Коментари - Честваме Международния ден на космонавтиката | IT.dir.bg
назад

Честваме Международния ден на космонавтиката

Днес честваме Международния ден на космонавтиката - навършват се 56 години от първия полет на човек в Космоса.

Обратно в новината

Коментари - Честваме Международния ден на космонавтиката | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някога на повечето детски площадки имаше катерушка с формата на тази ракета! Сега децата си играят с оръжия.

ПО СИЕНЕН АМЕРИКА НЕ СА ГО КАЗАЛИ ТОВА ДНЕС :))

Аз пък мислех, че първият изхвърчал от Земята е Мъск.

Лапайте бахура капиталистически свини! Първия човек в космоса е съветски гражданин! Много кинти дадохте за да не е така, ама не успяхте! Щото не всичко с кинти се купува, нито с много кинти!

другаря гергов, другарката нинова или другаря медведев наричаш капиталистическа свиня?

Първия човек в Космоса!! Е руснака Юрий Гагарин!!!! А не някое измислено лунно лудо говедо:) Факт!

Може и да е, така разправят. Ниой не е видял доказателство досега а смъртта му е при съмнителни обстоятелства.

то и за турското робство няма доказателства...

Съветски митове и легенди.... ...колхозниците са нямали, какво да ядат. Измирали са с милиони преди, повреме и след войната от глад. Купували са си тракторите от Америка.... И хайдеее изведнъж в Космоса на Луната.... ааааре вееее! Ахахахахах! Това да не са ти хартиени самолетчета - сгъваш листа и хвърляш - лети!

Малко си елементарничък да ти кажа. Ма нищо де. Не е голяма загуба за света.

Само дето полета на Гагарин е творба на Андрей Тарковский в киностудио Мосфильм.

Как е с кендзенето на тухли четворки? Май нещо запек?

Това да не са ти малоумните луди крави, с тяхното измислено кацане на Луната..Заснето в студията на Холивуд от Стенли Кубрик:)

Не е, няма никакъв филм в подкрепа на твърдението за полета на Гагарин. От кацането на луната имаше и директни предавания по телевизията, в това число и по българската - за тези мисии и за кацането и разходките по луната има повече от достатъчно доказателства.

Внимавайте какво чествате, че може да ви навести оня смешник от господари на ефира (дето сега рекламира и фирма за бързи кредити). Не за друго, ама първият космонавт е съветски гражданин, пък сега не било прието в България да се честват подобни неща! Срамно било!

но защо ДИР забравиха преди два дни да ни припомнят,че преди 38 години на 10.04.1979 г. имахме първият българин летял в космоса ?

Който всъщност се е казвал Георги Какалов, но са го прекръстили на Иванов, че за руснаците "кака" е като "ака" тук. Те на този 10.4 май и щяха да изпращат едната ракета Союз до МКС, но нищо не са писали.

Ето от Уикипедия потвърждение за името: Георги Иванов е роден в Ловеч на 2 юли 1940 г. в семейството на Анастасия Какалова и Иван Иванов Какалов (електротехник). Родната му къща е в Архитектурно-исторически резерват Вароша. Фамилното му име по рождение е Какалов.

Интереснот за него е, цитат от някъде: И най-странното, нашият космонавт показва завидно самообладание. Пулсът на Георги Иванов е най-спокойният в историята на пилотираните полети - между 72 и 74 удара. При това огромно натоварване върху физиката и психиката пулсът на Георги се увеличава само с две единици. Дотогава такова чудо не се е случвало. Той е изключително спокоен, със завидно хладнокръвие. От мен: При положение, че е имало сериозна авария - единият двигател е изключил.

Идеална новина за троловете да си мерят меките пишки.

гагарин е умрял, защото не е летял и е имало опасност да се разприказва.

мамин благ

Не 14 140 плюса да си наплескаш все същия посран руски слуга ще си останеш. Никой тук не знае летял ли е Гагарин или не, няма доказателства, че е летял а смъртта му е при съмнителни обстоятелства.

Изкърти тъпомера и уби коча с лопата.

Докарал те е до пикане на газ от яд, явно си по-глупав от него.

то от теб по умрял има ли бе фатмак?

Браво бе! и нито дума за истинския баща на съвременната космонавтика - Вернер фон Браун и неговия екип. ако не беше създал ракетата Фау-2 дявол знае колко щяха да с емотлявят и руснаци и американци. Апропо огромна заслуга за съветския прогрес в Космоса имат стотиците, да не кажем хиляди германски инженери, които са били закарани като пленници в СССР, след ВСВ. И въпреки това на СССР са му трябвали близо 4 години за да направи успешен пуск с копие на Фау-2 (това е ракерата Р-1). За приноса на Вернер фон Браун в Лунната програма на САЩ е писано доста. Ни никой не си е признал че без неговия опит е много съмнително как щеше да завърши програмата Аполо. Може би като съветската... Има и още нещо. След разкриване на немските архиви има сриозни основания да се предполага че немците са правили експерименти по изстрелване на ракети в ниска околоземна орбита.

И Сергей Корольов. И той е имал голям принос в руската космонавтика. Само че комунистите и него са го вкарали в концлагер, да не остане по-назад от германците. Типично по съветски. А между другото, може германците да са имали опити за космически ракети, но те по всяка вероятност са били неуспешни. Както и да е, другото е вярно и си прав, не виждам за какво ти слагат минуси.

dsco@

В общи линии си напипал истината, но пренебрегваш факта, че Браун, заедно с документацията отива при американците, както и 150 немски учени. Операцията "Paperclip" за изчистване на SS миналото им. Руснаците се докопват до завода и десетки технологични кадри. С две думи, САЩ са били с 10 години пред СССР, а той ги бие. Затова истинският победител в надпреварата е СССР.

Пак съветски тъпни... Руснаците се надпреварват сами. Почват първи тайно. Американците тръгват години след тях и стигат първи Луната, а руснаците не успяват хич! Американците имат 3х повече астронавти в космоса. Да не говорим, колко телескопи, сонди, спътници... ами GPS, колко десетилетия преди руснаците го построиха!

Международен е силно казано, но ако се имат предвид народите от соцлагера и СССР, то може да се приеме за нещо като международен.

Как е пенсийката чиче,сигурен съм че си кефил някога на това постижение,а сега лаеш,типично за бивш пензиониран комунист

Добро име си си избрал. В едно кратко изречение си написал поне десет неверни неща, основаващи се на малоумни предположения, нещо типично за тролетариата.

През 2011 Общо събрание на ООН е избрало 12 април за Международен ден на полета на човек в космоса.

Това е малко по-различно от Международен ден на космонавтиката.

Честита ни първа стъпка в космоса на всички! пп. като прочетох "САЩ - 336 астронавти, а второто заема СССР/Русия - 121 космонавти", очаквах някъде да прочета и за ония другите измислените "тайконавти" ... радвам се че ни ги спестихте

не думаи! американците мачкат руснаците отвсякъде!!! такива неща не се говорят, че дс следи!

така ги мачкат, че чак сами се смачкаха, а "мачканите" руснаци умряха от смях.

мачкали били.Абе с гол задник таралеж мачка ли се бе?.