ ПАРАЗИТ, и то - лъжец и измекяр.

За жалост сума ти жалки човечета, мечтаещи за бързо забогатяване са дали пари точно на такива мазни лицемери. Познавам двама 'хитреци' купили няколко видеокарти за по 800-1000$ и копаят ли копаят, после трупат ли трупат по борси и онлайн уолети, които се 'губят', и после има 'извинения'.

Е, наистина сьжалявам за твоите приятелчета... Можели са да купят нещо на децата си, на жена си, в крайна сметка на либовницата с тия пари...

За тия сигурно важи вица: Помогнете ми! Не ми върви с жените! Вече съм на 25 и още нямам гадже, а съм 30 левел паладин!

На бас, че ако ми го оставят този убавец за 1 ден, на другия ден ще им кажа точно къде са изчезналите пари :)

Я го гледай ти хитреца! Много добре знае къде са парите!!!

Биткойните в пари, парите в кеш, кешът в ядене, пиене и жени.

Това и се случва! :)

Мамин 'убавец, честен!

Как да не си дадеш парите на такъв а?