Коментари - Шефът на Mt. Gox: Липсват биткойни за $425 млн. | IT.dir.bg
назад

Шефът на Mt. Gox: Липсват биткойни за $425 млн.

Токийската борса Mt. Gox, която извършваше близо половината трансакции с виртуалната валута Bitcoin, подаде молба за съдебна защита от кредитори.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на Mt. Gox: Липсват биткойни за $425 млн. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голяма далавера - пичовете прибрали биткоините. Инсценирали срив на системата... и сега нищо не могат да им направят. Биткоина сто процента не влиза в юридическите определения на валута и на пари. Няма как да ги осъдят за нищо. Баламите дето са похарчили пари за хардуер да минират биткоини и за ток - евала! Такива като вас движат икономиката!

Тука Бай Ганьо наистина не може да разбере какво става. Преди 10 години един чиновник, който признаваше само лист и молив ми обясняваше как компютрите до 2 години ще изчезнат, защото информацията в тях била виртуална. Същото и с коментариите тук. Крипто валутите са ново явление и ще се налагат като по-удобно средство за разплащания. 1. Не е пирамида 2. Не е без стойност 3. Няма да изчезне Опитайте да бъдете в крак с променящия се свят. Електронно правителство, електронно гласуване, крипто валути, виртуален парламент...

"Виетнам в петък забрани на банките си да използват Bitcoin с аргумента, че виртуалната валута не е призната като валидна валута в комунистическата страна." Страхотна новина! Много съм развълнуван за братския виетнамски народ (комунисти).

некой си направи милиарда и с е кефи

Пирамидата пада?...

С какво се обезпечава тази валута? С производителността на един Radeon ли? Неможе да има такава глупост. Направена е за да създаде нови олигарси, точно като този, който я краде и няма да има последствия за него.

Щатския долар с какво е обезпечен?!? Тия 425 милиона изчезнали пари са станали с любезното съдействие на някои държавни хакери от някои заинтересовани страни. Проблема на Bitcoin-а е, че изведнъж ще се окаже, че държавите вече няма да има как да си събират данъците, което тревожи много правителства.

Парите са умрели 71г., когато Никсън маха златното покритие на $, а после всички държави го махат, и парите стават дълг. Имаме банкноти, бележки от банката, а не пари. Бележка от банката, на която е написано, че трябва да се приема за плащания на всички стоки и услуги. Ако зад парите стоеше нещо различно от обещание на държавата, как може една къща да струва 200000 и в рамките на часове да се обезцени до 50000. И това става с милиони жилища, които се обезценяват с милиарди $, и казват спука се балона. Ами сметни колко тона злато е дълга на щатите. Как президента изведнъж го увеличава още с една заповед? Как Apple струва незнам си колко и струва със 100 милиарда по малко, защото някой казал нещо?

Една вметка. една къща би се обезценила по същия начин и парите да бяха покрити. Възможна е хиперинфлация дори при наличие на златни разменни монети вместо пари!

Не съм чувал за хиперинфлация в средновековието или на по късен етап, когато се е пазаряло с жълтици. Дай пример.

Да използват последното копие на данните и да обявят за невалидни изчезналите биткоинс. Те са електронни, това може да се направи много бързо. Някои ще загубят, но загубите ще са само операциите за последните 24 часа.

Опа, извинете! Има ли ощетени? Без да искам стана.

Човека взе парите, обеща, каза: "ще видим"...

Беше ми много интересно да прочета мненията на Ганьо Балкански за нещо, от което си няма представа. Биткойна бил неща нереално дето не се използвало за реални покупки - ади бе? Купувам си съвсем реален хардуер от САЩ и Англия с биткойни - всичко което има в технополис примерно. От биткойните печелели само тия дето са на върха - ади бе? Моя всичкия хардуер е купен с биткойни и мога да го продам по всяко време, когато реша и да му взема поне 80% от платеното

- ади бе?

Ади бе да позная какъв е хардуерът ти - случайно да не е за копаене на боткоини? Хайде като си купиш кола (може и Дачия или Форд модел 1992) с биткоини ми се обади.

Биткойна може да се обменя в коя да е реална валута. Така че коментара ти е най-малкото неуместен. Замисли се малко преди да лееш излияния тук.

Брат - почти нямаш вярно изречение от всичко това дето си писал - като почнеш от първото - дето реалните пари били производни на нещо материално - хахахаах, на хартията на която са напечатани ли? Правителствата си печатат както си искат т.нар реални пари - без никакво покритие, а такива като тебе пият по една студена вода после, защото реалните им уж пари се обезценяват при такова печатане - примери безброй - в България и света

Клептомана Марк Карпелес ми прилича на лъжеца Асен Васков Василев назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното 88-мо правителство на Република България.

Важното е, че доста потребители са изгорели от мащабната финансова пирамида.

Тая кражба от "хакери" е удобно финализиране на една пирамида. Май никой бунак, вярващ в биткойн, не може да проумее схемата, която си е чиста форма пирамида: Дават се пари на "копачи" за това, че вършат много "важна работа" като копаене (изчисляване) на нови биткоин монети. С парите, които им се дават се придава стойност на виртуалната измислена валута. Поради тая причина въпросните пари се считат за стойностни. Обаче въпреки това пряката им употреба като разменна монета в нормална търговия е близка до нулата. Основната търговия е спекулативна - точно затова им трябва и борса. Тъй като някой налива пари, трябва да има идея как да си ги върне. Надуваш им стойността, намират се тъпаци да "инвестират" в чудото на бъдещето като вкарват реални пари. Нещата се подгряват, стига се до сериозни цени и точно когато са се нацепили достатъчно идиоти със суха пара изведнъж - аууу, хакери открадната BC за 400 милиона... ами, ще фалираме... Няма страшно, шарани винаги ще има, след няколко месеца с нови сили нови хора ще "инвестират" в илюзии и ще поживеят с фантазията колко са умни и как забогатяват докато не им занулят сметката.

Кви са тия биткойни, въздух под налягане. Който е купил малко в самото начало, удари кьоравото, но вече много станаха маймуните и на тоя клон. А на това лице от снимката не бих му поверил и половин долар.

425 преди или след краха :)

преди краха бяха по 1100 $ а преди фалита 135 $ така че реално ние мишоците ци потънахме с над 1 милиард долара общо. на мен ми пратиха по SEPA 100 евра + юбикей от Япония получих (за 2 дена) и от радост вкарах още 900 евра и до там :-) ба си късмета на 4 години борса и на 10 години интернет-магазин да се срине за седмица и то баш когато аз съм вътре

Фирма Яз, брато и аверите. Купуваме акции, продаваме акции, провеждаме акции. За връзка: не се обаждайте, ние ще ви потърисм.

дкми

Тиипична пирамида - който е на върха - печели. Биткойна е нищо. Буквално. той няма покритие - то идва именно от тези "борси", и е изкуствено. На някой му е хрумнало, че един биткойн струва Х долара, и това е. И какво се случва? Някой си купува биткойни от тази борса, с цел те да поскъпнат и да спечели. В същото време - борсата изкупува биткойни, естествено - на по-ниски цени. "Трезора" им се напълва до дадена цел, която им е "таргет", и казват - "сори, хакнаха ни, извиняваме се, но парите ви ги няма, щото ни откраднаха биткойните". И край. Един /или няколко/ са по-богати с около 500 милиона долара, а хиляди други - с извинение, остават с пръст в г_з. Точно както финансовите пирамиди се възползват от алчността на хората с обещания за високи лихви, така е и тук - само че тук обещанията са за бърза печалба.... и тъй като борсите контролират пазара на биткойни, и те определят цената - баламите влагат...

Много добре казано. Биткоийн е едно нищо и стойността му се определя само от спекуланти. Реално не се използва за покупки.

какво означава думата "трансакции" ???

Транс-сексуални акции

:))) Готино

Правилно е да се пише трансакция, мн.ч. трансакции. Думата има латински произход transactio. Източник Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 620.

Ха-ха! Само като го видя и ми става ясно, че е абсолютен престъпник.

"Ситуацията се следи и от ФБР" Има си хас да не се следи нещо нейде от ФБР! Това е все една да кажеш: ВОДАТА Е МОКРА...

Не, в САЩ е демокрация

Демокрация - май идваше от ДЕМОС - народ...Демек управлява народа! Въобще не съм убеден, че в САЩ /че и по света/ управлява народа. Народа само пуска бюлетини /демек гласува/. А управлява големия капитал. А на големия капитал /монополните корпорации/, дърпат конците ония от "златната миля" от ябълката оттатък океана...те държат печатницата за пари в Хамериката. Те казват колко милиарда от къде и накъде да идат...Къде да стане война и между кои две държави.. А една война поражда дълг. /и за двете страни/. А който контролира дълга - той контролира всичко; хората, фирмите...цялата държава. Имаше филм някакъв по този повод.

Така е ,в шаха има и пешки.

Дир - тази борса, малко преди да фалира, имаше по-малко от 10% дял. И всички хора, които са държали койни там през последната година са идиоти. Много, много пъти се говореше, че има нещо нередно там. Не си изплащаха сумите към банките, бяха хаквани, бяха разследвани от САЩ. Много отдавна хората трябваше да изтеглят койните си. Само че хората са алчни - биткойн там се продаваше с 10% по-висока цена и никой не искаше да слуша предупрежденията. Говори се, че самата борса е била ограбена/хакната още преди 3 години, но това същество на снимката е премълчало фактите и се е опитал да скрие фактите, като явно е мислил, че може да покрие загубите. А иначе биткойн не е равно на борса, още по-малко на мтгокс.

Един човек взе парите в кутия за обувки и каза - Ще видим!

Японска работа - мошеническа. Ако беше в България - тоя дебелия го товарим в багажника на колата, караме го на Витоша, и там бой, е*ане и сръпска музика докато не си каже.

И после се събудиш и пак си сънувал.

Кое съм сънувал? Че едни 425 милиона ги няма ли?

Когато фалираха банките през 90те, колко точно банкера ги закара на Витоша, че нещо не се сещам

През 90-те той е бил на 3 години бе, къде да ги закара.

На измамените - чаша студена водица :)

Купува за още 400 млн биткойна на ефтини цени и после вика о чуда намериха са другите 400 млн биткоини и така ;)

Лъже... скоро ще си купи някой остров и ще си лежи там по цял ден :)

Този само като му видя физиономията и ми става ясно къде са биткойнчетата...... То много лесно било - липсват средства оценени на над 400 млн. долара, казваш "извинявай" и всичко е наред.

Tarikat

Много мазен, нали?

fall_out

мяза на нащо прасенце гошко,яло цяла година смески :D