Коментари - Chrome вече блокира Flash в полза на HTML5 | IT.dir.bg
назад

Chrome вече блокира Flash в полза на HTML5

Google спази обещанието си от началото на тази година да блокира по подразбиране Flash съдържанието в браузъра Chrome.

Обратно в новината

Коментари - Chrome вече блокира Flash в полза на HTML5 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хром не използвам от 5 години вече. Дори Еджа е много по-напред от тези събирачи ма данми и смукатели на памет и ресурси. Луса си е номер едно за мен.

от трънка та на глогче :) все по тръните пасем :)

Това от отдавна се чакаше. Проблема на Flash-а е, че е външен продукт, не така свързан със страницата. Възможностите на HTML и JavaScript-а към него са вече по-големи. То и там има външни елементи, но са част от ОС-овете. Например OpenGL е малко вероятно да липсва и връзката към него в страница WebGL. Сега например може да се пусне с JavaScript въртящ се 3D куб, на всяко от страните му да върви друго видео. Проблема на тези неща е, че са тежки и не за всяка машина. JavaScript вероятно не е предвиждан за точно такива програми. Все пак там в JavaScript има включително компилиране на програми за вертекси и фрагменти. Звучи леко казано странно, страницата да компилира програми и ги свързва, но явно е точно така. ;) Горното го казвам не само на теория, а защото по едно време си играх с такова нещо и съм правил подобно.

Не е проблема във флаша а в безбройне мераклии за рекламни пари от гогъл.Отвориш страница и всичко плувва в релами по крайщата. Отделно сигурният им браузър за норматив изпапква рам и ресусресурси спрямо опера.Също така ми е омръзнало да чистя adware и търсачки от на приятелите комповете.Сложил фрома че му бил пазел отметките и жули нашия.След месец то тулбарове,то чудесии.Да не говорим що портове отваря барабар с 80 дето не му е работа.

Ей затова навсякъде ublock origin, къстъм филтри, блокиране изцяло на социалните мрежи и бой по канчето. На мен отдавна ми е писнало страницата да се зарежда за 0.004 секунди и после да чакам още 53 да дойде лайк бутона, сподели не знам къде си, да приключат бозите на гоогле аналитикс и т.н. Всяко едно такова губи по 10 секунди на човек на отворена страница. Ако го обърнем в средни заплати и пари що милиарди изчезват - не е истина!