Коментари - Гърция и Турция ще се въоръжат със стелт изтребители | IT.dir.bg
назад

Гърция и Турция ще се въоръжат със стелт изтребители

"Най-неприятелските" държави в НАТО продължават военната си надпревара

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Гърция и Турция ще се въоръжат със стелт изтребители | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бравос на турците. И Болгария може да им последва примера и да купи или от тях или, по-добре, от Россия най-новите високоточкови российски стелт изтребителя. Според най-нови изледвания и анализи един российски стелт мой да помете за нула време поне 10 краварски Ф-35! Партия Възраждане е единствената проболгарска руска партия, която като вземе власта веднага ще воъръжи храбрата болгарска войска с най-новите российски оражия и боеприпаси!

За Ф-35, 35 000 $/час полет е бая солена цена. За сравнение "Грипена" е с около 5000 $/час. А колко часа е наземното обслужването за час полет не пише. Едва ли е по-малко от 1 към 5.

Кой ги е правил тез изследвания? Медведев и Шекерова на по каса водка? И къв пример дас вземаме от анадола, нал ви е вечен враг на вас копейките? Да не говорим, че нема как да се сравнява с Ф-35, просто туркието не разполага с потенцяла с който разполагат страните разработващи Ф-35, ако беше толкоз убав турския немаше да се натискат за Ф-16, Ф-35 и юрофайтер.

А Радев какво чака, защо не реже лентата на нашата фабрика за самолети ?

Ф35 се доказа, например Израел редовно бомбардира цели в Сирия и Иран без загуби. Двигателите, които турците искат да използват са за самолети от 4 поколение, а пето поколение лети със свръхзукова скорост без форсаж, което щади именно двигателите. Силно се съмнявам и във възможностите на турците да направят модерни радари. Освет това самолета е огромен, което го прави по-труден за криене от радарите, така че какъв стелт? Нещо от 4+ поколение, евентуално ще имат.

Първия е произведен, правят му се полетни изпитания. Всяка страна си ги поръчва със специфично оборудване, дори автомобил като си поръчаш с някаква комбинация от екстри трябва да почакаш, за да се произведе и достави.

Един Су-57 може да излезе срещу 10 ф-35 и ги помита без проблем, но условието е шофьора на руското возило да е на шише водка и да играят на блъскащи колички във въздуха

Ами тия от на Радев евачите закриха самолетстроенето в България. Има сега нови наченки ама дано Русия се спихне и си прибере вересиите включая и Радев и мо е и да се възроди

Май гръцките 20 бр. Ф35-ци ще бъдат доставени преди нашите 8 бр. Ф16.

Цeнaтa нa eдин caмoлeт F-35 e 150 млн. дoлapa а ние колко дадохме за 7 таралясника ??

Значи Израел е като Кубрат Пулев в дискотеката - всички ги бие, но ако ... нали се сещаш ...

Незнам за Ф35 ама прехвалените Абрамси не участват във военни действия щото на 24 часа трябва да им се чистят филтрите с два варела гориво. Били само за цирка. Предполага се, че и Ф35 са така. Инфото за Абрамсите не е от ТАСС.

жалям ти акъло....оди виж америкаската тенекия колко дълго лети на свръхзвукова скорост...не повече от неколко минути...от ке му гръмне моторо....

Турците произвеждат!!! И ще продават! И ще имат 250 броя! А гърците ще харчат, но ако имат щото мнооого дължат!

Двигателите които ще се ползват ще са за прототипите и първите блокове на самолета. Вече много пъти се каза ,че те ще си направят собствения двигател за самолета за останалите варианти . Турция има опит в производството на радар и се развива . Имат произведени много различни видове радари . Аеса радар също са направили ,като Еирс на сушата ,Дженк ЕС на новата фрегата и сега работят върху Мурад ,който ще се използва на модернизирания Ф-16 и след това за Каан ще има по добър . Така че се съмнявай бих казал те ако решат нещо ще го направят рано или късно .

Като знаем какви хладилници, коли и печки правят турците, представям си какъв ще е и самолетът им. Затова сега и Ердоган се моли даму продадат Юрофайтър, понеже са го закъсали, а и явно си знаят, че турски стелт самолет е като руските безаналогови технологии - има нещо, ама реално не става.

Доста очерняща кампания се води срещу Ф-35, но фактът , че почти всяка уважаваща себе си сила иска да ги има е достатъчно показателен за възможностите му и липсващи алтернативи!

Ако искат и с метли на бабата Яга се въоръжават,болима чепа

Ша стане.На путкин ден.

Пожелавам успех на турците, ама от нищо да започнеш да строиш 5то поколение е трудна работа. Те нямат даже 4то поколение собствено производство. Американците 50 години разработват стелт и инвеститаха десетки милиарди (само за разработките, за серийното производство - много повече). Руснаците от 94та година строят Су57, до сега направиха 8 прототипа на които им стърчат болтовете от "стелт" покритието. И никой не иска да ги купува. Китайците, разбира се, излязоха най-хитри. Хакнаха компютрите на Локхийд и откраднаха дизайна на Ф35, после купиха 5 двигателя от Русия и направиха обратно инженерство. И готово, без да харчат пари за R&D. Турците бяха партньор в производството на Ф35, преди Тръмп да ги изрита, имали са достъп до дизайна и предполагам че от там ще взаимстват. Друго любопитно е дали ще правят техния самолет с функция за преземяване на носач (нали имат един), но тогава става още по-сложно. Ще видим.

Независимо от всички не се съобщава нищо за това при какви климатични условия могат да се използват за бойни операции.

Турците ще си направят самолета . А Ганьо още ще продължава да разработва проекта си за чушкопек за 4 чушки.

Цeнaтa нa eдин caмoлeт F-35 e 150 млн. дoлapa А нашите ф16 колко бяха ?

Нашите съседи се въоръжават със Стелт изтребители вкл. Румъния набързо купи F16 без заплащане на зелено а Сърбия се сдоби изгодно с новите модели руски изтребители ,ние блгодарение на великия стратег пожарникаря Борисов чакаме вече пета година платение ефки за милиарди,а сега Борисов подкрепя решението за 186 бр.реновирани возила за пехотата ни от САЩ за милиарди но модел от 1976 г. Определено мисля ,че Борисов се откупва от американците с нашите пари за да не бъде оповестен в списъка,,Магнитски”. Американците са се доказали ,че ползват ,използват но не забравят .

бъркаш опорките,русоробско тролче,дори и това не можете като хората - да повтаряте като папагали руските балалайки......... модел 1976 - според опорките ви са Ф-16,не Страйкър.....нищо че нашите ще бъдат нови-новенички. И Мерцедес Г-класа е от ония години , дали е същият като преди 40 год или е амнайсто поколение. Да те светна , че в момента вървежните руски Су-та (Су-30,33,34 и вИликият Су-35) са си модернизирани Су-27. ВСИЧКИТЕ ! Като му сложиш нова номенклатура , не го правиш ново изделие при същата платформа.

колко свалени СТЕЛТ има.....ползват се от 34 години уточнявам. Освен един Ф-117 през 1999 год. ? Друг,някъде,нещо ? Над Сирия , нещо , чебурашката безаналогова ПВО ? Че тя и Ф-16 не успява да хване ! Но издумка руската бангия дето я обърка със израелски изтребители ! ОБЪРКА !

За чертежи на хартия ли става въпрос?!

Къде ги?

хихихи сетили се фърците и турците да ни догонват,че ние от 5 години имаме стелт самолети

Има технологии вече за засичане на стелт самолети. Така че гърците ще се прецакат яко. Нашите самолети са несваляеми. Защото са на хартия.

Осоляване на улиците по руззки! Ей за това иде реч! Колективният Запад се гърчи https://youtu.be/pxcPcOBcUeQ?si=kBIC7aR-5Ez1Y50h&t=185

Ганьо ще яде печени чушки, Асан ще яде самолети стелт или ще връща алумин и ще моли Ганьо за чушка.

джагалите ше праят стелт самолет с кюнци от ф16, мурзилски изпълнения, единствените самолети 5то поколение са Ф22, Б2, ф35 почти, следва 6то, от което бомбера е готов, наред е файтера, а ф35 ще се модернизира с нови двигатели и софтуер до блок4. Всичко останало китайско, малко руски и тн са жалки опити за копиране. Американците развиват стелт от 60-70 години, а китайците откакто видяха снимки на ф117.

поне си запази тъпотията за тебе си,не ни я натяквай,знаем че си тъп

бай Иване , не знам Ейбръмсите дали са прехвалени,ама премазаха иракската армия във две войни. Едномилионната армия на Саддам , калена във 9-годишна война със Иран , краварите изметоха пустинята със нея. После, след 12 години повториха упражнението. И то се дигнаха американците през половината свят и ги намелиха на тяхна територия. Правиш ли разлика между тяхната военна операция , е, не е спИциялна като руската безаналогова, и руската СВО дето от "Киев за 3 дни" скоро ще избута 2 години, а от година копаят окопи във украинската кал. И това във съседна държава , мръднаха на места със 10-20 км до към 50-100 км макс. , после някъде си обраха крушите. Един Бахмут направиха като Сталинград, а единственият областен център дето взеха (Херсон) го оставиха без бой. За пътешествието на една 60 км военна колона пАбедоносно към Киев да не отварям дума.

кои сте вие , дето толкоз знаете ? Русоробите ли ? Я кажи какво е излъгал човека от това дето го е писал ? всъщност,да...грешно е включил Б-2 към 5-то поколение , такива са само Ф-22 и Ф-35 , както и китайските им копия. Други няма - макс. 4++ като Юрофайтъра и бутиковият Су-57 До десетина години - 6-то поколение идва , а мурзилките още ще внедряват новите двигатели на Су-57 , не че това ще помогне да стане 5-то поколение изтребител де.....просто не е СТЕЛТ И понеже много обичате покрай нашите Ф-16 да говорите за чертежи , хващам се на бас че ще ни дойдат по-бързо отколкото Су-75 Шахмат ще направи първият си полет , това ще му е максимума де, за внедряване - НИКОГА няма да се случи.

ти ли си бил с тоя пост,явно май съм сбъркал с определението,явно тъп е слабо определение за тебе

турският СТЕЛТ е толкова такъв, колкото иранските ментета на американски дрон. То ако ставаше така , всяка въшлива кочина с претенции като пРоссия,Иран и Турция щеше да прави автомобили собствено производство,копирайки БМВ и Мерцедес. То тъй става......правиш нещо,със форма имитираща СТЕЛТ и готово. Ама туй електроника,двигатели за свръхзвукова скорост без форсажен режим, АЕСА радар , СТЕЛТ покритие , вътрешно разположение на въоръжението , съвместимост със АУАКС , неееее , това са подробности.

аз съм тъп ама не ми личи понеже мозъка ми е стелт(тоест невидим)

Имаше един F117. През 90-те сърбите му разказаха играта с едно ПВО от времето на израело-арабските войни. Специално за "партньорите" на Посолството - The father of stealth https://en.wikipedia.org/wiki/Pyotr_Ufimtsev

Един единствен има свален заради грешка на пилота. Летял е по една и съща линия няколко пъти и сърбите са го чакали. И даже чак до като не е отворил капаците отдолу да стреля (и развалил сечението) , не са успели да го заключат със зенитната система. Иначе в Пустинна Буря същите самолети летяха над много по-нови руски системи за защита и нито един не беше свален.

Значи ако един ф35 струва 150 милиона, то значи 8 да 1,25 милиарда. Защо аджеба ние платихме по висока цена за 8 ф16, самолет с технология от 1970????

Разбра се, че Япония купи F35 за 107 млн долара, което е по-евтино от българските F16 за 125 млн $ бройката. Разбра се също, че Йемен купи по същото време 16 броя F16 за почти същата цена като 8 български F16. Като тези самолети бяха отдавна доставени. Пита се колко млн $ отиват в джобовете на Цветанов, Борисов и сие от ГЕРБ? Сега нови 8 броя F16 бяха поръчани и до края на годината ще бъдат платени, въпреки липсата на утвърден бюджет. Забележи, че цената на Су-35 е от порядъка на 35-55 млн долара за 1 бр., цената на Су-57 е от порядъка 40 млн $. Те превъзхождат по всички параметри американските F-16/F-35. Между другото F-35 имат списък от над 200 дефекта, които още не са поправени и затова е забранено да се ползват в реални военни мисии.

имаше една статистика, че около 60 % от самолетите имат някакъв вид технически дефект

При откриване на нови типове радари, Стелтовете може да станат безсмислени. Ф-35 е опит за направа на изтребител за всичко. Но се счита по-слаб за всяко конкретно нещо от специфичен самолет за целта. Разхода му за час полет е огромен. Примерно дори Ф-16 може да летят 3 вместо 1 Ф-35. А за Грипени дори 4-5. Като и не става за близък бой (наричан кучешки). Стелтът не прощава на аеродинамиката.

ей , ама как си личи, че си ползвал транслейта....

Хайде пак за нашите приятели русофилите. Ф 16 е платформа, която постоянно се модернизира. Поръчаните от нас самолети са по най-новия стандарт, по-добър радар, авионика - някои компоненти са директно от Ф 35. На практика производството на този най-нов модел започна преди година. Да кажеш че Ф16 блок 70 е технология от 70-тте години, е все едно да кажеш че най-новия Фолксваген Голф е като Голф 1 от 70-те години. На нас ни е скъпо по три причини: 1. Купуваме самолети, тренажори, резервни части, обучение на пилоти, механици ... 2. Като във всяка търговия - новия клиент има лоши условия, редовния клиент има отстъпки в цената и му е много по-евтино. 3. Отстъпки за обем - едно е да купиш 50, друго 8 самолета. Кой ще получи по-добра цена, този с осем или този с големия обем?

Иди нахрани прасето и не коментирай неща за които нямаш умствен капацитет!

я пиши на евреите,че те , горките, не знаят че не бива да ползват Ф-35....да вземат да го спрат, барем малко да си отдъхнат Хизбула във Ливан и сирийците. Всъщност,като се замисля, това не са реални бойни мисии, израелците просто си тренират "отстрел на тарамбуки". Сирийците със руското ПВО успяха да гръмнат руски самолет.Иранците - и те в паниката си,гръмнаха пътнически самолет , излитащ от ТЯХНО летище. Със руското безаналогово,сделано с теслата - толкоз !!! И Ф-35 - дефекти бля-бля , дотук 1000 бр. произведени и заявки за поне още толкоз////заявки,не планирани, те ще са на по-късен етап.Вече е втори най-масов изтребител в Света след Ф-16, а след 10-15 год. най-късно ще го задмине. Ама вие,продължавайте да си лалкате балалайките. Имам чувството че след 40 год. като го пенсионират , хиляди русороби ще се надигнат от гробовете си и ще изграчат "видяхте ли,нали ви казвахме че е боклук"

38 хил. бойни полета на самолети на НАТО над Сърбия за 2-3 месеца през 1999 год. - един свален Ф-16 и 1 Ф-117. Направо им разказаха играта сърбите , прав си :))) Нещо като "а бе,паднахме 1:10 ама какъв красив гол им вкарахме".....че даже музей направиха за да показват отломките на идните поколения. Голям праз ! Направо са велики :))) А Уфимцев е теоретик.....ама май не е лесно на практика да се сдела, а ? Руските орки не успяват вече сума ти години........А САЩ имат СТЕЛТ от над 40 години. , скоро и 6-то поколение изтребители, а ушанките не могат да мръднат от 4-то и се репчат как на близък бой Су-35 бил номер ЕДНО. Дреме и на BVR ракетата, изстреляна от F-35 от 50-150 км , к'ви салта можело Су-то. Акробатиката е за цирка т.е авиофорумите, във военни конфликти статистиката е смазваща