Франция се отказа от космически проект за изследване на Венера заради руското участие

Двете страни щяха да разработват заедно прибор за орбитален апарат, който Индия ще изпраща през 2024

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще видят те, руските блядове, като изпратя аз БриджитбабА на Венера и остане там за доказателство, че френските жени са най-красиви, най-елегантни, най-разбиращи и откликващи на ранимата детска душа. И там ще забраним всичко руско, защото моята БриджитбабА само като им изгрее на хоризонта, рашънчетата бързо бързо ще си се приберат при ония грозните, русите, синеоките славянки да си им правят безполезни деца. А не като нас - златномилиардно отговорните, които горим от страст един към друг, но семето си не разпростряняваме. Е, тя моята Бриджит_бабА , преди да ме срещне и да се влюби в крехката ми детска душа, се е поразвъдила малце, но аз ѝ прощавам, защото е красива, умна, минижуп-елегантна и млада по душа - никой не може да каже, че е по-голяма от мен.

Няма лошо, франсета! Има други желаещи, които ще ви заместят в проекта... Вие продължавайте да се дупите на краварите - те ще ви ОПРАВЯТ... отвсякъде! ;-)

и той ме пита:"Как да обясня на детето,че Франция не е в Африка?";)

Хайдеее, жабарите се правят на "кой ми изяде десерта". Като не искате - копайте. Прав ви път! И без това ще изпукат повечето през зимата, защото разглезеният еврогеец не знае какво е студ, липса на топла вода, липса на храна и други лишения.

"жабари" наричат италианците, а не французите... Научи жаргона, ако си решил да го ползваш

Човекът е искал да каже "охлюварите":))))

В Русия може и да е останал някой, който да може да направи някакъв спектрометър на ниво кръжочник-седмокласник, що не.

Да, бе, един такъв кръжочник направи Кинжал, който се заби яко в гъзовете на евроатлантическата измет. Още им държи влага, нищо че олигофрени като теб продължават да вият, че били анимации.

Тоя кинжал се е забил само в мечтите ти, оттам и умствената ти изостаналост - като на всички руски слуги.

Странно, как в 21-ви век, при наличието на толкова лесно достъпна информация и интернет, има толкова объркани, неинформирани, лековерни и прости хорица, като теб...

Венера и Луната принадлежат на Русия, французите да отиват на Марс!

А така, давай. Да беше иронично как да е ама напънът ти си е съвсем откровен. Все такива сте.

ㅤ

Сега ще се откажат и от парното, "заради руското участие".

Щото си нямат атомни централи, даааа. Отде ви изравят бе.

Франчолята кога са имали космически изследвания? Решили да се присламчат - пуснали ги. Сега решили да се откажат - прав им път, едва ли е загуба освен за самите тях.

Язък, хълмът на Венера ще мине без френско участие!

Идиотизмът се шири вече навсякъде в ЕС.

Европа здраво ще я закърши! Не води собствена полика, а слуша САЩ!

А ако клекне пред Русия значи значи пак няма собствена политика, а слушка Русия ... Има ли вариант според теб Европа да води "собствена политика"? Европа има собствена политика и тя в случая се доближава до тази на САЩ! Последните 10-20 години преди тази година, съвпадаше повече с политиката на Русия ама тогава надали си се оплаквал!

Много ми харесва тоя с монокъла. Напомня ми на някой, но не мога да се сетя на кого. Освен посланието като текст, самия ивент не знам дали е за мен. Би могло, но ... Хубавото е, че е в Германия. Дори немски филмфест да е, самата дестинация е хубава. Бира бих пил и на Гулденбургови. Аз Октоберфест с Жоро и Веско изпуснах, че това ли няма.

Пък и единствените ми минерали са ефервесцетни и в печката навънка.

Прилича на Ефиалтис от 300.

Може ли някой да сподели, колко полета има тази година Роскосмос? И за кога е планиран следващият?

Имат един полет до Варна и един до Бургас. Купувай билети, с дир.бг има приложение.

Ти да не си баннат от гугъл бре

По пенделско именце от твойто има ли? Типичният, прост и ограничен шмиргел. Иранский космический аппарат дистанционного зондирования Земли «Хайям» успешно выведен на целевую орбиту с помощью стартовавшей во вторник, 9 августа 2022 года в 08:52:38 по московскому времени, с космодрома Байконур российской ракеты-носителя «Союз-2.1б» и разгонного блока «Фрегат».

Ами единствено СССР има успешна мисия до Венера и апарат приземен на Венера...да не забравяме че това не е удобния Марс с почти липса на атмосфера ..на Венера температурата на повърхността е над 400 градуса и налягане над 400 атмосфери...всъщност Венера прилича повече на Земята отколкото Марс...

Интересно е дали от планетата ВЕНЕРА ни показват какво ИСКАТ ДА ВИДИМ, а не КАКВО ИМА ТАМ?

А Булгаркосмос колко има???

Русия без Франция може, но Франция без Русия не може.

Франция изобщо не зависи от Русия в нито един аспект

Французи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Разходете из париж и ще видите за какви французи става на въпрос!!!!!!!!!!!!!!! ХА,ХА, ХА.................

Хаха! На запад такава диктатура и цензура върви, че никой не смее и на картата даже да погледне Русия. Иначе жална му майка ще го разкостят.

Рубладжия ли ни говори за диктатура?

iСиктир

Нямаш капацитет да следиш разговора

_stankow

Вазов го е написал още преди 150 години: Затуй си ти прочута, славна и друга нямаш с тебе равна; затуй обхващаш полусвет - царства, народи, океани - и нямаш изглед, край и чет; затуй те бог до днес отбрани от толкова беди, душмани; затуй можа да съкрушиш Мамая-хан и Бонапарта, затуй врага си ти страшиш, кога те гледа и на карта, затуй зовеш се ти Света, затуй те любим кат баща и чакаме като Месия: Затуй си ти Русия! 22 ноември 1876 :D Пълният текст: https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=14&WorkID=867&Level=2

Aaaa, гледат я, гледат я: https://www.youtube.com/watch?v=MvBqPBth160&feature=youtu.be

Много важно, ще си го преместят в другия крачол. То май и Французи не останаха...като им гледам футболния отбор- саде чернилки.

То като че ли от руските "космически бурлаки на Волге" има полза...

Френска идиотокрация, ще се само прострелят в коляното, само и само господарите им в САЩ да ги потупат по изкривените им от навеждане и страх гърбове.... а едни друг тип идиоти папкат и лапкат...

Значи изследването на Венера ще мине без Франция.

Идиоти! Това е абсолютно детинско поведение.

Не е инфантилно, робско е.

Отговарям на оня руски сопол по-долу. Вярно е, че Френска Гвиана е бивша Френска колония на екватора, преди да стане Департамент на Франция с исем пъти по-голям стандарт от този на средния мужик в страната на прокажените игнорати. Но също така е вярно, че ако се махнат окупираните шест Държави на Кубратовите българи, които поискаха официално през 2011 година да се наричат България, Саха на Китай, Курилците на Япония и так далее, за рашискиоте варвари ще останат локвите около Нева. Иначе защо ще ни обявяват за врагове? Нали като ни "освобождават" винаги цапцаросват националния ни резерв и 32 тона злато за окупация, както са направили последните два пъти? Защо ще плашат на Фърчила и Копекинскио твари и сополи като тебе?

Ей такива педали, като теб като земат на мъже да се правят са най-жалки.

Спиро, с полуистини, само манипулации може да сътвориш, но не блестиш умствено, за да го направиш. Единствено може да плюеш, но ... Кой да ти обръща внимание, само някой да те съжали, да речем като мен.

Явно си по добър човек от мен, а аз над тоя бих се съжалил само ако е с въже около шията... Добре затегнато

Братко, кажи НЕ на дрогата. С теб сме.

Франция и космос,тва да не е като да се жениш за даскалици в пенсия

Е че кой вече би се доверил на Русия за каквото и да е. Като беше струпала войските си до Украйна Макрон ходи да говори с Путкин и той повтаряше няма бе няма да нападаме, 2 дена по късно нападна. Руснаците са патологични лъжци и гангстери. Плюс това какъв съвместен проект с неприятелска страна?

НАСрасА няма проблем да се доверява на руските ракети 10 години вече. И продължава, въпреки че за кратко се опита да "преустанови сътрудничество".

И как мислиш да сближиш отношения с неприятелска страна, ако не разговаряш, а само се дърпаш с тях? В един момент просто ще се избиете?

Шило

Простотия. Франция сега, няма нищо общо с Франция допреди само 20 години

От Франция нищо не става вече, ФАЩ, Австралия и ЮК я препикаха за подводниците, принудени са да лъжат дребните риби като БГ за международните превози, в нарушение на договорите в ЕС. Имат дълг над 120% от БВП, дори в Париж е фрашкано с всякаква африканска и арабска измет.

А рассия стала пРассия и дори Азербайджан и Казахстан я препикават, а другарю ?

от тебе по препикан и изпосран нема ве. кой е най най бИрач на европлод и еврозеленчук из калните еврониви? коц коц не нац нац мияча на изпрсрани европърдаци из домовете за престарели западноевропейци? ти ти бугаристанския робски добитък ве... ббаахаха нек'в си слу6а се раквичал от колибата си гнила кюмюрддииска

Верно ли бе сволоч нещастна ? Сигурно заради това редовно опъвам жена ти и щерка ти дошли да заработят конвертируеми левчета в България докато теб те онождат резаните по подобие на путлер шеломов :)))

павелчо, дали в пряк разговор ще си толкова смел, а гълъбице джендърска?

" И (нерегистриран) Коя е тая велика космическа държава Франция, че не се сещам ?" А ми да те подсетя... Франция, заедно с Германия и Великобритания е произвела за ЕКА (Европейската Космическа Агенция) от 1979 та година насам повече космически апарати отколкото СССР, някавата си там Раша говняша, Китак и Индия, взети заедно. ЕКА произвежда единствените в света нискотемпературни космически ракети Ариана. Те за разлика от другите имат само две мощни степени, което позволява на Ариана да изнася в Космоса 1,8 пъти повече товар от ракетите на останалите космически сили като САЩ, Раша говняша и Китай, чиито ракети са с три степени. ЕКА за разлика от степните лазещи твари има два апарата на Марс. Последният в орбита около Марс е български и работи и в момента, за разлика от този на Италия. Франция има собствен Космодрум на Френска Гвиана, за разлика от ватените задници, които са взели под наем временно Космодрума Байконур от Казахстан, и не им се налага да викат помощ от Армения с танкове за да "омиротворяват" местните. Разбира се ватените кретени са започнали да строят собствен Космодрум в Сибир, но миналата година го преустроиха на Противорадиационно укритие. Там Московския Задник посрещна Белоруския Задник, в началото на годината, когато нахлу в Украйна за да му покаже, че покрива е здрав и няма да падне и да ги смачка, както падна покрива на Буран, и го смачка.

сега ЧЕТИ НА ГЛАС Русия е едно голямо нищожно нищожество с претенции и грандоманщина, населено с полудиви гладни варвари пияници През лятото ята комари, през зимата бели мечки Ако Сибир имаше някакво значение, братята китайци отдавна да са го населили и засадили с култура, ориз и зеленчуци Обаче никой не иска да рине кал до кръста и да преяжда с мензис от есетра на Байкал В цяла Якутия, която е колкото четири Франции живеят 400 хиляди нещастници, колкото Люлин и Младост взети заедно, обаче са разпръснати по села и паланки на разстояния колкото от София до Виена Разстоянията между тъпанарите са толкова големи, че телефонните разговори са с марсианско забавяне от 15 минути Например ако някой местен реши да си търси жена, различна от сестра му и братовчедките, трябва да се запише космонавт През зимата -65С и земята е замръзнала Няма чукчи, който да копа залежи Чукча копа дупки Дупчи леда и лови риба Затова рудата копат каторжници Превоза е толкова скъп, че докато го превозят по БАМ, става непродаваем През лятото - блата и комари Иди копай Нещастни пияни варвари

А ние внасяме чесън от Китай.

Нещо си се объркал, бе троляк! Сам се репликираше с тъпните си. Ще ти спрат кеша!

Ходи се обеси. Да си спестиш и на теб душевните мъки, с и на околните, принудени да ти четат/слушат изтърваните глупости

Франция има космодрум в колония, както и руснаците. Космодрума в Куру, Френска Гвиана се охранява от части на френския чуждестранен легион. Космодрума е разположен близо до екватора, на 5 градуса ширина, което му позволява поради по-високата скорост от въртенето на Земята на екватора и по-ниското G заради издутината на Земята с около 21 км по екватора да изстрелва ракети с 16 % по-голяма товароподемност при равна мощност с ракета изстрелвана от средните ширини.

.

Що така? Франция такава, Франция онакава, плюете като дечица, инфантили Без Франция, таз мисия замина при мумията Северозападното блато, таквиз неща само до мултики ги докарва Нема как в загнилата от корупция московия, с бягащи в съседни и не толкова съседни страни спецялисти да се появи нова технология Робите можеш да ги принудиш да бачкат, не и да творят

Руснаците ядат! Ние НЕ!

Глупав отказ, заради това да угодят на краварите

За квко са им руснаците. Едно оръдие Цезар имат по добро от всички оръдия на Ссср/Русия по дялекобойно по точно по мобилно и тн.

Франция е сащ-изирана, без собствено мнение. Жалко за бившата велика непокорна нация, извършила първата в света значителна революция!

Тия времена вече са минало когато Франция е била лидер сега или си на Запад тоест със Сащ или на Изток тоест с Русия

Франция е технологичен лидер Русия държава от третия свят.

Освен науката сега е време да забраним и руската култура, музика, литература и да изгорим на площада книгите на руски език

Е досега вас чакаха - вече една картина е свалена заради това, че е от руски художник, Гагарин е забранен в САЩ, а отделно на Запад никой не знае за дрънканиците на Толстой Многотомник, Достоевски (добре че беше комунизма) и прочее графомани, а руската музика е приравнена с циганските романси

Толкова да си зле

Обсъжда негроизираната Франция

Коя е тая велика космическа държава Франция, че не се сещам ?

Но като не се интересуваш и незнаеш

коя е велика Франция! Една такава на която негрите и арабите и цепят ауспуха с рязани бургии... Много Велико. И серат по гробниците на кралете им. Още по-Велико..

Става въпрос

Е се едно да стрижеш циганин за вълна

Абсолютно правилно, и без това досега участието на ватата беше на политическа основа с цел по добри отношения. Което се оказва безсмислено защото ватата разбира само от юмрюк в зъбите и разбита мутра, от бизнесгледна точка на кой са му затрябвали пияни от сутрин до вечер абсолютни некадърници, на които трябва да им подхвърляш от време на време нещо да ядат, че сами ще умрат от глад, пълни некомпетентници, неспособни дори и една гайка да произведат. Добре че продават ресурси, добити със западна техника, къде са тръгнали диваците да се бутат в Космоса .... по добре папуаси с копия и препаски

Шибана в Ново село Въшкар и тъпак обсъжда космоса Боклук Сър Джон

Лапай негърските курове и си трай.

Франция е арабизирана клоака!