Коментари - Adobe се готви да зареже Flash | IT.dir.bg
назад

Adobe се готви да зареже Flash

Adobe ще прекрати поддръжката за Flash до 2020 година.

Обратно в новината

Коментари - Adobe се готви да зареже Flash | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Флаша си стана безмислен. А и е външен продукт. Най-логичното е да се изхвърли. Още май наистина има някакви различия за видео, но явно ги решават в JavaScript плейъри. Браузерите още предната година, трябваше да са им спряли подръжката, но можеше сами да си го инсталирате като добавка.

Еееееее, най-накрая. Точно онзи ден гледах един стрийминг с флаш и по-едно време усетих как нещо ме дразни. А то какво се оказа? Вентилаторите така се разфучаха, че имах чувството, че самолет ще излита. Погледнах натоварването на процесора и установих, че тъпия флаш натоварва четириядрен и7 на 3Гхц до 48% при това за некво видео 640х480 с ужасно голяма компресия. И си помислих, че това на по-стар компютър, ще е негледаемо. И се досетих, как преди 10-на години Стив Джобс беше казал, че Флаш-а е безперспективен и изключително тежък и Епъл няма да го поддържат официално в продуктите си и тогава всички некадърни уеб девелопъри се бяха разбесняли. Ама, е на. Човека се оказа прав отново.

Se taia

Проблема е, че дори и сега стандартите за видео и аудио в HTML5 не се поддържат коректно. Трябва да стриймваш минимум в 2 формата за да може стрийма ти да се възпроизвежда на всички популярни браузъри - и всичко това заради авторски права... Флаша поне заобикаляше това (на съответната цена де :) )