Коментари - Руски учени създадоха плаващ алуминий | IT.dir.bg
назад

Руски учени създадоха плаващ алуминий

Технология, позволяваща създаване на различни порести алуминиеви конструкции, разработиха учени от Санкт Петербург.

Обратно в новината

Коментари - Руски учени създадоха плаващ алуминий | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е стара , само не пише от кого са копирали.

Проникнали извънземни в станцията МКС са изумени от техническите постижения на домашните хора с къси "пишки " развъждани без разрешително от след ноевия потоп..

Дръжки за пистолети и ножове ли ще правят ?

Преди акад. Ангел Балевски да измисли метода за леене с противналягане, високотехнологичния запад неможеше да прави даже лети джанти за автомобили.

Не мога да повярвам, че под подобна новина има толкова коментари!!! Явно действа на троловете едновременно като лайняна храна и разхлабително. Хем хапват до премала, хем дрищат като за последно!

Всъщност, руснаците че си имат трески за дялане е факт, но че са фаворити във фундаменталните науки и технологии /включително сплави/ е безспорно. п.п. Вижте, не е необходимо да ме "русофилствате". Изказах мнение в общественодостъпен форум.

Не мога да разбера от статията какво точно са изобретили. Разпенени метали вкл. и алуминий се използват от десетилетия в индустрията. Или преводача ви куца?

В Русия доскоро не бяха виждали шоколад, кафе и бира!

В твойта ценноста система това е номер 1

На тия с минусите, айде малко по-сериозно. Отворете главиците празни и научете нещо, разпенени метали са нещо стандартно днес.

"Подобни технологии съществуват, ..." Това е цитат от статията. Май на теб четенето ти куца. "В случая плътността и съответно теглото могат да се поръчват, дори с включване на съвсем плътни участъци от иначе монолитния елемент." Ето това твърдят, че са постигнали.

Руски учени звучи като виц. :))

На времето малко преди революцията си купих нов Москвич,че не се чакаше дълго и като отидох при майстора след месец да сменя маслото ме попита колко съм дал за колата-казах му цента и той ми каза-момче,за тези пари си си купил занаят защото всеки ден ще лежиш под нея и накрая прав ще те погребат защото цял живот си лежал под нея......та така с "руската техника"......СДЯЛАНО ВСССР:)))))))))))))))))

Това сигурно го пишеш не за Москвича...А за новите краварски щайги Шеввролет,ГМС и Форд. Горките бяха фалирали заради некачестъвената си продукция, та се наложи Обонго Тропикал Мънки да ги спасява...А Москвичите още се движат:)Хахахахахахахах

Леле колко идиот имало тука! Вашите, какъв автомобил имат, Малчо?

Аха, значи масово се срещат москвичи, но фордове и шевролети - само на картинка... И Москвич се ринат в пари от блестящата си продукция и до ден днешен... Страааааашно си зле!!!

Навремето се чакаше за Москвич, имено за Москвич, щото подръжката му изискваше да имаш само такаламит и ключ за смяна на гумите...

Да бе, блажени са вярващите за такаламита. Вуйчо ми навремето разправяше, че като тръгне на дълъг път с Москвето е екипиран да направи основен ремонт - клапани, бутала, вериги, ремъци, водна помпа, феродо, спирачки, лагери, бобини, стартер. Не се майтапя.

Точно така, а за Лада не се чакаше. Ашколсун.

Имаше една серия от Башмайстора - На Море. Гледай я, не е пропаганда. Живата истина за автомобила по онова време.

имаше времена когато и ние имахме глави на раменете си , не тикви ... виж технологията центробежно леене на алуминий ....

Не "центробежно"! Българското изобретение е за "леене с газово противоналягане", което е нещо съвсем различно.

НЕ го показвайте на Краварите, че ще го пишат за тяхно изобретение, като Ф35 - Як 141

Честно повярвай - глупак си! Американците имат такива неща от десетилетия! В случая руснаците най-сетне са успяли да разчетат крадените от КГБ документи и да го възпроизведат.

Относно Як 141 Первый полёт - 9 марта 1987 года Статус - проект закрыт в 2003 году Единиц произведено - 4 Относно F-35, който използва елементи от F-22 Status - In service Produced - 2006present Number built - 231

Е та?! Всеки знае, че Ф-35 си е копие на Як-141, особено варианта с вертиаклано излитане и кацане! Все пак, лудите крави яко копират яколев, с това завъртащо се надолу двигателно сопло..Нищо чудно, та нали закупиха през 90 години, цялата техническа документация на Як-141 от руснаците..Това всеки го знае, има го дори в нета и в уикито.

LZ аеро шоколад за вечно млад :)

"нова технология" - слепване на различни панели халумин! хахахахахаха! то се вижда на снимката, че с тиксо са го лепили :))))))

тази новина е закъсняла някъде с около 35 години! но все пак за русский гений от сколково си е постижение!

Чети статията внимателно, че си вадиш изводи от текст който не си и разбрал!

Алуминий с пори! Направо съм смаян от откритието на века! Къде е Нобеловата награда?

В Константин Новоселов е. Къде е твойта, в Сорос ли?

Аз доколкото съм запознат, Константин Новоселов не живее в любимата ти Русия а в омразната ти Англия. Мисля, че даже са го направили британски гражданин. Така че го смятай за англичанин вече, не за руснак. Даже има титла "сър". Колкото и странно да ти звучи, Константин Новоселов е сър Новоселов!!! Всички по-умни руснаци избягаха от путинова Русия.

Константин Сергеевич Новосьолов (на руски: Константин Сергеевич Новосёлов) е британски физик от руски произход. Константин Новосьолов в лабораторията си Носител е на Нобелова награда за физика за 2010 г. заедно с Андре Гейм за откриването на графена, като така става най-младият жив носител на Нобелова награда за всички области. На 31 декември 2011 г. му е присъдено рицарско звание, с което идва и обръщението към него сър Константин. Роден е на 23 август 1974 г. в Нижни Тагил, Свредловска област, РСФСР, СССР. Завършва Московския физико-технически институт през 1997 г. със специализация наноелектроника, след което учи и работи в Университета Неймеген в Нидерландия, а по-късно се мести в Манчестърския университет, където през 2003 г. защитава дисертация и става доктор. Коефициент на Хирш 38. Родился в Россию и убежал!

алуминий, догодина - плаващо олово! Да живей!!!

Миналата година и кондензатора на градинската ми косачка направи плаващ алуминий.

Сандвич-панели от варианти на пенопяна по-лека от водата и метални страници се ползват отдавна и се продават във всеки строителен магазин. Лодки и кораби от сандвич-панели също се правят. Дано намерят подходящо приложение на това руско постижение. Преди време южнокорейци направиха евтина сплав с характеристиките на титана. Какво стана с нея?

2010 г. Афсане Рабией, механик и космически инженер е направил уникално откритие метална гъба, която е по здрава и устойчива от оригиналния, плътен метал. Според създателката си, материалът е лек като алуминий и е по-силен от неръждаема стомана и може да абсорбира от седем до осем пъти повече енергия в сравнение с други подобни гъбовидни структури

Старите ни гранични катери Гриф-ове им викаха бяха направени от алуминиеви сандвич-панели...

Трижди ура Най-после гъбичките за миене на съдове ще са от алуминий

50 години назад и 100 в ляво, бай руснак прави газо-алуминии. Това ще има плаваемост почти като Курск....

добре, че не е като Трешър и Скорпоин....

Алкашите направили алюминя да плува! Да се разбира поредната хибридна лъжа от рашистките аборигени!

Те и панелките измислиха първо за военните плъхове,да се крият от народа

Много обичам тъпи парчета от най-изостаналата страна в Европа

Тъпия DB DEV, както винаги - озлобен и изостанал

Почти всички метали (изключвам алкалните и живака) могат да плуват с определена форма и площ. Но ако хвърлят една заготовка и тя плува това е много голямо постижение.

Братушките са патентовали тази технология...Браво!! А сега мога да я продават ПРЕСКЪПО на лудите говеда...Белким техните плаващи щайги- разрушителите на краварските ВМС, които са натъпкани с радари, топловизори, ГПС, камери и други сензори и датчици белким не потъват, след сблъскване с движещи се със скороста на костенурка контейнеровози:)

Кво ново са направили тук ма? Американците правят от десетилетия гъбести метали :))))) Руските бояришници 60 години по-късно и те успяли! Нещастници, ловите се за сламка!!! Ахахахахаххаа!

и стях праят ракетни двигатели дето не моат да излитат...хи хи

А ти какво си направил ? Нещо измислил ли си в убития си животец ? :))))))))

ходи да лижеш Американски г..з ле продажник....за такива, като теб няма ли дума България та все Америка Ви е в устата....такива, като теб не трябва да ги допускат до паметници, като на Левски или Ботев...отивай при този на Рейгън кавал.

Праили са лудите крави...Ма на кукуво лято! Затова им потъват корабите като консерви

Преди да я продават на лудите говеда, да вземат да си направят собствените корита от тоя непотъващ алуминий. Овцевозите са много опасни, не за друго...

руски учен издаде газове а дир дефекират цял ден с руска пропаганда явно не отиват на добре нещата за русия

Плуваш ли друже,плувай,плувай че брега е далеко

чак сега научих че алумина бил лек метал докато е жив човек се учи

а от козяк измислили стрелковиден сорос плаващ във външна тоалетна,гениално!