17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Финландците са единствените, които не се дървят излишно на русландците, но са в състояние и в днешния дена , ако се наложи да спрат ордите от Изток достатъчно време докато се измисли план , с който да бъдат спрени дипломатически. Това е и причината да не са нито финландска ССР , нито Германски доминьон, нито американски слуги. Все пак са независими и могат да взимат решения. Няма комунисти при тях - изгонили са ги в гражданската война 1918 година. Но се държат нормално със стария си враг Русия.

Лесно се стреля по елени, които не отвръщат на огъня. С истински враг ще е доста по-различно.

и некадърният Ворошилов бе се съгласил с теб..

Ще направят ватата на пацали ако се опита да влезе при тях!

Коя вата? Говедарската ли? Да нея я правят на парчета навсякъде! Ето червата на лудите говеда летят на парцали по Афганистан, Ирак, Либия, Йемен, Судан, и къде ли още не:) За 15 години към 20 000 краварски чувала с трупове потеглиха от целия свят към Говедарника и кочината Арлингтън :)

тв ана видеото само дето няма китайци като през 69))))

Китайците прибраха Далний (стана Далян) и вече трайно са се настанили в Сибир. Грабежът на ресурси е епичен , като на местните руски феодали се подхвърлят трохи. Въпроси?

Може би Катюшите обръщат ВСВ. Много евтини слагани на обикновенни камиони. Съвременните руски (Смерч, Ураган) са много развити. Като последна могат да ползват такава ракета снимаща пораженията. Има мятащи мини и противотанкови. Но иначе стандартно една ракета оценява в зависимост от близостта на целта, кога да падне капака, да се раздели на пръти, които после се цепят на бомбички. Получава се тип обемен взрив (полващ кислорода като при вакуумните), като на съвремените при пълно изстрелване можели да покрият 67 декара в огън. Затова си го считат за най-страшното оръжие след атомното. Пренебрегвайки дори вакуумните бомби.

Е, модерни управляеми оръжия не са им по силите (Стреляй и забрави), управляеми мини и снаряди с дистанционен взривател и т.н...

И кво - иначе по-богатите финландци още карат със съветски оръжия?

ми те затова са по-богати не ктао нас тарикатите винаги на грешния влак че и сега

Финландците имат Град а руснаците си имат Смерч. Това са установки за възпиране на големи войскови формирования. Както се видя съвременната война се води с малки но мобилни части + въздушна и артилерийска поддръжка. Затова що се отнася до отбрана или нападение по земя роботизираните и автоматизирани артилерийски системи са също толкова важни колкото и системите за залпов огън.

Финландия може да тества ракети, Северна Корея - не. Защо?

Това не са ракети, а ракетни снаряди с малък обсег. И по принцип няма проблем Северна Корея да си тества ракети, но Северна Корея тества и атомни бомби, а ракетите които тества са балистични.

дебелия би шута на оранжевия,и оранжевия се прибра на посраните си гащи

A, разбирам. Финландия си играе с фойерверки "като цветя, които разпръскват смъртоносните си фрагменти във всички посоки" - може, може. Добре, баби, аз мислех, че пушите (откъс от виц)

и? не моеш да спинкаш?

Ами, защото бъркаш понятията и въпроса ти е безмислен. п.п. Значи, ти можеш да пиеш бира, пък съседката е диабетичка, а?

от ракетите, другарю

Финландците са железни! Малък народ, но успяха да спрат червената сган по време на Втората световна.

Колко ли още щяха да изтрепят, ако не им бяха свършили амунициите...

Абе, и ние аха да вземем Одрин, ама! Днес се мазним на турците да ни вардят небето и се правим на улави, като нарушават границата ни.

са те финландците ама курника ти на село.По скоро руснаците се спират и от тогава до края на желязната завеса Финландия е в орбитата на на ссср и до сега е така.За справка например през 2017г. само: търговският оборот на Финладния се формира на 50 % с Русия и 50 % с останалият свят.

Знаеш, че имаме гугъл, нали? Русия отговаря за 5% от износа на Финландия през 2018... 5%. На 6 място е. Първи са Германия с 14%. След това Швеция, САЩ, Холандия, Китай и чак тогава Русия. Номер 6. Иначе, ако погледш търговията им с Русия, ще видиш, че внасят суровини и изнася в Русия продукти... Щото безанологовите. не могта да направят нищо вкъщи, дето да не стреля. п.п. Дори суровия петрол, който внасят от Русия е 28% от общия им внос. След това е 17% преработения петрол и след това нищо не им е повече от 6% от общия внос... Така, че тия 50% можеш да ги сложиш на почетно място до другите неща, които не знаеш или за които лъжеш... Ти ще кажеш, кое от двете е. И не, за 1 години няма как да им се промени така пазара.

Хвала на нашите братя финландци - малък народ, но възпрял СССР! А ние пък спряхме и САЩ !

чел си различни книги от официалните! Малкият народ е чакал помощ от англо-френски контингент ама не би...изгубили са бая територия след московския мирен договор! Може и да ти се ще ама червената армия не е сган и бая бой е подарила на доста мъжествени войници от разни страни! когато е трябвало да бие де, защото там където са играли посредствените дипломати бая жертви са отишли нахалост!