Физици създадоха нова Теория за всичко

Прогнозира се съществуването на частици с напълно нови свойства

Обратно в новината

Коментари - Физици създадоха нова Теория за всичко | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Теорията за големия взрив е несъстоятелна тъй като няма как едновременно да се твърди че вселената е на възраст 13.8милиарда години и тръгвайки от точка се е разширила така че ние виждаме най далечните галактики във всички посоки спрямо нас на разстояние 13.8 милиарда светлинни години тоест такива каквито са били преди 13.8 милиарда години а би трябвало тогава те да са били в една точка-тоест няма как да е било така както се твърди в теорията за големия взрив

Изтъравали сте един минус: електронът трябва да има заряд не -1, а 5/6 трябва да е: електронът трябва да има заряд не -1, а -5/6 Електронът си остава отрицателно заредена частица.

Гогов, откриха или създадоха теория? Съвземи се малко, де!

Нямаше нужда да се мъчат. Трябваше да четат постовете на Дир-а. Тук има такива кретени, че щяха да се сбъркат от материал за изследвания. Тук има специалисти по всичко. И са едни и същи шизофреници всеки път.

Щом участват поляци, няма начин да не е велико. Ко имаше там и украинци щяха да засенчат Айнщаин.

Забавно е, че за теория на всичкото се въвеждат нови частици, с което по-скоро увеличават неизвестните, отколкото да решават проблема. Според мене проблема се решава като се намаляват до максимум неизвестните. Например Електрон, Позитрон и Електрическата сила между тях решават всички проблеми и обединяват всички сили, но противоречи на влечението на хората към магиите, както в случая става с тези учени.

А според мен представа си нямаш за какво говориш

Стъкмистика. Поредната. Не последната.

Това е начина да се върви напред, всяка нова теория лежи на стара която е да не кажа грешна то непълна. И новите са непълни, да не кажа грешни но обогатяват познанието ни и едни хора викат им инженери правят я смартфон я електрическа кола я някакъв бифуркатор дето да си го ползвате със здраве

Не, това не е начинът да се върви напред. Това е начин да се усвояват пари и да се клатят крака по цял ден.

Разбира се, Теорията за кръглата земя е наследила теорията за плоската такава която е била малко непълна. Даже малко плоска.

Да се слави името Гогово! и да повишат възнаграждението му 100-кратно! Няма до сега такъв талантлив из континуума, който заглавие да напише с правописна грешка, текст каламбур да състави така, че "умни", прости, откровени идиоти от България, Канада и от къде ли не да пишат и да пишат коментари и да издигат ДИР-а в очите Гугъл-ови. Дерзай Гогов нека се учат от тебе като не учат в училището.

физици-теоретици-дето чешат езици-и на новинари парици

Истината е, че ще разберат материята, гравитацията и черните дупки, когато разберат самата енергия, а не нейните превъплащения.

Какво има да се разбира? Енергията е относително понятие, на относително състояние - Кинетична зависи от скоростта спрямо нещо си и потенциална зависеща от разстоянието до източника и големината на въздействащата сила. Другото е алабалистика - като тъмна енергия???

Даже сам не можеш да разбереш какво си написал.

Ами то досега "теорията" била мъгла - сега вече - "крайна мъгла". ..."всичко е относително" - някой тъмнозелен го е отнесъл...

Множество карфици бродят синкопно по небето и предвещават непременност!

Гошето и той ли е физик? физическо физкутурник и физик Малеййййй

начи вече нищо друго не ни требе щом е за всичко...

Аз, като лаик, не разбрах нищо от статията, но добре, че са коментарите, та да ми просветне!

Истината е в симетрия на хаоса или това което си мислим че е невъзможно..

Може да се окаже и прогнозираха са само думи и никакви доказателства това е абсолютен кьорфишек и не знам кой им връзва на тия глупости без никакви доказателства

Така лансираха и струнната теория а се оказа пълна глупост при това доста широка възприета преди да се разбере че е глупост

Науката се крепи на доказателства не на прогнози

ъ..

Ние сме сетивни същества-слух,зрение ,обоняния.В Космоса те не съществуват -ето затова не го разбираме.Нито може да си покажеш носа ,нито да се изпикаеш.

Планетите също са част от Вселената! Земята е планета! Всяка частица в човека е вещество от звезда! Сетивата могат да бъдат заблудени и всъщност честно са, но умът е открил математиката и физиката, които ни дават възможнност да измерим неща, които са неуловими за сетивата. Не всички хора са сетивни и първосигнлни :) По-долу един ме е засякъл, относно начина по който окото и мозъкът виждат, но явно не е разбрал поста ми :) Той няма връзка с това, че виждаме миг по-късно и следователно виждаме миналото.

А може би някои виждаме бъдещето миг или повече преди да се случи, но другите ни смятат за луди когато споделяме истината

Не могат да обяснят произхода на метерията.Ама че главанаци. Да търсят из философските трудове на гърците.Те първи въвеждат това лаконично определение "материя" като обективна реалност. Учените някой ден ще открияат че най-малката частичка има свойството да се УМНОЖАВА НА СЕБЕ СИ, а не да се дели.

Никой теоретичен модел по никакъв начин не обяснява и не разглежда ентропията! Ако човек се замисли по-задълбочено в тази посока неминуемо ще стигне до извода, че ентропията е 5-тата сила (и може би най-важната) в познатата ни Вселена и съществуването ѝ обяснява съществуването на другите четири!

Термидинамиката дефинира ентропията...

Ентропията не е сила, а резултат.

Дедо ви Айнщайн беше казал, че глупостта е по-сигурно безкрайна от вселената.

Не стана ясно къде точно са я открили - при разкопки на Перперикон, при изкопни дейности за метрото, а някоя дълбока пещера във Франция или в дебрите на амазонската джунгла?

У наше село викат колайдер на казана за ракията. А от него какви теории се откриват - малеее... Само дека сабалянта нема кой да ги запише.

Вече съм по-спокоен!

"Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение. Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи. Като се представяха за мъдри, те глупееха, и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини. Затова, според страстите на сърцата им, Бог и ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, - те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин. Послание към Римляните 1:20‭-‬25

Ватиканът има научен институт, който, доколкото съм чул, приема теорията за Големия взрив. Уважамвам религията, защото е дала и добро на хората, но също така и науката. Отричането на науката няма да промени реалността. Все пак пишете на персонален компютър, който не ни е бил даден по времето на написването на Библията...

Това което пише в статията е пълна пародия,измислица,глупост , а откъсът от Библията е 100% истина.След като Бог е създал науката ( природата, природните закони по които съществуват и се движат телата) защо трябва да се отхвърля науката. Здравата и истинска наука дава отговор на въпроса- КАК? ; Господ Бог дава отговор на въпроса -Защо? Господ Бог е Творецът на всичко видимо и невидимо. Най-важното и най-същественото за човекът е , че Бог е създател на безсмъртната човешка душа , но е дал свободната воля на човека да избира - през Вечността със своя Създател и Спасител ли ще бъде или не.

Господине, това е " форум" а не амвон. Проповядвайте сред хората, по- правилно е.

Здравейте Господине.Хубаво е всички хора; а не само вярващите и християните да знаят какво е истина и какво е лъжа , нали?

Те това вече е доказано от Вили Вуцов. Какво плагиатствате!

Ако решите да разваляте колайдера,обадете се на нашите цигани.

Още нищо не са открили.Гравитационните вълни дали са частици или са самото пространство/вакума/.От геометричния смисъл въведен от Айнщайн нищо ново не е потвърдено.Не е много сигурно,че са открили и гравитационните вълни...ще видим.

Да бе. То за това дадоха Нобелова награда за гравитационните вълни. За нещо което не е открито?

Раничко я дадоха ще се поправят...Сега четеш ли за заряда на електрона какво се пише? Май се объркаха нещата?

УМЪТ, КАКВО Е ТОВА Умът е механизъм на желание, ето защо ти ВИНАГИ трябва да желаеш нещо. Но целта ВИНАГИ се намира някъде в бъдещето, умът ИЗОБЩО не се занимава с настоящето. ИСТИНАТА е в настоящето, а умът ти е ВИНАГИ външно принуден от тях, ти да си или в бъдещето, или в миналото. Затова умът ти и ИСТИНАТА нямат нищо общо. Умът не притежава нищо, което е негово СОБСТВЕНО. Той е просто едно ВЪНШНО вербално, образно и друго натрупване, просто една памет в теб. Умът е едно ПЪЛНО обуславяне наложено върху теб от тях. Привикнали сме с мислите си. Ти всеки ден ПОВТАРЯШ едни и същи мисли. Мисловните модели вложени в теб от тях (обществото - ЛИДЕРИТЕ) са само едни навици, които те карат да се чувстваш удобно. Ти си ПРИНУДЕН от тях (шепа хора - привилегирован елит и паразит) да инвестираш в твоите мисли, това е проблема. Умът може лесно да отиде от едната до другата крайност, това се използва от ЛИДЕРИТЕ, например Адолф Хитлер. Ето защо има ВОЙНИ и стотици милиони хора са убити, и се убиват сега от ЛИДЕРИТЕ, защото това е ПЪТЯТ на ума ти. Крайността притежава магнетизъм за ума, и това се използва от ЛИДЕРИТЕ, защото по СРЕДАТА умът ти е само твой, а не в техните ръце. Умът може ЕДИНСТВЕНО да анализира, но кой тогава да синтезира. Затова науката НИКОГА не може да открие ИСТИНАТА. Умът трябва да е САМО едно средство и ти никога не трябва да се отъждествяваш с него, защото тогава ти ставаш ВИНАГИ средство и инструмент на някой друг. Умът не е нищо освен фина материя, но умът МОЖЕ да се промени. Промени ума си и когато погледнеш, ще видиш един друг свят. А изобщо да няма ум е основното твърдение на ИСТИНАТА, защото тогава ти можеш да погледнеш света без ПОСРЕДНИК, защото умът ти е САМО един ВЪНШЕН посредник вложен в теб от шепа "хора" чрез така нареченото "общество". След това нищо не може да бъде изопачено от посредника. За първи път ти гледаш света такъв, какъвто е. Физически умът ти се намира в твоето тяло, но той е само един носител и инструмент за вербална, образна, и друга информация. А тази информация, запомнена от умът ти е винаги от ВЪНШЕН източник. Който владее напълно и постоянно външните източните за информация към теб, той те владей напълно и безусловно. Но ти винаги УДОБНО забравяш това, нали. Ти винаги мислиш, уж твоите мисли са индивидуално твои, това е много изгодно за представителните политици и религиозните лидери (*обществото), по този начин те са заробили хората от стотици години, за да им служат и подчиняват безусловно, тук и сега - всеки ден.

Ако ти умаше ум, нямаше да пишеш това, под статия за физика!

Напротив, защото те имат възможност да видят това, а ти не.

Виц коментара по долу за главната теория за глупостта

Точка 1: Прости дърветя няма Точка 2: Прости хора има. Точка 3: Преди Големия взрив е имало Голямо "Опаа" Втория закон на термодинамиката казва че енталпията се изменя от едно към нула - всяка система върви от ред към хаос. Вземете две яйца и шашка динамит. Гръмнете ги заедно като научен експеримент. Трябва да получите: - пържено яйце в чиния, изписана от Тревнеската школа по живопис - живо пиле, готово да снесе яйце Ако успеете - вие сте учени. Ако не - продължавайте опитите - вижте точка 1. Успех.

всяко нещо може да се постигне с .... безкраен брой маймуни. безкраен брой маймуни, тракащи случайно на клавиатури могат да напишат всички книги на Британската библиотека и не само.

Преди Големия взрив е имало натрупана енергия, не е имало материя, но е имало енергия, натрупана в сингуларност. За да се преодолее ентропията е необходимо да се вкара енергия. Хората преборват ентропията и връщат листата на книгата пак в ред. Но ако няма външна намеса стрелата на времето сочи само в една посока... Вселената върви към по-ниски нива на енергия, накрая няма да има източници на енергия - звезди, но тази енергия не се губи, когато изчезнат вътреатомните връзки и материята изчезне напълно, Вселената представлява само чиста материя, която в един момент избухва в Голям взрив. Поне така казват очевидците...

* Вселената представлява само чиста енергия

Големият взрив пояснява само произхода на нашата Галактика от може би черна дупка.А такива из Универсума-безчет.

Енергията! Чиста! Това са фантазии. Енергията е Кинетична и потенциална, а това са чисто относителни величини. Един обект във вселената ИМА БЕЗКРАЙНО ЕНЕРГИИ СПРЯМО БЕЗКРАЙНИТЕ ОБЕКТИ НА ВСЕЛЕНАТА. Тези енергии не се сумират, защото са относителни величини зависещи само от избора на отправно тяло.

Според космолозите /Мичиу Каку/ във Вселената видимата материя е 4%, невидимата материя е 23%, а невидимата енергия е 73%. Материята се възприема като енергия и енергията като материя.

Според тъпака Дада едно тяло във вселената има безкрайна енергия спрямо безкрайността на тъпотата му.

ЗАЩО ЕКСПЕРТЪТ НЕ Е ТОВА, КОЕТО ДРУГИТЕ МИСЛЯТ И ВЯРВАТ, ЧЕ ТОЙ Е Интелектуалната активност МОЖЕ да те направи експерт в ОПРЕДЕЛЕНИ неща: полезни, ефикасни и логични. Но интелектът ти е ВИНАГИ там и тогава. Интелектът ти е заимстван от другите, той НЯМА собствено прозрение. Експертът като: професор, духовник, интелектуалец и представителен политик НЯМА свое прозрение. Той се осланя на ЗАИМСТВАНО знание от другите: на традицията, на книгите, на закона, на обичая. Експертът носи в главата си големи купчини от книги, огромен товар, но НЯМА своя визия. Той ЗНАЕ много, но той НЕ познава НИЩО. Животът НИКОГА не е същият, той непрестанно се ПРОМЕНЯ, във ВСЕКИ един момент е нов, ТОГАВА експертът винаги изостава, ОТГОВОРЪТ му е винаги неадекватен. Той може САМО да реагира, но НЕ може да откликва, защото не е спонтанен. Експертът ВЕЧЕ си е направил заключенията, той вече носи ГОТОВИТЕ си отговори. Животът не е нещо логично, а експертът живее ЧРЕЗ логиката, поради ТОВА той никога не съответства на живота и животът никога не му съответства. От това животът, разбира се, не губи, самият ЕКСПЕРТ губи. Той винаги се ЧУВСТВА като аутсайдер, не че животът го е изгонил, той самият е РЕШИЛ да остане ИЗВЪН живота. Ако ти се придържаш ТВЪРДЕ много към логиката, НИКОГА няма да можеш да бъдеш част от живия процес, който представлява съществуванието. Защото съществуванието е ВИНАГИ само тук и сега. Твоето съществуване не е в миналото, твоето съществуване не е в бъдещето, защото съществуването НИКОГА не е там и тогава, а то е само тук и сега, нали

не прекалявай с литературните вживявания и емоции! тук и сега няма или не може да се усети което е същото. това което мозъкът ти казва че е "сега" , вече е минало, осататъчни импулсни сигнали стигнали до мозъка ти, но отнасящи се вече до минал момент, отразяващи вече отминала реалност...

Сега Сега Сега Сега Всяко следващо Сега е бъдеще за предишното. Всяка следваща секунда е бъдеще за сегашната секунда. За да правиш обобщения, ти трябва доста експертиза. В миналото Айнщайн измисли едни неща, които ще бъдат основни за физиката и в бъдещето. Доказвам! Сега, Сега, Сега... Представи си, че ще пиша още хиляди Сега в бъдещето. Ще напиша още милиони Сега и измислената в миналото теория на Айнщайн още ще е вярна, в бъдещето! Осмисляш ли? В Сега!

дрън-дрън. точно Айнщайн ти обяснява , че винаги виждаш миналото. най-бързото нещо е светлината, а всеки обект който виждаш го виждаш със светлината отрзена или излъчена от него. и когато тя стигне до теб, този обект вече ще е друг, но ти не знаеш какъв, докато друга светлина от него не стигне до тебе, но тя пак ще е от неговото минало....

това означава ли, че ако някой ви пердаши отзад в момента, за вас вече ще е минало

Всички ние се надяваме да спреш да пишеш глупости - СЕГА. А най-добре да спреш да пишеш изобщо, че не се предвижда да е нещо стойностно- когато и да било

Гравитацията е проблемно да се нарича сила. Ако е сила , къде и е частицата носител на взаимодействието. Всчки други фундаментални сили имат такива: елекромагнитното- електромагнитните кванти, слабото- W и Z бозоните, силното- глуоните обменящи се между кварките. Коя е частицата носител на гравитационното взаимодействие? Хипотетично се предполгаше т. нар "гравитон", но той не беше потвърден експериментално до момента. За сега и според Айнщайн "гравитационната сила" не е сила , а ефект на изкривяване на пространство -времето от масата на обектите.

Отговора за живота, вселената и всичко останало, е 42!!! Но не знаем какъв е въпроса...

Във фантастичните книжки е 42. Във физиката обаче е 137.

Аз си помислих че "братушките" са направили откритието, ама се сетих че освен самовара и самогона, друго не са измислили

И какво му е лошото на самогона или самовара! Лично аз предпочитам двойно препечена сливова, а не гадното канадска пикня, миришеща на хлебарки!

Е да речем че са измислили всичко друго., но за теб е трудно да го разбереш. Още ти е малко мозъчето и си помниш само името , но като пораснеш може да си запомниш и фамилията. Което ще е голямо постижение и ще го публикуват тук в Дир-а като топ новина.

почти са уцелили за взаимодействието и свързаноста на материя и енергия , само че вариантите са толкова много че и една седмица да пиша нули на компютъра пак ще съм далече от истинското число , защо просто не се радват на живота , че не се знае знае коя нула ще стане единица

Теорията се превърна от статична в динамична. Само че....гравитацията не се създава от специални частици а от взаимодействието между частиците. Гали ба Исак Нютон бе написал цял закон за взаимодействието между 2 тела в затворена с-ма?

Гравитацията е изкривяване на пространствено-времевия континуум, причинено от масата на обекта.

Поляци и наука?! Ха ха ха ха......

Теориите не се откриват - те се създават. Откриват се звезди, галактики, имане, топлата вода и т.н.

колелото, колелото

Кръпки в науката за да замажат разминаването на великите теории и някои изключения.

В България отдавна има специалисти по всичко ...

Всичкото това фантазиране и теоретизиране е много далеч от понятието наука. Опитват се да правят от нищо нещо. Няма как да включиш гравитацията където и да е при положение че няма известен способ за нейното овладяване и създаване в експериментални условия. Няма устройство което да работи чрез изкуствено създадена гравитация. Въпроса с произхода на материята няма как да е научен въпрос, просто защото науката разглежда неща които са възпроизводими. Нова материя или енергия нито се създава нито се унищожава, само сменя формата си - първи закон на термодинамиката.

Хокинсовата радиация?

Бая са начетен за обикновен читател на дира или трол. Но, ХокинГовата радиация отново е само хипотеза, и няма как хипотеза да е по важна и значима от първия закон на термодинамиката, който е доказан.

Прекалено много условности и предположения има, поне в тази статия, за да приемем, че това е КРАЙНА ТЕОРИЯ ЗА ВСИЧКО... Хората се опитват да го направят отдавна. Струнните теории май се провалиха. Явно не е проста работа. Айнщайн каза разбираемо и ясно: Е=м*с^2. След него май повече мечти и фантазии четем. Дано са хванали нещо тези, ще е интересно.

Ам отидох на Phys.org и в секцията за физика, водещата статия е защо фашкиите на прилепите са квадратни. Няма нищо относно нова теория.

Квадратни са защото обичат да играят на барбут

толкова е смешно, сайт който всяка втора статия му е военна (как Путкин показал нам си кво видео клипче с нам си ква безаналогова ракета) и да се пишат такива статии които първо не се разбират от 99.99999% от аудиторията и 2) са така тъпо преведени, че са смешни за останатала 0.00001% от аудиторията, която разбира за какво става въпрос. Та защо не си карате с военните статии, по-добре

Много ми е интересно дали Пеевски с внушителния си преден еърбег ще може да се вмести в тази всеобща теория на всичкото

На базата на "откритата" нова теория за всичко учените физици най-накрая доказаха, че дори гравитацията в огромните черни дупки е много по-слаба от гравитацията на кремълското жуже, която той упражнява спрямо зомбираните си слуги путеноиди с елементарни частици в едноклетъчните си мозъченца. ха...ха...ха... ахахахахахаха,,,,, Най-сетне бе изяснено, че Жужето упражнява пагубно привличане на милионите комунделни рублифили към себе си не на сексуална, а на ГРАВИТАЦИОННА основа. ха...ха...ха.... ахахахахаха бухахахаха. Затова имайте милост към червените кратуни и дементирали соц.-пенсии - те нямат както винаги вина за това! ха..ха...ха...

На Щерев хубавото е, че като му видиш името и не е нужно да четеш коментара, за да знаеш, че е тъп.

Този смях, хахахаха, от лудницата ли идва? Щото там хората се смеят точно по този начин.

Май ще скоро ще открият че земята е плоска. Иначе що не падаме?

И че земята не се върти. Иначе, що не ни се вие свят?

Физиката си е едно голямо предполагане и гадаене. Част от математиката също. Уж се имат за точни науки. Пълна фантасмагория!!

Бъркате физиката с теоритичната физика, в случая. Втората неслучайно се нарича "теоритична"